0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Şanzıman ve diferansiyeli mutlaka tamir ettirin.Servise siparış verirseniz parça mutlaka getirilir.1998 model starlet parçası bile getirtiyorlar.O kadar yağ yakması motorun elbette çok fazla.Bu zor karar 1000 kmyi kısa sürelerde yapıyorsanız yağ eklemek sıkıcı ve masraflı.Belki rektifiye yaptırabilirsiniz.Ama uzun süreler de 1000 km yapıyorsanız hiç ellemeyede bilirsiniz.
LPG kullanıp da Yağ eksiltmeyen araç yoktur. Bir de 1.3 motorlu araçlarımız aşırı yağ basıncını keçelerden atıyor demişti ustam...
Müjdat abi kaç km.den sonra başlar? 26bin km oldu lpg takılalı 91 binde aracım eksiltmiyor. Ayarları bozuk lpg nin silindir içi sıcaklığı yükseltmesi sonucu aşınmayı artırması olarak yorumluyorum ben bunu.
Yorumlarınız için teşekkürler. Motor yaptırsak dahi eksilme olur diyelim fakat en azından şu anda 1000kmde 1litre ise motor yapılınca 8000kmde 1litre eksiltecekse ben gireceğim bu işe. Ama o şekilde düzelir de sonra 15 20bin km sonra geri eski haline dönerse yine bir anlamı kalmaz edilen masrafın. Buna karar vermem gerekiyor.Şanzımanı hallettmek bir nebze daha kolay, en kötü senkromeç falan değişir sorunum çözülür gibi. Mesaj Birleştirildi: Mayıs 04, 2015, 23:58:05Bir de çok ilginç ama sanayide bir dükkanda toyota yaris yağ eksiltiyor diye silindirlerin içine birkaç defa yağ damlatıp motora bilinçli yağ yaktırdılar 5 dk boyunca falan Merak edip sorduğumda ise, yağ yaktırınca segmanlara falan kurum bağlatıp boşlukları kapatıp motorun yağ yakmasını engelliyormuş dediler
91 aracım var 4af kodlu motor. Ben ayda bir yağ yaktırıyorum. Aşırı miktarda değil. Mesela 20ml kadar.yaklaşık bir hafta daha sakin oluyor. Sonra geçiyor. Hatta video bile yapmıştım.Zararlı olabilir. Benim motordaki yağ eksiltmede 1000km de yarım litre. Umursamıyorum çünkü motoru yaptırmıştım. Yaptırmasan daha iyi. Yada şöyle söyleyim işini bilmeyen birine yaptirmasan daha iyi. O segmanların sırası yönü herşey önemli. Şanzumana gelince hep dertler aynı. Senkromeç her viteste 2 taneymiş. Tanesi 30 tl. Bilyalar 60 80 arası.. 4 bilya varmış. Bu günlerde bende baskıyla birlikte şanzumanı indirmeyi düşünüyorum. Söyle bir baktım. Masraf etmesem bile gidiyoruz arabayla. Masraf etsem 3000 gibi masrafı oluyor.
ben buradaki vakum hortumunu kullanıyorum. filtreye veya başka yere hava kaçmıyor çünkü manifolda doğrudan bağlıhttps://www.youtube.com/watch?v=JkO9zc3NhIQeksozdan yarım saat çıkan duman bu kadar. bence benim kadar yağ yaktırmayın. bu sefer fazla kaçmıştı.https://www.youtube.com/watch?v=pgua1AbfZdY