Gönderen Konu: hararet yükseliyor!!!!  (Okunma sayısı 3209 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 2 kere teşekkür edildi
hararet yükseliyor!!!!
« : Aralık 18, 2008, 01:55:07 »
hararet hep ortada çaklı dururdu şimdi 1 2 milim yüksekte duruyor. termostat,devirdaym pompası yada başka birşeymi??? bu iş çok canımı sıktı kısa zamanda çözmek istiyorum. antifiriz ne zaman konmuş bilmiyorum(eski olabilir). yardımlarınızı bekliyorum.
97 1.6xei gerektiğinde ferrari gibi,gerektiğinde varyemez :):) seni seviyorum toyota!!!

Toyota Club Türkiye

hararet yükseliyor!!!!
« : Aralık 18, 2008, 01:55:07 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
Ynt: hararet yükseliyor!!!!
« Yanıtla #1 : Aralık 18, 2008, 07:50:56 »
  Harun, daha öncede söylediğim gibi; yüksek devir zorlamasından sonra Devirdaim Pompana bir baktır derim. Hem ses yapabilir, hem kaçak yapabilir ve iyi çalışmadığı zaman hararette bir miktar yükselme yapabilir. Eğer çarkı dağılırsa Trigerde boşa çıkar. Radyatör suyunda eksilme yapıyor mu?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: AB-
« Yanıtla #2 : Aralık 18, 2008, 09:10:17 »
evet hararet göstergesi toyota da  yaz kış ortada çakılır durururdu. Ancak benimki sen bir aydır bir miktar aşağıda duruyor ortayı 90 derece kabul edersek 70-80 derecelerde duruyor. Özel servise sordum zararı olmaz dedi ama alışkanlık işte yine de ortada çakılı görmek iyi oluyordu. Buna paralel olarak araç içeriye eskisi kadar güzel yüksek derecede ısı vermiyor. Isınıyorum ama eskiden daha yüksek derecede ısı veriyordu öyle ki fanın önünde parmağımı uzun süre tutamıyordum yakıyordu.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Aralık 18, 2008, 12:02:52 »
  Harun, daha öncede söylediğim gibi; yüksek devir zorlamasından sonra Devirdaim Pompana bir baktır derim. Hem ses yapabilir, hem kaçak yapabilir ve iyi çalışmadığı zaman hararette bir miktar yükselme yapabilir. Eğer çarkı dağılırsa Trigerde boşa çıkar. Radyatör suyunda eksilme yapıyor mu?
Hakan abi devirdaim pompasını değiştiriyim diyorum marka kalite açısından nasıl birşey almalıyım.
97 1.6xei gerektiğinde ferrari gibi,gerektiğinde varyemez :):) seni seviyorum toyota!!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Aralık 18, 2008, 17:24:34 »
devirdaim pompası için marka önerleriniz ????

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #5 : Aralık 18, 2008, 17:50:15 »
  Peki Devirdaim'den miymiş sorun?
 Benim bildiğim kadarı ile piyasada bir yerli üretimler var çok fena değiller. Ama birde Japonlar var ve çok iyi tabi. Bir araştırmak lazım. Eminim marka falan bilen vardır burada Harun. Eğer Devirdaim değişecekse Triger'in de durumuna bak bence hazır açılmışken.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Aralık 18, 2008, 17:59:33 »
ben anlamadım gitti bu işi ustama diyorum ses var yok diyor bende aldım elime ses dinledikleri aleti deydirdim devirdaim e ses yok şarj dinamosuna ses yok direksiyon pompasına deyirdim çıt çıt yapıyor ne dersin hakan abi. bi tane çıkma direksiyon pompası var değiştirelimmi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #7 : Aralık 18, 2008, 18:25:03 »
  Ama yüksek devir Direksiyon Pompasını bozmaz. Direksiyon Pompası, direksiyon tam sağ ve solda uzun süreler ve sürekli tutulursa zamanla bozulur. Bildiğim kadarı ile direksiyon pompasının içinde iki silindir (4 zamanlı içten yanmalı motor gibi) ileri, geri çalışıyor ve basınç sağlıyor. Peki direksiyon hidroliği seviyesi normal mi? Bence iyice emin olmadan birşey değiştirme. Sorun sadece direksiyon kayışı bile olabilir ya da başka birşey. İyice emin olmadan bence birşey yapma. Bu konuda eminim sana daha çok yardımcı olabilecek arkadaşlar vardır burada.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • If it is not Boeing, I am not going... ;)
    • ToyotaClubTr Facebook Sayfası
  • Araç: Prius
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '10
  • 2 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Aralık 19, 2008, 13:52:25 »
 Selam.
İşin açıkçası görmeden uzaktan uzağa konuşmak olmaz. Ama benim fikrim termostat kapalı konumda kalmış olabilir. Eğer böyleyse motor ısındıktan sonra bile radyatör ısınmaz. İlk olarak kendiniz bunun kontrolünü yapabilirsiniz.
 İkinci adım olarak radyatör soğutma fanını kontrol edin. Hararet orta seviyeye geldiğinde fan açıyo mu açmıyo mu bunu kontrol edin.
 Üçüncü adım olarak da devirdaime baktırmalısınız. İlla ki söktürmenize gerek yok. Lifte kaldırdıp devirdaimin motor bloğuna bağlandığı kısımda kaçak vs. kontrolü yapmalısınız.
 Ve son olarak da radyatörü ve hortumlarını kontrol edin. Kaçak vs. olabilir. Yada düşük bi ithimal olmakla birlikte radyatör soğutucu yüzeylerinde tıkanma vs. kontrolü yaptırın.
 Umarım yardımcı olmuşumdur.
Toyota Prius 1.8 Premium Hybrid

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Aralık 19, 2008, 14:19:36 »
Harun dostum...
Nasıl bir zorlamadır yav bu. Naptın hız denemesi mi yaptın nasıl zorladınki arabayı sonradan bu sorunlar çıktı.
Opel Astra GTC