Gönderen Konu: 1.3 XE silkeleme sorunu  (Okunma sayısı 2648 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 174500
  • Model Yılı: '98
  • 5 kere teşekkür etti
1.3 XE silkeleme sorunu
« : Mayıs 08, 2015, 23:39:07 »
       Arkadaşlar öncelikle herkese merhaba. 6 aylık 1998 model 174500 km de corolla 1.3 xe kullanıcısıyım ve  toyota konusunda biraz bilgisizim. Benim sorunum ara sıra sabahları aracımı lpg de çalıştırdığımda sürekli bir silkeleme oluyor. benzine aldığımda silkeleme kalmıyor ama lpg de araç ısınana kadar sürekli silkeleme yapıyor. buji kablolarım feredal power ve aldığımda yeniydi. bujilerimi bilmiyorum ama kablolar yeniyse bujiler de yenidir diye düşünüyorum. sebebi sizce ne olabilir?  bir de lpg sisteminde herhangi bir filtre yok. Bunun bir etkisi olabilir mi acaba?
1998 Toyota Corolla 1.3 xe

Toyota Club Türkiye

1.3 XE silkeleme sorunu
« : Mayıs 08, 2015, 23:39:07 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Bir başkadır benim memleketim...
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '05
  • 533 kere teşekkür etti
  • 165 kere teşekkür edildi
Ynt: 1.3 XE silkeleme sorunu
« Yanıtla #1 : Mayıs 08, 2015, 23:44:34 »
Hocam bu silkeleme rölantide mi yoksa giderken mi?
Şimdi Avensis 1.6 Elegant
97, 1.3 XE A/C, DÜPLÜ:) ( Eskiden )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Tıpkı Eski Filmler Gibisin Zamanına Göre İyiydin
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 309280
  • Model Yılı: '93
  • 500 kere teşekkür etti
  • 705 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mayıs 08, 2015, 23:45:37 »
Yolda giderken veya çalışır vaziyettemi yapıyor rölanti sarsıntılı ve  dengesizmi çalışıyor?  Lpg filtresi varda sıralılar gibi değil lpg kesicinin içinde bulunuyor. Lpg ayarı yapılan bi yere gösterin lpg beyin ayarı ve hava karışımı düzgün olmaz ise problem çıkartıyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 5 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Mayıs 09, 2015, 00:04:10 »
         silkeleme sadece lpg de ve gaz pedalına basınca yapıyor. hareket halindeyken aynı benzin bitmiş gibi bir gidip bir duruyor gibi silkeliyor. birde arac rolanti de hem benzinde hem lpg de devir saati hep birazcık dalgalanıyor. bu da silkeleme arızasına işaret olabil mi acaba?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 533 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Mayıs 09, 2015, 00:06:47 »
Onur Bey,

LPG Kalibrasyon ayarına baktırın. Hava yakıt karışımından yani fakir karışımdan olabilir. LPG Avans ayarını yaptırın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 5 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Mayıs 09, 2015, 00:17:38 »
Onur Bey,

LPG Kalibrasyon ayarına baktırın. Hava yakıt karışımından yani fakir karışımdan olabilir. LPG Avans ayarını yaptırın.

Eskişehir'e yeni taşındım. düzgün bir lpg ci bulabilirsem baktıracağım inşallah. işin ilginci aracı 6 ay önce aldım ve hergün sabah 10km akşam 10 km yol yapıyorum ve bu olayı sadece 5 yada 6 kere yaşadım. sürkli olan birşey değil yani. bir de ateşleme sistemine komple baktırmamın faydası olur sanırım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 533 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Mayıs 09, 2015, 00:19:42 »
Eskişehir'e yeni taşındım. düzgün bir lpg ci bulabilirsem baktıracağım inşallah. işin ilginci aracı 6 ay önce aldım ve hergün sabah 10km akşam 10 km yol yapıyorum ve bu olayı sadece 5 yada 6 kere yaşadım. sürkli olan birşey değil yani. bir de ateşleme sistemine komple baktırmamın faydası olur sanırım.

Kesinlikle Bobin, Distribütöre baktırın.... ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 5 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Mayıs 09, 2015, 00:34:07 »
Kesinlikle Bobin, Distribütöre baktırın.... ;)

teşekkür ederim ilk fırsatta baktırıcam ama eskişehir de bir garip sanayi var  :D motor ustası ayrı elektrik sistemine bakan usta ayrı şanzımancı ayrı frenci ayrı.   her iş için iyi bir usta bulmak daha da zorlaşıyor. geçen hafta debriyaj pedalından çekerken ses geliyordu. ustaya götürdüm baktı ve benim alanım değil frenciye götür dedi. frenciye gittim ses üst merkezden geliyor şanzımancıya gideceksin dedi. şanzımancı bulup gittik ama ben gidene kadar ses kesildi  :D :D :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Tıpkı Eski Filmler Gibisin Zamanına Göre İyiydin
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 309280
  • Model Yılı: '93
  • 500 kere teşekkür etti
  • 705 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Mayıs 09, 2015, 00:42:33 »
teşekkür ederim ilk fırsatta baktırıcam ama eskişehir de bir garip sanayi var  :D motor ustası ayrı elektrik sistemine bakan usta ayrı şanzımancı ayrı frenci ayrı.   her iş için iyi bir usta bulmak daha da zorlaşıyor. geçen hafta debriyaj pedalından çekerken ses geliyordu. ustaya götürdüm baktı ve benim alanım değil frenciye götür dedi. frenciye gittim ses üst merkezden geliyor şanzımancıya gideceksin dedi. şanzımancı bulup gittik ama ben gidene kadar ses kesildi  :D :D :D
Aslında eskiden sanayi böyle çalışırdı şimdi bi kaç usta bi araya gelip çeşitli arızalara aynı yerde bakıyorlar.İyi usta bulmak artık zorlaşıyor. Konya sanayiside her branş farklı caddede oluyor elektrikçiler bi sokakta kaportacılar başka bi yerde.Forumdaki arkadaşlar Eskişehir'den usta konusunda  yardımcı olurlar  :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 5 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Mayıs 09, 2015, 00:47:28 »
Aslında eskiden sanayi böyle çalışırdı şimdi bi kaç usta bi araya gelip çeşitli arızalara aynı yerde bakıyorlar.İyi usta bulmak artık zorlaşıyor. Konya sanayiside her branş farklı caddede oluyor elektrikçiler bi sokakta kaportacılar başka bi yerde.Forumdaki arkadaşlar Eskişehir'den usta konusunda  yardımcı olurlar  :)

inşallah yardımcı olurlar :) buranın sanayisi bir garip ve çok kalabalık.  gözünü seveyim ben ankara şaşmaz sanayi nin :)