0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Marşa biraz uzun basıyor olabilirsiniz.
Hah işte o zaman çıkan sese benziyor. Ama uzun bastığımı sanmıyorum.
marşla birlikte gaza basmayın.
Gaza hiç basmıyorum. Ama ses kaydında da duyacağınız gibi araba kendisi gaz veriyor çalışırken.
Merhaba arkadaşlar. Arabadaki bu sorun için Bursaya gelmeyi beklemiştim. Bugün Bursa Yıldırım sanayisinde gösterdim ustaya, şanzımana bakıldı sıkıntı yokmuş. Marş dinamosunu iki kez söküp taktılar. Dişlilerinde boşluk olduğunu söyleyip düzeltmeye çalıştılar ama sonuç değişmedi. Nihayetinde sorunun volant dişlisinde olduğunu söylediler. Dişli salınma yapıyor gibi birşey söyledi usta, bu terimlere yabancıyım, yanlış telaffuz ettiysem düzeltin lütfen. Sonuç olarak şanzıman indirilecek volant dişlisi değişecek vs 500 civarı bir masraf çıkacak dedi usta.Bu volant dişlisi ile ilgili bilginiz var mı, ne işe yarar değeri nedir? Ayrıca ustanın dediğine göre otomatik corollalarda bu dişlinin arızası kronik bir sorunmuş, daha önce bunu duyanınız var mı?Son olarak Bursada ikamet eden arkadaşlar, bu işi çok iyi yapabilecek bildiğiniz usta var mı?
Bu ses için o ömürlük şanzımanı indirtmeyin kesinlikle. Ki zaten oradan olduğu da belli değil, olay marş dinamosuna dönebilir siz de boşu boşuna şanzımanı indirttiğinizle kalırsınız.Benim araç 323,800 KM'de olmasına rağmen öyle iç gıcıklayıcı bir marş sesi duymuyorum. Bahse konu olan sesi biliyorum ama o marş sesi manuel şanzımanlarda da duyabiliyorum kimi zaman. Kaldı ki kronik bir sorun olsa bende bu zamana kadar baş göstermiş olurdu herhalde.