İyi akşamlar.
'01 model 1.4 terra sahibiyim. Aracımı 1,5 hafta önce aldım. Bugün başka bir sorun için gittiğim usta, birkaç tur attıktan sonra ( kendi hallettiği sorun düzelmiş mi diye )
"Abi senin direksiyon ağır, toplamıyor da." (bunun yanında her çukurda olmasa da bazı çukurlarda araç yön değiştirir gibi oluyor ve yolculuk esnasında çok hafif sağ yapayım direksiyonu, toplamadan sağa doğru kaymaya devam ediyor. Solda da oluyor tabi.)
Usta kaputu açtırdı. Direksiyonu sağ sol yaptırdı. ( o arada her harekette cızır cızır ses geldi) bi "hmm" yaptı, orda artık ne anladı çözemedim:)
Bu ustamız pompa dedi. Ama sen yine de şurdaki ustaya bi sor dedi. Tarif ettiği ustaya gittim, "pompa olsa hiç yağlamaz, pompa değil direksiyon kutusu, sen şurdaki kutucuya bi göster" dedi. Ben de açıkçası bi oraya bi orayadan sıkılıp internetten kutu tamircisi buldum. Abimizin sitesinde "tamirden sonra 1 yıl garanti" yazmasına rağmen, aracın markasını öğrenince "abi toyotaya garanti veremem onlarda genel bir sıkıntı var zaten, bir de mil çizikse daha büyük masraf olur" şeklinde bir diyalog oldu.
Sıfır kutu baktım, 3.000 TL.
Çıkma baktım bulamadım.
Yan sanayi nedir ne değildir bilemedim.
İnternette "direksiyon toplamıyor" şeklinde arattım; rottan aksa, denge kolundan yağ eksikliğine, pompadan lastik basıncına bir çok şeyden bahsedilmiş.
Örneğin bir arkadaş "aynısı basıma geldı lastıkten lastık yönlerınden kaynaklanıyr ve aksonlardan" demiş. bu lastik yönü dediği rot ayarında yapılmıyor mu zaten? Ayrıca aksondan toplamama yapar mı?
Bir başka arkadaş "muhtemelen king-pim acısında sorun .direksiyon eksen egikligi dogru degilse direksiyon toplamaz" demiş mesela. Ancak bu arkadaşların araçları Fiat - Peugeot.
Daha önce aynı dertten muzdarip aracımla aynı kasaya sahip kişilerin tecrübeleri ve sorunu ne şekilde çözdükleri hususunda bilgi alırsam daha iyi olacak sanırım.
Ve bursada dürüst toyota usta sıkıntım hala devam ediyor, bu konuda da yardımcı olacak olursa bayağı bi dua alacak:)
Şimdiden teşekkürler...