Gönderen Konu: Hgs kaçak geçiş  (Okunma sayısı 1666 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 14 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
Hgs kaçak geçiş
« : Mayıs 05, 2015, 09:30:30 »
Yeni aldığım araçla hgs den geçiş yaptım eski hgs işe yarar diye düşündüm, fakat uyarı verdi. Bende ogs kullanıyorum ogs alıcam ceza otomatik düşermi ogs alınca yoksa hgs mi almalıyım?

Toyota Club Türkiye

Hgs kaçak geçiş
« : Mayıs 05, 2015, 09:30:30 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 271000
  • Model Yılı: '09
  • 64 kere teşekkür etti
  • 111 kere teşekkür edildi
Hgs kaçak geçiş
« Yanıtla #1 : Mayıs 05, 2015, 09:42:54 »
ogs@kgm.gov.tr adresine sorun , gün içinde cevap veriyorlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 333
  • Model Yılı: '15
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
Ynt: Hgs kaçak geçiş
« Yanıtla #2 : Mayıs 05, 2015, 10:08:18 »
Yeni aldığım araçla hgs den geçiş yaptım eski hgs işe yarar diye düşündüm, fakat uyarı verdi. Bende ogs kullanıyorum ogs alıcam ceza otomatik düşermi ogs alınca yoksa hgs mi almalıyım?

Hgs ve ogs plakaya kayıtlı olduğu için 7 gün için de ogs veya hgs alırsanız ücret oradan otomatik tahsil ediliyor diye biliyorum. Ancak aracın eski sahibine ait plakası üzerine kayıtlı eski hgs veya ogs varsa önce onları iptal edtirmeniz gerekiyor. Ayrıca bunun için androit uygulamalar mevcut hgs ye üye olup geçtiğiniz gişeleri alınan ücreti kaçak geçiş ve bakiyenizi öğrene biliyorsunuz ve ayrıca pttavm sitesinden 1 komşsyonsuz olarak 1 defaya mahsus kredi kartıyla hgs ye para yükleye bilirsiniz. Daha sonra 25 tl ye 1 tl komisyon alıyor.
"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • Doğa Fotoğrafçısı
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 83000
  • Model Yılı: '11
  • 149 kere teşekkür etti
  • 51 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mayıs 05, 2015, 10:13:23 »
önce eski hgsyi iptal ettireceksin. sonra hgs mi ogs mi nereden geçiş yaptıysan 7 gün içerisnde onu alacaksın. örneğin hgs gişesinden geçtiysen ve ogs alırsan cezan iptal olmuyor 11katını ödüyorsun. hgs gişesindeki kaçak geçiş için hgs, ogs gişesindeki kaçak geçiş için ogs alman gerekiyor. daha sonra ilk yüklemende normal parası kesiliyor, ceza iptal oluyor. geçen hafta ben hgs olmadan geçiş yaptım oradan biliyorum :D bu arada hgs ve ogs sistemi plakaya bağlandığı için başka plakalı araçta işe yaramaz.
2011 MODEL TOYOTA COROLLA 1,6 COMFORT EXTRA TAM OTOMATİK

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 271000
  • Model Yılı: '09
  • 64 kere teşekkür etti
  • 111 kere teşekkür edildi
Hgs kaçak geçiş
« Yanıtla #4 : Mayıs 05, 2015, 10:23:59 »
OGS sisteminde plaka değişikliği oluyor, ben Garanti'den aldım, internet sitesinde plaka değişikliği yapıyorum ve diğer araçta da kullanabiliyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 333
  • Model Yılı: '15
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mayıs 05, 2015, 10:46:11 »
OGS sisteminde plaka değişikliği oluyor, ben Garanti'den aldım, internet sitesinde plaka değişikliği yapıyorum ve diğer araçta da kullanabiliyorum.

Ogs cihazı plaka değişikliği yapmasakda aynı sınıf başka araçtada çalışıyor. Lakin sistem ogs yi okuyamassa plakaya cezayı kesiyor :)
"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 93000
  • Model Yılı: '12
  • 563 kere teşekkür etti
  • 298 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mayıs 05, 2015, 16:14:42 »
bende hgs var,her geçişimde kaçak geçiş yazıyor,kendileri plakadan bulup düşüyorlar,uğraşsınlar :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Mayıs 05, 2015, 17:34:21 »
Bazı gişelerde okuyor bazılarında okumuyor benim Hgs. Kayıtlı olduğu için kaçak geçiş normale çevriliyor bir gün bu işlemi yapmayı unuturlarsa sonradan epey başımız ağrıyabilir.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Mayıs 06, 2015, 08:33:10 »
 Okumadığında ve hesaptan kesildiğinde normal geçişte kesilen ücreti mi kesiyor yine hesaptan?
 Bu tarz cihazların ön cam özelliğine bağlı olarak camın neresinde konumlandırılması gerektiği de önemli. Bu konuyu derinlemesine işlemiştik. Diğer yandan sinyal alanı geçiş hızı da önemli.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Mayıs 06, 2015, 08:55:37 »
Okumadığında ve hesaptan kesildiğinde normal geçişte kesilen ücreti mi kesiyor yine hesaptan?
 Bu tarz cihazların ön cam özelliğine bağlı olarak camın neresinde konumlandırılması gerektiği de önemli. Bu konuyu derinlemesine işlemiştik. Diğer yandan sinyal alanı geçiş hızı da önemli.

Evet normal bedeli ne ise onu kesiyor. Dediğin gibi cam konumlandırması önemli ama doğru yere taksanda etiket ile iletişime geçen sensör arasında arada bir sorun oluyor. Boğaz köprüsünden geçerken hiç sorun yaşamadım ama Tem Selimpaşa gişelerinde genelde okumuyor benimkini.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Trafik medeniyettir, buna uyan medeni kişidir...
  • 254 kere teşekkür etti
  • 303 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Mart 08, 2016, 08:38:49 »
Ben de yeni aracımla kaçak geçiş yapmak zorunda kaldım cumartesi günü. Dün yeni Hgs'mi aldım ancak henüz bakiyede bir düşüş olmadı. Sistem iki üç gün içindeki kaçak geçişler görünmeyebilir diyor. Bakalım daha da olmazsa arkadaşın dediği gibi mail atacağım yada telefonla arayıp durumu bildireceğim.
1)  1994 Tempra SX A Beyaz    2) 1997 Mazda 323 Yeşil  3) 2005 Honda Civic Vtec Bej   4) 2011 Toyota Avensis Elegant Extra Beyaz
5)  2005 Honda Jazz Elite Cvt Kırmızı 6)  2011 Honda Civic A/T Elegance Füme
7)  2012 Honda CR-V Executive Beyaz 8) 2011 Kia Picanto Hiper A/T
9)  2012 Honda Jazz Fun Cvt Beyaz  10) 2016 Honda CR-V Executive 1.6 Zf A/T 11) 2017 Civic Eco Elegance