0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Aslında birazda amortisör ile alakalı galiba. Geçen gün 95 xli ve 96 xe kullandım amortisörlerden dolayı benim araca göre yolda biraz daha fazla geziniyor.Benim araç süspansiyon sert amortisörler Monreo aldığımda üzerindeydi artık değişme zamanı geldi 4 adet Kyb almayı düşünüyorum
Abi, olay lastiklerin taban genişliğiyle ve arabanın ağırlığıyla alakalı bana kalırsa.Benim de amortisörler KYB herhalde ama amortösirlerle yolda gezinme olayını bağdaştıramıyorum.
@Yaşar Akgün (20123) geçen sene 4 kyb amortisor arkalara 2 kyb yay olmak üzere değiştirdim. konfor için tasarlanmış, aşırı yaylanıyor asfaltta bile yaylanıyor. Sen şantiyesin yaşar abi kesinlikle tavsiye etmem. Çukurlarda araba göçüyor. Yol tutuşun çok farklı olacağını düşünmüyorum rüzgardan benimkide geziniyor.
Bu konuyu açtıktan sonra piyasa da iyi yol tuttuğu söylenilen araçlar bakmaya başladım ağırlıkla Honda ve Volkswagen gurubuna bakıyorum en dikkat çeken ayrın araçla Toyota ya göre daha doğrusu e12 kasaya göre hem daha yere yakın hem daha yayvan duruyor efsane kasa gibi ayrıca lastik ebatları da hemde yanak daha dar hemde geniş taban tercih edilmiş kullanıcıları Toyota için süspansiyon yumuşak diğer araçlarda bu daha sert genel olrak ortay şu çıkıyor1 - Toyota alta çok rüzgar alıyor2 - Lastik faktörü3 - Kasa dizaynı yan rüzgar almaya çok müsait4- Süspansiyon konfor için yapılmış hayli yumuşak SONUÇ : Bu şartlarda aracın yol tutuşunun iyi olması güven vermesi imkansız .Anladım ki sorun aracın genel sorunu bu sorun için yapılabilecek tek şey Alman araçlarına veya Honda gibi japon arabalarına geçmek .
İlke tabi benim ki biraz da espri rüzgarlı havalar ve viyadük gibi yerler hariç benimde sıkıntım yok yasal sınır olan 120 km renin 80 km üstüne kadar bastığım oldu yalan yok ama bu yan rüzgarlardan çok etkilenme işi biraz beni gıcık ediyor.
8 senedir bir fiil biniyorum ruzgarli havalarda veya cevresi bos yollarda e12 im ruzgar almiyor diyenlerin arabasin binmek isterdim. Sahsi dusuncem yanlış anlaşılmasın. Arac standart olarak da bir cok araçtan yüksek.baktirmadigim servis veya yerde kalmadı yay almadan once amar rüzgarı yiyordu.aracima titiz baktığımı soylememe gerek yok sanırım bilen biliyor. Bu arabalar standart bircok aractan zaten yuksek. Normaldir ruzgar alması ki lastiklerde 60 veya 65.
Ankaraya yine geldiğimde bir tur atarsın abi. Ama burda gorduklerim cok abarti yazilar abi yok yan seride atmalar vs. Otobus veya tir gectiginde yanimdan evet beni savuruyor ama yaklasik 10 cm veya daha az savuruyor. Balikesire giderken asiri ruzgar vardi orta seritte direksiyonu her zaman tuttugumdan daha fazla sıkı tutup rahat bir sekilde geldim. Yay taksam eminim normal kullanim seklinde kullanacagim.