Gönderen Konu: havalandırma ızgarası  (Okunma sayısı 2903 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 240000
  • Model Yılı: '93
  • 31 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
havalandırma ızgarası
« : Mayıs 05, 2015, 13:53:12 »
1993 ae101 kasa aracımın havalandırmayı ön lere ayarladığım halde yalnızca şoför kısmındaki yerden hava gelmiyor iç kapak açılıyor rahat görüyorum tam olarak nereye torpido bölmesinin arkasına mı bakayım?
TÜPLÜ JAPOON

Toyota Club Türkiye

havalandırma ızgarası
« : Mayıs 05, 2015, 13:53:12 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
Ynt: havalandırma ızgarası
« Yanıtla #1 : Mayıs 05, 2015, 14:47:27 »
 Yazıma biraz daha özen gösterirseniz daha anlaşılır olacaktır.

Sürücü tarafında, en soldaki yerden mi hava gelmiyor?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 31 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mayıs 05, 2015, 15:45:11 »
Yazıma biraz daha özen gösterirseniz daha anlaşılır olacaktır.

Sürücü tarafında, en soldaki yerden mi hava gelmiyor?
Kusura bakmayın, evet en soldakinden hava gelmiyor
TÜPLÜ JAPOON

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #3 : Mayıs 05, 2015, 16:53:02 »
Onun hattı yanlış hatırlamıyorsam, göstergenin arka tarafından, ortadaki havalandırma kapaklarının olduğu(dashboard'un arkasındaki) alana bağlanıyordu. Tabi ilk bakılması gereken, sol havalandırma kapağının çalışıp, çalışmadığı. Eğer çalışmıyorsa, sadece havalandırma ızgarasını sökmek yeterli olur. Yalnız o ızgaranın bir yanında küçük pim yuvası(gömlek düğmesi kadar ve bir yere bağlı olmayan, sadece havalandırma kanalı ile petek aparatı arasına sıkışan) olması lazım. Onu içeri kaçırmamak gerekiyor. Eğer orada sorun yoksa(dıştan gözle bile belli olur) orta konsolden, kapakların olduğu yere(teybin üstünde, arkada) bakmak iyi olabilir.
 Gerçi iç kapak açılıyor demişsiniz ama onun süngeri de olması lazım(kapak çevresini kaplayan). Eğer o deforme oldu ve kanala düştü ise o da tıkamış olabilir. Gözle iyi kontrol etmek lazım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 31 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mayıs 05, 2015, 18:35:31 »
Onun hattı yanlış hatırlamıyorsam, göstergenin arka tarafından, ortadaki havalandırma kapaklarının olduğu(dashboard'un arkasındaki) alana bağlanıyordu. Tabi ilk bakılması gereken, sol havalandırma kapağının çalışıp, çalışmadığı. Eğer çalışmıyorsa, sadece havalandırma ızgarasını sökmek yeterli olur. Yalnız o ızgaranın bir yanında küçük pim yuvası(gömlek düğmesi kadar ve bir yere bağlı olmayan, sadece havalandırma kanalı ile petek aparatı arasına sıkışan) olması lazım. Onu içeri kaçırmamak gerekiyor. Eğer orada sorun yoksa(dıştan gözle bile belli olur) orta konsolden, kapakların olduğu yere(teybin üstünde, arkada) bakmak iyi olabilir.
 Gerçi iç kapak açılıyor demişsiniz ama onun süngeri de olması lazım(kapak çevresini kaplayan). Eğer o deforme oldu ve kanala düştü ise o da tıkamış olabilir. Gözle iyi kontrol etmek lazım.
iç kapağın açıldığını rahat görüyorum süngere bir bakayım fakat hiç hava gelmiyor orta bölümü yakın zamanda aydınlatmaları değiştirmek için 4-5 kere söktüm fakat bir bağlantı göremedim belkide dikkat etmedim,  birde bu bahsettiğim havalandırmayı yuvasıyla yani komple gösterge ışık düğmesinin falan bağlı olduğu yer dahil nasıl çıkartırım bilmeden zorlamak istemedim
TÜPLÜ JAPOON

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Tıpkı Eski Filmler Gibisin Zamanına Göre İyiydin
  • Kilometre: 309280
  • 500 kere teşekkür etti
  • 705 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mayıs 05, 2015, 22:08:15 »
iç kapağın açıldığını rahat görüyorum süngere bir bakayım fakat hiç hava gelmiyor orta bölümü yakın zamanda aydınlatmaları değiştirmek için 4-5 kere söktüm fakat bir bağlantı göremedim belkide dikkat etmedim,  birde bu bahsettiğim havalandırmayı yuvasıyla yani komple gösterge ışık düğmesinin falan bağlı olduğu yer dahil nasıl çıkartırım bilmeden zorlamak istemedim
Düğmelerin olduğu yeri sökmek için ince kontrol kalemi tarzında tornavida kullanabilirsin. Alt tarafta küçük uzun delik var orya tornavidayı takıp çekebilirsin plastik zarar görmesin diye araya ince bir bez koyman daha sağlıklı olur. Hava üflemeyen yere gelen kare şeklinde boru var bağlantı yerlerinden bi yerden çıkmış olabilir. Onu sağlıklı kontrol etmek için ruhsatın bulunduğu yerde 2 gaz pedalının karşısında alta doğru bakınca görünür 1 adet bi tanede sigortaların bulunduğu yerde bi cıvata var onlar söküldümü plastik komple çıkıyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #6 : Mayıs 06, 2015, 07:57:55 »
 Yaşar aynen açıklamış.
 Bu arada soldan hava gelmediğinde, en sağdaki kanaldan hava geliyor mu? Havalandırma yönlendirme ayarları(orta konsoldaki) doğru konumda mı?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 31 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Mayıs 06, 2015, 09:45:46 »
Yaşar aynen açıklamış.
 Bu arada soldan hava gelmediğinde, en sağdaki kanaldan hava geliyor mu? Havalandırma yönlendirme ayarları(orta konsoldaki) doğru konumda mı?
Doğrudur konumları tek tek denedim diğer en sağda ve ortalarda bir sıkıntı yok en sağdan hava gelirken en soldan gelmiyor açıklamalarınız için çok teşekkür ederim harbiden kaliteli bir forum vardiyalı çalıştığım için müsait vakitte hepsini deneyerek paylaşacağım
TÜPLÜ JAPOON

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 31 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Mayıs 09, 2015, 17:09:46 »
Yaşar AKGÜN arkadaşımın dediği gibi direksiyon altındaki plastiği sökünce borudaki ek yerinin çıktığını tespit ettim bir de ufak bişey daha bu ızgaralarla yuvalarının oturduğu yerde plastik sekman gibi bişi var tam tırnaklara denk geliyor bunlar kırılınca ızgara çok rahat hareket ediyor ve yukarı aşağı yönlenmiyor bunun yerine ne uydurabiliriz
TÜPLÜ JAPOON

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Tıpkı Eski Filmler Gibisin Zamanına Göre İyiydin
  • Kilometre: 309280
  • 500 kere teşekkür etti
  • 705 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Mayıs 09, 2015, 19:19:13 »
Yaşar AKGÜN arkadaşımın dediği gibi direksiyon altındaki plastiği sökünce borudaki ek yerinin çıktığını tespit ettim bir de ufak bişey daha bu ızgaralarla yuvalarının oturduğu yerde plastik sekman gibi bişi var tam tırnaklara denk geliyor bunlar kırılınca ızgara çok rahat hareket ediyor ve yukarı aşağı yönlenmiyor bunun yerine ne uydurabiliriz
Ben orta ve sağdaki ızgaraları  söküp çift taraflı bantla yapıştırdım.Oynuyor ve yerinden çıkıyordu parçacıya sordum tanesi 25 tl onun esprisi küçük segmanlarda deyince ızgaralar sağlamdı söktüm tek tarafı yapışkanlı sünger kullandım bi müddet sonra yine aynı olunca çift taraflı bantla yapıştırdım sol hariç diğerleri sabit  :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 31 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Mayıs 09, 2015, 19:38:41 »
Ben orta ve sağdaki ızgaraları  söküp çift taraflı bantla yapıştırdım.Oynuyor ve yerinden çıkıyordu parçacıya sordum tanesi 25 tl onun esprisi küçük segmanlarda deyince ızgaralar sağlamdı söktüm tek tarafı yapışkanlı sünger kullandım bi müddet sonra yine aynı olunca çift taraflı bantla yapıştırdım sol hariç diğerleri sabit  :)
Valla benimde bir tek en sağ ızgarası kırık bir ara değiştirecem diğerlerinin o plastik segman gitmiş onlar içinde değmez olmadı bende bir çare bulacam artık ;)
TÜPLÜ JAPOON