Gönderen Konu: ae101 çapraz fren sistemi  (Okunma sayısı 2222 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 240000
  • Model Yılı: '93
  • 31 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
ae101 çapraz fren sistemi
« : Mayıs 06, 2015, 15:42:20 »
Arkadaşlar bu ae101 kasaların fren sistemi çapraz sisteme dönüştürülebilir mi? 2000 2001 deki kasalar gibi..
TÜPLÜ JAPOON

Toyota Club Türkiye

ae101 çapraz fren sistemi
« : Mayıs 06, 2015, 15:42:20 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
Ynt: ae101 çapraz fren sistemi
« Yanıtla #1 : Mayıs 06, 2015, 16:37:46 »
 Araçta, frenleme esnasında savrulma hissi mi oluşuyor?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 240000
  • Model Yılı: '93
  • 31 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mayıs 06, 2015, 17:42:19 »
Araçta, frenleme esnasında savrulma hissi mi oluşuyor?
Yok, zaten aracı yeni aldımda hani belki olabilirse daha iyi frenleme yapar diye düşünüyorum
TÜPLÜ JAPOON

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mayıs 07, 2015, 08:20:50 »
 Fren gibi direk güvenliği etkileyen sistemlere müdahale yapmak mühendislik ve özen ister. Frenaj da sadece fren sisteminin etkisi ile ortaya çıkmaz. Süspansiyondan, lastiklere, kullanıcıdan, yol koşullarına kadar bir çok etmen etki eder. Bence sistemin genel bakımı(kaliteli ve uygun malzemeler ile) yapılırsa, uygun lastikler de kullanılırsa iyi sonuçlar zaten alınır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • İYİLİK İYİDİR ...
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mayıs 07, 2015, 09:11:40 »
A101 kasalarda fren her daim sıkıntı olmuş bir unsurdur .Öncelikle her daim kaliteli lastik almak durumundasınız çünki sürekli kızaklama eğilimi olan bir araçtır 13 yıl bindik tercübe ile konuşuyorum biz kullandığımız sürede çok kaza atlattık zamanla alıştık ben kullanırken bir elim sürekli el freni üzerinde dururdu bu sayede 2-3 tane net kazayı kıl payı kurtardım

Yapılması gereken yaz tipi yerine 4 mevsim tabir edilen dişli lastik tercih etme bristone b330 bu konuda çok iyi yaz lastikleri kayma mesafesini artırıyor
arka fren balatalarını kontrol ettir kampana içinde olduğu için kimse ilgilenmez ama çok büyük etken ben sürekli önleri kitleme ye başlayınca fark etmiştim baktığımızda bitik durumda idi değişiminden sonra frenlerim çok fark etmişti
P valfi diye fren basınç dağılımı yapan bir parça bu genelde tam vazife yapmıyor yenisi de sıkıntı diye biliyorum mutlaka baktır
fren hidroliği eğer aracı yemi aldıysa mutlaka değiştir havalarını aldır
Ön amortisörlerine de mutlaka baktır aracın kasa hafif motor büyük ve güçlü kızaklama ve kaymalar önden yaşanır ön amortisörlerin bunca yıl hiç değişmesi ise mutlaka değiştir araç ani fren durumunda bütün ağırlığı öne verdiğinden eğer süspansiyon sisteminde zayıflık varsa ki vardır kızaklama ve savrulma durumu vazgeçilmez

BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '20
  • 253 kere teşekkür etti
  • 713 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mayıs 07, 2015, 09:21:21 »
Frende aktarmamız gereken bilgiler var. Mesela fren hortumları. Bu hortumlar zamanla eskiyor. Ön ve arkadaki hortumları değiştirmek fren hissini güçlendirir.
fren hidrolik bir sistem olduğu için hidrolik sıvının 1 veya 2 yılda değişimi şart. Hidrolik değişimi sonrası fren sistemi daha iyi tepki veriyor. Uygulanan kuvvet azalıyor.
Sistemde vakum ile çalışan bir parça var. vakum kaçakları fren kuvvetini tam alamamaya neden olabilir.
Fren merkezindeki arıza ise frenin dengeli dağılmamasına neden olur.
Ön ve arka frenlerin oranı ayarlanabilir. Ama ilk yapılacak iyi bir kontrol ve bakımdır.
balataların yapıldığı madde bile frenlemeyi etkiler. Kalitesiz ise yenileri ile değişimi şarttır.
fren kuvveti yerine gelince iş denge ve lastiklere kalır. Sağlam alt takım , iyi ayar ile bir miktar daha sağlıklı fren dengesi elde edilir.
Lastik jant ölçüleri üreticinin tavsiyesine göre alınmalı.
lastik basınçları her hafta kontrol edilmesi gerekir. Uygun ve kaliteli lastik ile yeterince durma elde edilir. Lastik üzerinde tutuşu gösteren sınıflar var. Bunlar bence çok önemli.
Hepsini yapınca fren sisteminde abs bile olmasına gerek kalmaz.