Gönderen Konu: Engelli Aracı Alırken Vasi Sorunu  (Okunma sayısı 6251 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 7000
  • Model Yılı: '15
  • 18 kere teşekkür etti
  • 62 kere teşekkür edildi
Engelli Aracı Alırken Vasi Sorunu
« : Mayıs 06, 2015, 22:48:11 »
Öncelikle Konunun yanlış yerde olduğunu biliyorum başka engelli forum sitelerinede yazdım ancak cevap daha gelmedi işimin acil olması ve burda bi bilenin olması ihtimaline karşı buraya yazıyorum..

Acilen cevaba ihtiyacım var araç almaya karar verdik ve alcağımız aracı seçtik 15 inde geliyo araç ve babanneme engelli raporu aldık %50 ortopediden %50 nörolojiden(orta derece demans) %20 30 civarı 1 2 şeyden daha aldı kalp göğüs vs. %90 tutturduk vekalatname vermesi gerekikyodu babama ama noter vasisi olması gerekiyor dedi ve vekaleti verdirmedi tam zihinsel engelli değil ama sıkıntısı var tabi bizim istediğimiz mahkemelerde 3 4 ay zaman geçirip babannemi mahkeme hastane vs dolaştırmak istemiyoruz kadın zaten yürüyemiyo vs. raporu alırken bile çok zorlandık doktor doktor bunun başka bi kolay yolu yokmudur ? teşekkürler ..
Not: Tanıdık bi noterle konuştuk satış için vekalet vermeden kendisi emniyet müdürlüğüne gidip parmak basar öyle halledebilirsiniz dedi vekaletsiz daha önce böyle yapan olmuş vekaletsiz isimde verdi bizde şimdi böyle yapmaya karar verdik 15 inde acaba bu yöntemde sıkıntı çıkarmı ?

Toyota Club Türkiye

Engelli Aracı Alırken Vasi Sorunu
« : Mayıs 06, 2015, 22:48:11 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
Ynt: Engelli Aracı Alırken Vasi Sorunu
« Yanıtla #1 : Mayıs 07, 2015, 00:11:42 »
bu raporlardan önce vasi tayin edilmediyse (öncesinde tayin edilse bile yine sonrasında yine kontroller gerekiyor)  rapor alındıktan sonra vasi atanması için mahkemeye başvurmanız gerekmektedir. bu sefer belirttiğiniz gibi dolaştırmak gerekiyor
parmak basma olayını bilmiyorum
araç geldiğinde işlemlerin beklemesini bayiden isteyin, şayet bayi eksik olursa engelli aracı olarak çıkaramaz ve sizden parasını ister
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 7000
  • Model Yılı: '15
  • 18 kere teşekkür etti
  • 62 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mayıs 07, 2015, 08:31:22 »
kaan kardeş ne demek istediğini pek anlayamadım açıkcası önceden vasisi yoktu evet hiç yok vasisi.Baya zor %90 isteniyo çünkü ve 90 büyük bi oran cidden

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 180
  • Model Yılı: '14
  • 175 kere teşekkür etti
  • 129 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mayıs 07, 2015, 11:11:10 »
şu raporu almak çok mu sor peki hocam soruya soruyla karsilik veriyor engelli raporunu almak yani
Kişinin %40 raporu varsa bile ÖTV muafiyetiyle 1600cc' ye kadar otomobil alabilir. Alınacak otomobil özel tertibat gerektirebilir de özel tertibat gerektirmeden kendisinin kullanabileceği (mesela otomatik vitesli bir otomobil) bir otomobil de olabilir. Aldığı bu otomobili ya kendisi kullanabilir veya noterden vekalet verdiği bir kişi veyahut da 1. dereceden kan bağı (kızı, oğlu, babası) ve/veya 1. dereceden sıhrî akrabalığı (kayınpeder, damat, gelin) olan birisi kullanabiliyor.

%90 ve üzerinde bir raporu varsa, otomobili herkes kullanabiliyor. %90 ve üzeri raporlu olan kişi aracı kullanamayacak durumda olabileceği için otomobilde özel ekipman aranmamakta.

Benim bildiklerim bunlar.

Düzeltme : "Raporu almak zor mudur" demişsiniz, ben başka şey anlatmışım. :D Kusuruma bakmayın. Raporun neye göre alınacağına göre değişebilir zorluk durumu. SAdece diyaliz hastasıysa daha kolay, zihinsel problemler varsa daha zor aşamalar gerektirebilir.
İYİ şoför, herhangi bir durumda, iki şoförden birinin durması, ya da yavaşlaması gerekiyorsa, 'Hak, kural' falan demeden, ilk davranan, arabasının kaderini başkasına bırakmayandır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 100 kere teşekkür etti
  • 425 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mayıs 07, 2015, 11:50:51 »
benim omzumda bi problem varda alabilirmiyim diye merak etmistim :D olucagini pek sanmiyorum
E12 COROLLA SİMOTA AİR INTAKE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 99000
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mayıs 07, 2015, 16:09:34 »
Vasi atanması için dava açarsanız en az 1 yıl sürer
Vasi tayin edilmemiş kimse için vesayet davası açarsanız bu süre zarfında kayyım atanır. Sonuçta dava sonuçlanması beklenene kadar işlem yapılması gerekirse birisinin işlem yapması lazım
Kendiniz kullanmak için araç alırken babaannenizin üzerine alırsanız , şayet babaanneniz ölürse amcalarınız halalarınız miras olarak bu aracıda görebilirler
Benim açımdan böyle bir araç almak etik değil , tercih meselesi
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B-
  • 58 kere teşekkür etti
  • 74 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mayıs 07, 2015, 17:05:01 »
Selamlar.benim aracimda engelli araci.amcam malulen emekli oldu.kalpte ve isitmede toplam % 100 cikti allah uzun omur versin 45 yasinda suan 35 yasinda kalp krizi gecirmisti.araba almaya karar verdigimde benim uzerime al suan ben alamiyorum dedi.onun uzerine aldik +3 isim yazildi ruhsata ama netten bakinca herkes kullanabiliyo ama polislerimiz tam bilgiye sahip degil ruhsat sahibini soruyorlar direkt.fakat bizden vekalet vs istemediler servis islemleri halletti noterdende isimler verildi 3 gunde halloldu ama dediginiz gibi notere emniyete vs gitmesi lazim.araci bi yana cok gecmisler olsun Allah sifalar versin

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: 0+
  • 2 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Mayıs 07, 2015, 18:43:51 »
Aracı alacagınız yere gidin bende 2011 yılında toyota verso aldık annemin üzerine raporu100de100 hiç bir yere gitmedik hepsini bayii halletti ruhsattada aracı kullanacak kişilerin ismi falan yazmıyor hem 2012itibariyle aracı herkez kullana biliyor onuda emniyetten araca özürlü park etme kartı cıkartırken polis memuru söykedi alm.
M.BAYLAN

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B-
  • 58 kere teşekkür etti
  • 74 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Mayıs 07, 2015, 18:57:28 »
Ruhsatta isim yazmiyor tabiki sistemde gozukuyor sadece..Uğur Akar beyin dedigi gibi 100 ise ozur orani hemen her akraba kullanabiliyor zaten