Gönderen Konu: Direksiyon  (Okunma sayısı 2759 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 100120
  • Model Yılı: '01
  • 17 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
Direksiyon
« : Mayıs 04, 2015, 23:24:06 »
İyi akşamlar.

'01 model 1.4 terra sahibiyim. Aracımı 1,5 hafta önce aldım. Bugün başka bir sorun için gittiğim usta, birkaç tur attıktan sonra ( kendi hallettiği sorun düzelmiş mi diye )

"Abi senin direksiyon ağır, toplamıyor da." (bunun yanında her çukurda olmasa da bazı çukurlarda araç yön değiştirir gibi oluyor ve yolculuk esnasında çok hafif sağ yapayım direksiyonu, toplamadan sağa doğru kaymaya devam ediyor. Solda da oluyor tabi.)

Usta kaputu açtırdı. Direksiyonu sağ sol yaptırdı. ( o arada her harekette cızır cızır ses geldi) bi "hmm" yaptı, orda artık ne anladı çözemedim:)

Bu ustamız pompa dedi. Ama sen yine de şurdaki ustaya bi sor dedi. Tarif ettiği ustaya gittim, "pompa olsa hiç yağlamaz, pompa değil direksiyon kutusu, sen şurdaki kutucuya bi göster" dedi. Ben de açıkçası bi oraya bi orayadan sıkılıp internetten kutu tamircisi buldum. Abimizin sitesinde "tamirden sonra 1 yıl garanti" yazmasına rağmen, aracın markasını öğrenince "abi toyotaya garanti veremem onlarda genel bir sıkıntı var zaten, bir de mil çizikse daha büyük masraf olur" şeklinde bir diyalog oldu.

Sıfır kutu baktım, 3.000 TL.
Çıkma baktım bulamadım.
Yan sanayi nedir ne değildir bilemedim.
İnternette "direksiyon toplamıyor" şeklinde arattım; rottan aksa, denge kolundan yağ eksikliğine, pompadan lastik basıncına bir çok şeyden bahsedilmiş.

Örneğin bir arkadaş "aynısı basıma geldı lastıkten lastık yönlerınden kaynaklanıyr ve aksonlardan" demiş. bu lastik yönü dediği rot ayarında yapılmıyor mu zaten? Ayrıca aksondan toplamama yapar mı?

Bir başka arkadaş "muhtemelen king-pim acısında sorun .direksiyon eksen egikligi dogru degilse  direksiyon toplamaz" demiş mesela. Ancak bu arkadaşların araçları Fiat - Peugeot.

Daha önce aynı dertten muzdarip aracımla aynı kasaya sahip kişilerin tecrübeleri ve sorunu ne şekilde çözdükleri hususunda bilgi alırsam daha iyi olacak sanırım.

Ve bursada dürüst toyota usta sıkıntım hala devam ediyor, bu konuda da yardımcı olacak olursa bayağı bi dua alacak:)

Şimdiden teşekkürler...

Toyota Club Türkiye

Direksiyon
« : Mayıs 04, 2015, 23:24:06 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
Ynt: Direksiyon
« Yanıtla #1 : Mayıs 05, 2015, 08:13:44 »
 Süspansiyon düzen ayarlarının doğru olmaması, bazen direksiyon geri gelmede problem çıkarabilir. Bunun çözümü ise çok basittir. İyi ve cihazları gelişmiş bir rot-balans ayarcısına gidip, bu ayarları(önce balans) yaptırmak gerekir. Tabi bu ayarlardan önce akslarda bir parça problemi var mı bakılmalı. Lastikler de bu esnada zaten kontrol edilir yetkin bir yer ise. Yoksa direksiyon kutusu şüphesi ile onca masrafa girip, sonra rot ayarlarındanmış demek çok doğru olmaz.
 Direksiyon kutusu olası arızalarını da sitemizde araştırmaya devam edebilirsiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • <<<Toyotasını Bırakan Genç>>>
    • Facebook
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 48048
  • Model Yılı: '06
  • 940 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mayıs 05, 2015, 08:55:10 »
Amortisör veya tasiyici yamuk ikende iyi toplamiyor. Benim amortisor yamuktu degistirildi duzeldi. Bunu ancak rot balansçı anlar. Aracım 2006 corolla
Geç kaldı desinler, geçmiş olsun demesinler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • İYİLİK İYİDİR ...
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 40800
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 931 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mayıs 05, 2015, 09:05:47 »
Maalesef elektrikli direksiyon sistemine geçtiğinden beri şu direksiyon olayı oturtamadı Toyota  benim aracım 2006 model bende stabilze yollarda tıkırtı sesi  var ve de bazen toplarken direksiyonun alt tarafından tak diye bir ses geliyor nerden nasıl geliyor bulamadım .Açıkçası kurcalatmadım da çünkü kronik bir hata olduğunu biliyorum bir kaç kere ustalara sordum henüz çok fazla boşluk yok çok boşluk olduğu zaman bakalım dediler o sebepten bende elletmiyorum. Sizin sıkıntı farklı  ama iyi bir usta sorunu çözer diye düşünüyorum parça konusunda Ufuk Sönmez diye sitede arkadaşımız var her türlü yedek parça orjinal ve muadil olmak üzere temin ediyor fiyat konusunda da ciddi yardımcı olur bence  iyi bir usta bulursanız parça işini oradan halledebilirsiniz
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

2016  - Corolla Multi Drive S - Advance