Merhaba Arkadaşlar,
Avensis aracımın lastikleri orjinal 215/55 R17
Arka lastikler aracın kasasının büyüklüğünden olsa gerek biraz içeride ve dar kaldığı için aracımın arkadan görünüşü pek hoşuma gitmiyor.
BMW ve Mercedeslerin bazı modellerinde olduğu gibi ön lastikler dar, arka lastikler geniş olacak şekilde değişiklik yapmak istiyorum.
Ön lastikler orjinal kalacak 215/55 R17, arkalara ise 235/50 R17 taktırmak istiyorum.
Lastik uygunluk programından bu ebatları karşılaştırdığımda çap,yükseklik hepsi uyumlu oluyor.
Aranızda böyle bir uygulama yapan arkadaşlar varmıdır?
Eğer böyle bir uygulama yaparsam sakıncası olurmu?
Teşekkür ederim.
Benim aracimda arkalarda 245/40/17 vardi arkalarda bi problem olmamıştı. Aracın arkadan görünüşü harikaydi. Lastikler çok pahaliydi. Lastik değişiminde 225/45/17 lere gecmistim.
Sadece yakıt çok az artabilir. Onun harici takacağınız ebada göre lastik fiyatlarında + - değişim olur
Merhaba Arkadaşlar,
Avensis aracımın lastikleri orjinal 215/55 R17
Arka lastikler aracın kasasının büyüklüğünden olsa gerek biraz içeride ve dar kaldığı için aracımın arkadan görünüşü pek hoşuma gitmiyor.
BMW ve Mercedeslerin bazı modellerinde olduğu gibi ön lastikler dar, arka lastikler geniş olacak şekilde değişiklik yapmak istiyorum.
Ön lastikler orjinal kalacak 215/55 R17, arkalara ise 235/50 R17 taktırmak istiyorum.
Lastik uygunluk programından bu ebatları karşılaştırdığımda çap,yükseklik hepsi uyumlu oluyor.
Aranızda böyle bir uygulama yapan arkadaşlar varmıdır?
Eğer böyle bir uygulama yaparsam sakıncası olurmu?
Teşekkür ederim.
Guzel konu ayni olayi aurise yapabilirmiyiz acaba yakit cokmu artar?
Yakıttan çok lastik fiyatlarını düşünmek lazım. Kaliteli bir markada o ebat lastikler en aşağı 450 lira civarındadır.
Yakıttan çok lastik fiyatlarını düşünmek lazım. Kaliteli bir markada o ebat lastikler en aşağı 450 lira civarındadır.
Aurise 215 arkalara iyi gider kanimca bi denemek lazim aslinda
yaparsan resimleri eklede bir görelim.bence hoş olabilir.
Aracı arkadan itişli hale getirirseniz neden olmasın!?
Önden çekişli araçta, arka tutuşu arttırırsanız ön nispeten azalmış olur, zaten kafadan kayma meğili fazla olan araçta(önden çekişlilerde) bu kimi durumlarda sorun ortaya çıkarabilir. Sonuçta iz açıklığı bile değişecek. İyi irdelemek lazım durumu.
Açık konuşalım orjinal bile aracı hantallastiriyor kışın 205 60 16 taktim taktim araca nefes aldırmıştı kalın lastik büyük çap bu motordaki araca eziyettir