Gönderen Konu: E12 COROLLA YOLDA GEZME  (Okunma sayısı 8133 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Vazgeçemeyeceğiniz bir ilişki; TOYOTA! -
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '06
  • 836 kere teşekkür etti
  • 836 kere teşekkür edildi
Ynt: E12 COROLLA YOLDA GEZME
« Yanıtla #20 : Mayıs 08, 2015, 23:57:27 »
Aslında birazda amortisör ile alakalı galiba. Geçen gün 95 xli ve 96 xe kullandım amortisörlerden dolayı benim araca göre yolda biraz daha fazla geziniyor.Benim araç süspansiyon sert amortisörler Monreo aldığımda üzerindeydi artık değişme zamanı geldi 4 adet Kyb almayı düşünüyorum
Abi, olay lastiklerin taban genişliğiyle ve arabanın ağırlığıyla alakalı bana kalırsa.

Benim de amortisörler KYB herhalde ama amortösirlerle yolda gezinme olayını bağdaştıramıyorum.
1.6 VVT-i

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Mayıs 08, 2015, 23:57:27 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Mayıs 09, 2015, 00:05:53 »
Valla bence.tasarım rüzgâr direnci.daha etkili.
Önceki.corolla.hb den sonra verso  da geçen ankara yolculugumuzda  5 büyük 2 çocuk arka sıradaki.6 koltuguda  kullandım.
Corolla hb.den bir kademe iyi.
araba 1.5 ton icindekiler  ile 2. ton  16 jant 205 taban lastik ile ruzgarlar da yolda tutmak sıkıntı.Dışarıda öyle  aman aman sert  rüzgâr yok.
Tir geçerken bile süratli isen sallanıyor.
Eşeği süren os.... na katlanir derler katlanacagoz  mecburen
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 57000
  • Model Yılı: '04
  • 205 kere teşekkür etti
  • 374 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Mayıs 09, 2015, 00:13:32 »
@Yaşar Akgün (20123) geçen sene 4 kyb amortisor arkalara 2 kyb yay olmak üzere değiştirdim. konfor için  tasarlanmış, aşırı yaylanıyor asfaltta bile yaylanıyor. Sen şantiyesin yaşar abi kesinlikle tavsiye etmem. Çukurlarda araba göçüyor. Yol tutuşun çok farklı olacağını düşünmüyorum rüzgardan benimkide geziniyor.
1)ToyotaCorolla 1996gliAC 181000- 225000km (2013- 2016  )satıldı
2)ToyotaCorolla 2004SOL 57.500km(2015-   )
İnsan, kınadığı yaşamadıkça ölmezmiş. (Hadis-işerif)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Tıpkı Eski Filmler Gibisin Zamanına Göre İyiydin
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 309280
  • Model Yılı: '93
  • 500 kere teşekkür etti
  • 705 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Mayıs 09, 2015, 00:26:10 »
Abi, olay lastiklerin taban genişliğiyle ve arabanın ağırlığıyla alakalı bana kalırsa.

Benim de amortisörler KYB herhalde ama amortösirlerle yolda gezinme olayını bağdaştıramıyorum.
Doğrudur E12 kullanmadım hiç ben efsane kıyaslaması yaptım rüzgarsız havada çok yavaş şekilde viraja girdim araç kayıyormuş gibi bi his veriyor  benim araçta esneme neredeyse yok  Lada kullanıyormuşum gibi geldi bana :)

Mesaj Birleştirildi: Mayıs 09, 2015, 00:32:03
@Yaşar Akgün (20123) geçen sene 4 kyb amortisor arkalara 2 kyb yay olmak üzere değiştirdim. konfor için  tasarlanmış, aşırı yaylanıyor asfaltta bile yaylanıyor. Sen şantiyesin yaşar abi kesinlikle tavsiye etmem. Çukurlarda araba göçüyor. Yol tutuşun çok farklı olacağını düşünmüyorum rüzgardan benimkide geziniyor.
Sağda solda parça toplamakta iyi olmaz benim araba 5 kişi binsede fazla çökmüyor dediğin gibi bi bakıma iyi altı nadir sürtüyor. Geçen Sivas Kangal'da hız engelini farketmedim yavaş gidiyordum yarım metre genişliğinde renksiz parke taşı bi atladım arkada oturanların kafası tavana değdi bi yer kopmadıysa iyi dedim baktım bişey yok devam ettim böyle çok vukuatım var  :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 288000
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Mayıs 09, 2015, 11:38:52 »
Bu konuyu açtıktan sonra piyasa da iyi yol tuttuğu söylenilen araçlar bakmaya başladım ağırlıkla Honda ve Volkswagen gurubuna bakıyorum en dikkat çeken ayrın araçla Toyota ya göre daha doğrusu e12 kasaya göre hem daha yere yakın hem daha yayvan duruyor efsane kasa gibi ayrıca lastik ebatları da hemde yanak daha dar hemde geniş taban tercih edilmiş kullanıcıları Toyota için süspansiyon yumuşak diğer araçlarda bu daha sert genel olrak ortay şu çıkıyor

1 - Toyota alta çok rüzgar alıyor
2 - Lastik faktörü
3 -  Kasa dizaynı yan rüzgar almaya çok müsait
4-  Süspansiyon konfor için yapılmış hayli yumuşak
SONUÇ : Bu şartlarda aracın yol tutuşunun iyi olması güven vermesi imkansız .Anladım ki sorun aracın genel sorunu bu sorun için yapılabilecek tek şey Alman araçlarına veya Honda gibi japon arabalarına geçmek .
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No Stock+
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Mayıs 09, 2015, 12:27:32 »
Test edebilirseniz yeni verso nun yol tutuşu yeni corolla dan daha iyi geldi bana.

Sedan hb diye değil bence tasarım ile alakalı. Honda civic ile yüksek sürat ile gittiğinizde bir corolla gibi yolda gezmezsiniz.

Ben 35mm yay ve 215 taban lastik kullanıyorum bir nebze olsa yine de iyileştirme sağlasam da bu tam anlamlı sorunu ortadan kaldırmış değil.

2005 Corolla 1.6 (2005 - 2018)
2013 Avensis 1.6 (2018 -         )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 130000
  • Model Yılı: '17
  • 305 kere teşekkür etti
  • 312 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Mayıs 09, 2015, 22:02:03 »
Bu konuyu açtıktan sonra piyasa da iyi yol tuttuğu söylenilen araçlar bakmaya başladım ağırlıkla Honda ve Volkswagen gurubuna bakıyorum en dikkat çeken ayrın araçla Toyota ya göre daha doğrusu e12 kasaya göre hem daha yere yakın hem daha yayvan duruyor efsane kasa gibi ayrıca lastik ebatları da hemde yanak daha dar hemde geniş taban tercih edilmiş kullanıcıları Toyota için süspansiyon yumuşak diğer araçlarda bu daha sert genel olrak ortay şu çıkıyor

1 - Toyota alta çok rüzgar alıyor
2 - Lastik faktörü
3 -  Kasa dizaynı yan rüzgar almaya çok müsait
4-  Süspansiyon konfor için yapılmış hayli yumuşak
SONUÇ : Bu şartlarda aracın yol tutuşunun iyi olması güven vermesi imkansız .Anladım ki sorun aracın genel sorunu bu sorun için yapılabilecek tek şey Alman araçlarına veya Honda gibi japon arabalarına geçmek .

Lastik diye bir faktör benim corollada yok.205 tabanlı 55 yanaklı 16 inç lastik var.
Araç yüksek olduğu için rüzgar alıyor çok fazla.Süspansiyonu çok yumuşak mı değil mi bilmiyorum.Çünkü  golfüm astram corolladan daha iyi emiyor yoldaki olumsuzlukları.

Belki doğrudur corollanınki daha yumuşaktır.
Corolla 2017 1.6 Advance 1.6 MDS

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 7000
  • Model Yılı: '14
  • 129 kere teşekkür etti
  • 40 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Mayıs 09, 2015, 22:37:58 »
Auris benzinli de touch model bagimsiz suspansiyon var. Yola resmen yapisiyor. Yan ruzgar ( firtina benzeri ) da 100 km den sonra etkileniyor. Ama o da endise verici degil.
2014 1.6 Auris Touch

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 130000
  • Model Yılı: '17
  • 305 kere teşekkür etti
  • 312 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Mayıs 10, 2015, 02:12:37 »
Auris var bizdede Corolladan bariz daha iyi.Artık keramet hatchback demi yoksa amörtisör demi bilmiyorum.
Corolla 2017 1.6 Advance 1.6 MDS

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Aşk-ı Derun
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: '00
  • 11 kere teşekkür etti
  • 108 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Mayıs 10, 2015, 10:30:27 »
hava biraz rüzgarlıysa ve 110 km nin üzerine çıkınca adeta yolda geziyor bir ürperti veriyor insana birde yolda top gibi zıplıyor bunu farkettiniz mi
Onlara: Yeryüzünde fesat çıkarmayın, denildiği zaman, "Biz ancak ıslah edicileriz" derler.
Şunu bilin ki, onlar bozguncuların ta kendileridir, lâkin anlamazlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 288000
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Mayıs 11, 2015, 11:33:06 »
Evet zıpladığının da farkındayım hele 65 yanak lastik taktım kışlıkları kardeşim arkaya oturdu abi senin bu araba ne çok zıplıyor benim arabada böyle bir şey yok dedi .Ben zaten HB kasadan buna  geçince farketmiştim bu zıplamayı Bu aracın bence en büyük artısı sorunsuz araçlar olması uzun yıllar kullanıcısına sanayi yüzü göstermemesi .Onun dışında yol tutuş , trim sesleri  , motor sesi , gibi takıntılarınız varsa bu araç size göre değil demektir .

Ama şunu kabul ederim 10 yaşında araba kullandığım son 2 yıldır bende çok şükür sanayi yüzü görmedim iç malzemesi hala iyi bir temizlikten sonra gayet iyi duruyor. 10 yıl geçmesine rağmen ön takımdan henüz parça değimemiş ,Motor aksamında Akü dışında parça değişmemiş bu özelliklerde bazı durumları absörte ediyor
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Emniyet Kemeri Hayat Kurtarır
  • Araç: ---
  • 8 kere teşekkür etti
  • 55 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Mayıs 11, 2015, 12:27:24 »
e12 ile otobana çıkmaya nefret etmiştim. hızlanınca acemi şöförlerin yolda tutamadığı araç gibi geziyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • Kilometre: 190000
  • Model Yılı: '02
  • 463 kere teşekkür etti
  • 674 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Mayıs 11, 2015, 13:57:07 »
E12 ler ruzgarli yollarda yanlardan cok guzel yiyor rüzgarı.ben bu yuzden yay aldım ve istisnai durumlar dışında hicbir şikayetim kalmadı tavsiye ederim
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 7000
  • Model Yılı: '14
  • 129 kere teşekkür etti
  • 40 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #33 : Mayıs 11, 2015, 14:01:42 »
Yüksek hızlarda giden, bir sürü arkadaşım var. Onlarınkinde böyle bir durum yok. Bence arabanızı servise kontrol ettirmenizde fayda var.
2014 1.6 Auris Touch

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • P R İ N S VSI2- Japan Keihin Corporation
  • Araç: Rav 4
  • Kilometre: 220000
  • Model Yılı: '05
  • 572 kere teşekkür etti
  • 511 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Mayıs 11, 2015, 14:14:08 »
Aracın yolda gezmesinin en büyük  sebebi ön rotlardır  arka rotlarda kontrol edilmelidir..Bunu şöyle emniyetli düzgün bir yolda 40 km ile giderken ellerinizi bırakıp frene sertçe basınca sağa veya sola çekiyorsa düzen ayarları gerekir .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • <<<Toyotasını Bırakan Genç>>>
    • Facebook
  • Kilometre: 48048
  • 940 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Mayıs 11, 2015, 14:19:28 »
Araclarinizi bir kontrol ettirmenizi tavsiye ederim. Aracin limitlerini zorladigim halde cok rahat gidiyorum. Aracin yuruyen aksaminda olusan hasarlarda orjinal parcalar ile degisim saglandi. Sorunsuz sekilde kullaniyoruz.
Geç kaldı desinler, geçmiş olsun demesinler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
    • Facebook
  • 940 kere teşekkür etti
« Yanıtla #36 : Mayıs 11, 2015, 15:00:32 »
İlke tabi benim ki biraz da espri rüzgarlı havalar ve viyadük gibi  yerler hariç benimde sıkıntım yok yasal sınır olan  120 km renin 80 km üstüne kadar bastığım oldu yalan yok ama bu yan rüzgarlardan çok etkilenme işi biraz beni gıcık ediyor.
Abicim ruzgarli havalarda tek yandan az sorun yasadim ama oyle kayda alincak bir sorun degildi. hizim yasal hizi asiyordu.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #37 : Mayıs 11, 2015, 15:25:22 »
8 senedir bir fiil biniyorum ruzgarli havalarda veya cevresi bos yollarda e12 im ruzgar almiyor diyenlerin arabasin binmek isterdim. Sahsi dusuncem yanlış anlaşılmasın. Arac standart olarak da bir cok araçtan yüksek.baktirmadigim servis veya yerde kalmadı yay almadan once amar rüzgarı yiyordu.aracima titiz baktığımı soylememe gerek yok sanırım bilen biliyor. Bu arabalar standart bircok aractan zaten yuksek. Normaldir ruzgar alması ki lastiklerde 60 veya 65.
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
    • Facebook
  • 940 kere teşekkür etti
« Yanıtla #38 : Mayıs 11, 2015, 15:34:26 »
8 senedir bir fiil biniyorum ruzgarli havalarda veya cevresi bos yollarda e12 im ruzgar almiyor diyenlerin arabasin binmek isterdim. Sahsi dusuncem yanlış anlaşılmasın. Arac standart olarak da bir cok araçtan yüksek.baktirmadigim servis veya yerde kalmadı yay almadan once amar rüzgarı yiyordu.aracima titiz baktığımı soylememe gerek yok sanırım bilen biliyor. Bu arabalar standart bircok aractan zaten yuksek. Normaldir ruzgar alması ki lastiklerde 60 veya 65.
Ankaraya yine geldiğimde bir tur atarsın abi. Ama burda gorduklerim cok abarti yazilar abi yok yan seride atmalar vs. Otobus veya tir gectiginde yanimdan evet beni savuruyor ama yaklasik 10 cm veya daha az savuruyor. Balikesire giderken asiri ruzgar vardi orta seritte direksiyonu her zaman tuttugumdan daha fazla sıkı tutup rahat bir sekilde geldim. Yay taksam eminim normal kullanim seklinde kullanacagim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #39 : Mayıs 11, 2015, 15:40:28 »
Ankaraya yine geldiğimde bir tur atarsın abi. Ama burda gorduklerim cok abarti yazilar abi yok yan seride atmalar vs. Otobus veya tir gectiginde yanimdan evet beni savuruyor ama yaklasik 10 cm veya daha az savuruyor. Balikesire giderken asiri ruzgar vardi orta seritte direksiyonu her zaman tuttugumdan daha fazla sıkı tutup rahat bir sekilde geldim. Yay taksam eminim normal kullanim seklinde kullanacagim.
Aynen ilke rüzgarı yemesinden kasıt kesinlikle hissedilir olması yoksa yolda ordan oraya savrulacak düzeyde degilki zaten o kadar ruzgarda cok istinai olur ülkemizde:) kesinlikle yanlış anlaşılmasın o hissetme olayı rüzgarı. Ama alternatif araclara gore direksiyonda hissetme soz konusu kesinlikle.yayla kesilmiş oluyor o da tir dahi gecse.
2002 corolla sol vvt-i