Gönderen Konu: Airbag ışığı yanıyor!!!  (Okunma sayısı 6315 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 33500
  • Model Yılı: '12
  • 23 kere teşekkür etti
  • 19 kere teşekkür edildi
Airbag ışığı yanıyor!!!
« : Mayıs 08, 2015, 08:51:54 »
selamlar;2. el oalrak 2000 model toyota corolla luna special otomatik vites bi araç satın aldım..Aracın geçmiş bakım fatura evraklarını incelerken;bi ibare dikkatimi çekti 2007 senesinde 50 bin km bakımında airbag ışığı yanıyor diye bir not düşülmüş altına da airbag ECU su değişecek diye not düşülmüş..

Şimdi ben bu sabah göstergelere dikkat ettiğimde de  Airbag ışığının hiç yanmadığını fark ettim; normalde  kontağı çevirip sistem check ettiğinde ışıkların sönmesi gerekmiyor mu?

acaba sigortasını tamamen çıkartmış olabilirler mi?? bu durumda Allah korusun bi kaza geçirsek havayastıklarının açılmama ihtimali var mıdır??

ola ki airbag ecusu değişimi gerekirse bu bana kaça mal olur...Nedir benim bu 2. el araçlardan çektiğim  :( büyük hevesle avensis aldım ;6 ayda araba kabuslar gördürdü bana sorunu bi türlü çözülemedi LPG ci motorda sıkıntı var dedi;motor ustası LPG sisteminde sıkıntı var dedi...en son arabamı ucuza satmak zorunda kaldım;şimdi bunda da airbag ecu su bilmem nesi...

eski corollacı yeni Hondacı

Toyota Club Türkiye

Airbag ışığı yanıyor!!!
« : Mayıs 08, 2015, 08:51:54 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
Ynt: Airbag ışığı yanıyor!!!
« Yanıtla #1 : Mayıs 08, 2015, 09:02:08 »
 Aracı bilgisayara bağlayıp, kontrol ettirmekte fayda var. Hangi arıza kodu/ları çıkıyor bakıp, yorumlamak gerekir. Profilinizde yer bilgisini de girerseniz Ahmet yöneticimiz yol gösterecektir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mayıs 08, 2015, 09:06:06 »
Servise gidip kontrol ettirilmesi lazım. İçindeki airbaglar sökülerek satılan araçlara şahit olduk, belki de sorun halledilmiştir emin olmak lazım.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 23 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Mayıs 08, 2015, 09:06:29 »
Aracı bilgisayara bağlayıp, kontrol ettirmekte fayda var. Hangi arıza kodu/ları çıkıyor bakıp, yorumlamak gerekir. Profilinizde yer bilgisini de girerseniz Ahmet yöneticimiz yol gösterecektir.

Edirnede yim Ahmet bey yine mi sen diyecektir :);avensisle ilgili de iyi niyetle çokça yardımcı olmaya çalıştı saolsun..

Mesaj Birleştirildi: Mayıs 08, 2015, 09:08:41
Servise gidip kontrol ettirilmesi lazım. İçindeki airbaglar sökülerek satılan araçlara şahit olduk, belki de sorun halledilmiştir emin olmak lazım.

o kadar büyük bi adilik yapabileceklerini sanmıyorum;zaten satın aldığım kişiler aracı 7 yıldır kullanmışlar_karı koca doktor;düzgün insanlardı hatta arabayı zar zor sattılar diyebilirim..baştan satmak istemediler;1 hafta sonra karar değiştirip satmaya karar verdiler..
Arıyıp ona da bi soracağım bugün;belki haberi yoktur!!?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Model Yılı: '11
  • 12 kere teşekkür etti
  • 11 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mayıs 08, 2015, 09:39:05 »
Bilgisayara bağlayıp kontrol ettirmek lazım ancak eski aracımda sürücü koltuğunun altında bulunana airbag ile ilgili bir sensörün arıza yapması nedeniyle bu ışık arada sırada yanardı. Elimle koltuğun altındaki kabloları hafif oynatınca da sönerdi. Belki buna benzer bir sorun olabilir.
2011 Toyota Auris 1.4 D-4D Comfort Extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '07
  • 2229 kere teşekkür etti
  • 3428 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mayıs 08, 2015, 09:58:08 »
Kontak ilk açıldıgında lamba yanmıyor ise lambası sökülmüş veya kablosu kesilmiş ihtimali kuvvetli.
Avensis 1.8 A/T 2007 LPG (Tomasetto)
AP900 Cruise control
www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=50407.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 23 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Mayıs 08, 2015, 10:26:32 »
Kontak ilk açıldıgında lamba yanmıyor ise lambası sökülmüş veya kablosu kesilmiş ihtimali kuvvetli.

Allah korusun bu durumda kaza durumunda airbag açılmaması kuvvetle muhtemeldir diyebilirmiyiZ???

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '07
  • 2229 kere teşekkür etti
  • 3428 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Mayıs 08, 2015, 11:39:12 »
Allah korusun bu durumda kaza durumunda airbag açılmaması kuvvetle muhtemeldir diyebilirmiyiZ???

Dedigim ihtimal dogru ise evet.
Ama incelemeden tahmini konuşuyoruz.
Avensis 1.8 A/T 2007 LPG (Tomasetto)
AP900 Cruise control
www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=50407.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Mayıs 08, 2015, 14:04:54 »
Ahmet abinin dediği gibi ecu pahalı olduğu için değişimi yerine lambası iptal edilmek sureti ile göz boyama işlemi yapılmış ve sizin aldığınız şahıslara satılmış olabilir .Tabi bu olasılık lambada patlamış olabilir sigortada atmış olabilir .Cihazı olan bir özel servise veya Toyota servisine aracı götürüp kontrol ettirmeniz iyi olur
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #9 : Ağustos 10, 2015, 21:51:19 »
aynı sorun bende de vardı. direksiyon altında sarmal tel kopmuş falan dediler. kısa bir zaman sonra muayene vardı, bu şekilde geçmez dedi usta, fiyat ta o zaman uygun gelmedi, konsolu söküp içindeki airbag uyarı lambasını söküp konsolu geri taktık. 
belki böyle bir şey yapılmış olabilir aracınızda.