Gönderen Konu: 2012 Auris xenon tavsiyesi yardım  (Okunma sayısı 3186 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 42300
  • Model Yılı: '12
  • 20 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
2012 Auris xenon tavsiyesi yardım
« : Mayıs 03, 2015, 23:03:46 »
Merhaba arkadaşlar öncelikle forumdaki xenon konularını araştırdım. Bende aracıma uygulamak istiyorum karar verdiğim Kelvin Değeri 4300 en ideali o okuduklarından Anladığım kadarıyla ayrıca ben hem kısalar yemde uzunlar beyaz olsun istiyorum neyi önerirsiniz İkiyaka xenon mu almam gerekiyor nasıl olacak ayrıca aracımın muayenesine 5 ay kadar bir zaman var muayeneden geçmiyormuş sanırım sökmemizmi gerekecek yardımlarınızı bekliyorum bir yerden fiyat aldım 150 lira dedi uzunlardan istiyorsan bi 150 daha dedi    :(
Sen bir şeyler verdikçe dost görünen çok olur. Birde sen iste,gör hepsi birden yok olur..

Toyota Club Türkiye

2012 Auris xenon tavsiyesi yardım
« : Mayıs 03, 2015, 23:03:46 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: C-HR
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 95000
  • Model Yılı: '17
  • 156 kere teşekkür etti
  • 402 kere teşekkür edildi
Ynt: 2012 Auris xenon tavsiyesi yardım
« Yanıtla #1 : Mayıs 03, 2015, 23:13:08 »
Forumdaki konuları okuduysanız merceksiz olan xenonların karşı taraf için sürüş güvenliğini nasıl tehlikeye attığını da görmüşsünüzdür sanırım.. Tamam yaş genç, kan kaynıyor ancak sizin aracınızı süsleme veya yolu daha iyi görme sevdanız bir insan hayatının önüne geçebilir..  İlla modifiye edecekseniz farklı dokunuşlarla aracınızı güzelleştirin lütfen...
2017 C-HR Hybrid Diamond

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 20 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mayıs 03, 2015, 23:21:55 »
Evet onun için 4300 k tercih ettim zaten yani bi 8000 K'dan iyidir ben aracımın farları beyaz olsun istiyorum beyaz ampül taktik fakat görüş berbat ötesi 3 senedir sarı olarak kullanıyorum biraz değişiklik iyi olur ayrıca denemekten zarar gelmez baktım gerçekten karşı tarafı çok etkiliyor gider sökerim dert değil :)
Sen bir şeyler verdikçe dost görünen çok olur. Birde sen iste,gör hepsi birden yok olur..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dr. Driver
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 63 kere teşekkür etti
  • 384 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mayıs 04, 2015, 01:25:40 »
Uzunları işin içine karıştırma. Kısalar için ise philips ya da muadili bi marka tavsiye ederim. 150 liraya xenon olmaz. Olur ama öyle olur. 300 lira civarında bir parayı philipse bir defa verirsiniz tam verirsiniz. Xenondan sonra ise sarı park ampülünü de turuncu dipsiz led ile değiştirdin mi 10 numara 5 yıldız olur
R1 35 
╚╬╬╬     Yolumuza Auris olmadan devam ediyoruz :(
  24 6   
Bu sene de şampiyon görelim sizi!! Beşiktaşk En Büyük Aşk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • 100 kere teşekkür etti
  • 425 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mayıs 04, 2015, 01:30:27 »
mercek var auriste sikinti olcagini dusunmuyorum
E12 COROLLA SİMOTA AİR INTAKE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '13
  • 259 kere teşekkür etti
  • 825 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mayıs 04, 2015, 01:54:23 »
Mercekler Motorlu degisle zenon muaneden gecmiyor
Gulumsemesini Bilmeyen Tukkan Acmasin
Kars Atasozu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 43000
  • Model Yılı: '10
  • 67 kere teşekkür etti
  • 186 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mayıs 04, 2015, 03:36:54 »
8000K Xenon ile 2 defa muayeneden geçtim. İkisinde de sorun çıkmadı, sadece kısa farlar için -yazıyı net hatırlamıyorum- lüx değeri yetersiz gibi bir ifade yazılmıştı.
(Farlar mercekli ama halojen merceği, otomatik yükseklik ayarı falan yok)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 20 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Mayıs 04, 2015, 09:43:10 »
Uzunları işin içine karıştırma. Kısalar için ise philips ya da muadili bi marka tavsiye ederim. 150 liraya xenon olmaz. Olur ama öyle olur. 300 lira civarında bir parayı philipse bir defa verirsiniz tam verirsiniz. Xenondan sonra ise sarı park ampülünü de turuncu dipsiz led ile değiştirdin mi 10 numara 5 yıldız olur

Evet birde mTec diye bir marka var onunda Yorumları oldukça iyi bizim Aracın ampulleri nedir h11 mi park ampulünü beyaz led Yaptım zaten Amerikan Park'ı söktüm çok kullandım sıkıldım :)

Mesaj Birleştirildi: Mayıs 04, 2015, 09:45:58
8000K Xenon ile 2 defa muayeneden geçtim. İkisinde de sorun çıkmadı, sadece kısa farlar için -yazıyı net hatırlamıyorum- lüx değeri yetersiz gibi bir ifade yazılmıştı.
(Farlar mercekli ama halojen merceği, otomatik yükseklik ayarı falan yok)

Bir Sürü kişi muayeneden geçemezsin dedi bende ondan tereddütte kaldım bir daha sök tak yapmiyim diye muayeneyi atlattıktan sonra taktırırım diye düşünüyordum ama bakalım :-\

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dr. Driver
  • 63 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Mayıs 04, 2015, 16:01:36 »

Evet birde mTec diye bir marka var onunda Yorumları oldukça iyi bizim Aracın ampulleri nedir h11 mi park ampulünü beyaz led Yaptım zaten Amerikan Park'ı söktüm çok kullandım sıkıldım :)

Mesaj Birleştirildi: Mayıs 04, 2015, 09:45:58

mtec i ben de duydum ama ben yine de philips ciyim. Kısa far ampulleri h11. Amerikan parkı bizim arabalara yakıştırmıyorum ben sökmekte iyi iş yapmışsınız o konuda bana göre. Normal park ampullerine turuncu önermemdeki sebep xenonun yanında beyaz veya sarı parklar belli de olmayacak hem de biraz farklı gözükmesi açısından turuncu olması daha güzel bence. Yani en azından ben xeenon alabilirsem kesinlikle o şekilde yapıcam
R1 35 
  24 6   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Auris 1.6 132HP M/M
  • Kan Grubu: 0+
  • 54 kere teşekkür etti
  • 76 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Mayıs 04, 2015, 16:11:26 »
Toyota servisleri 4300 K xenonlari cenmaxtan aliyorlardi. Ben 5 sene sikinti cikmadan kullandim. Cenmaxin online satış sayfasi var ve düzgün bir firma. Kit olarak 4300 K fiyati arayip sorabilirsin. Far ayarı yapıldıktan sonra hiç bir sıkıntı olmuyor ve aydinlatmasi güzel. Muayenede ağır kusur Sök-tak yapman gerekir 10 dklik bir is söküp takmasi.

Mesaj Birleştirildi: Mayıs 04, 2015, 16:12:27
Ali eksprestende 20-35 dolar arasi kitler var H11 ampül çeşidi sipariş verebilirsin.
Kalitenin fiyatı VARDIR..!!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dr. Driver
  • 63 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Mayıs 04, 2015, 16:17:28 »
Toyota servisleri 4300 K xenonlari cenmaxtan aliyorlardi. Ben 5 sene sikinti cikmadan kullandim. Cenmaxin online satış sayfasi var ve düzgün bir firma. Kit olarak 4300 K fiyati arayip sorabilirsin. Far ayarı yapıldıktan sonra hiç bir sıkıntı olmuyor ve aydinlatmasi güzel. Muayenede ağır kusur Sök-tak yapman gerekir 10 dklik bir is söküp takmasi.

Mesaj Birleştirildi: Mayıs 04, 2015, 16:12:27
Ali eksprestende 20-35 dolar arasi kitler var H11 ampül çeşidi sipariş verebilirsin.

Servisine göre değişen bir uygulama mı acaba bu? Kdz. Ereğli servisinde philips takıyolardı.
R1 35 
  24 6   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Auris 1.6 132HP M/M
  • 54 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Mayıs 04, 2015, 16:21:27 »
Olabilir Yasin. Cenmax istanbulda merkezi ve bu bolgeye dağıtım yapiyor olabilir. Kurumsal bir firma ben sorun yaşamadım 5. Yıl ampullerin ömrü azaldi ampuller değişti kullanmaya devam ediyorum hala.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dr. Driver
  • 63 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Mayıs 04, 2015, 16:23:35 »
Olabilir Yasin. Cenmax istanbulda merkezi ve bu bolgeye dağıtım yapiyor olabilir. Kurumsal bir firma ben sorun yaşamadım 5. Yıl ampullerin ömrü azaldi ampuller değişti kullanmaya devam ediyorum hala.
Abi siteyi inceledim de 4300 k ampulleri yok. Bir de hazır kit hali de yok. Blastı ayrı alacaksın ampulü ayrı. İşime gelmedi pek. Ama aklıma bir marka daha girmiş oldu. Araştırmalarıma bu yoldan devam edicem
R1 35 
  24 6   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Auris 1.6 132HP M/M
  • 54 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Mayıs 04, 2015, 16:26:30 »
Sitesinde gözükmüyor iletisim bilgilerinden telefonu ara yardimci oluyorlar Yasin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dr. Driver
  • 63 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Mayıs 04, 2015, 16:41:22 »
Sitesinde gözükmüyor iletisim bilgilerinden telefonu ara yardimci oluyorlar Yasin.
Eyvallah abicim sağ olasın :)
R1 35 
  24 6   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 20 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Mayıs 04, 2015, 18:11:01 »
mtec i ben de duydum ama ben yine de philips ciyim. Kısa far ampulleri h11. Amerikan parkı bizim arabalara yakıştırmıyorum ben sökmekte iyi iş yapmışsınız o konuda bana göre. Normal park ampullerine turuncu önermemdeki sebep xenonun yanında beyaz veya sarı parklar belli de olmayacak hem de biraz farklı gözükmesi açısından turuncu olması daha güzel bence. Yani en azından ben xeenon alabilirsem kesinlikle o şekilde yapıcam

Evet o basit bir işlem turuncu ampüllerim var zaten 2 Dakka takar denerim güzel olanı bırakırım :) Philips fiyatlarıda baya Uçuk yahu :-)

Mesaj Birleştirildi: Mayıs 04, 2015, 18:19:41
Sislere beyaz ampül takabilirmiyiz acep 😌

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3162 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Mayıs 04, 2015, 18:33:09 »
Bütçe varsa Phillips, Hellas. Yurtdışı fiyatlara da bakabilirsin kardeşim, daha uygun olabilir. Fakat Mtec de kaliteli, olumsuz yorum yok genelde.
Amacın, başkalarının hayatını riske atmasın. Güzel olabilir, güzel görünebilir ama hem başkalarının hayatını riske atma hem de boşuna küfür yeme.
Kesinlikle 4000-5000k arası bir ampul kullan, bu renk beyaz olmaz zaten, halojenlere yakın bir renk olur. Mercekli far olması avantajın, fakat kesinlikle göz almayacak diye bir şey yok. Taktıktan sonra far ayarını kesinlikle yaptır.
Sislere de beyaz ampul takarak yine küfür yersin. Düzgün havada sislerini yakarak gidenler de en az xenonlar kadar tehlike yaratıyor. Ayrıca beyaz ampulle sisli havadaki aydınlatmanı çok düşürürsün, hiç dokunma o yüzden.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
    • Safak GURSOY
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 33000
  • 1 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Mayıs 04, 2015, 19:31:35 »
Merhaba,

8000K Photon Xenon takmıştım 350 TL ye önerebileceğim sadece markası. 8000K Görüntü olarak çok güzel aydınlatmasıda çok iyi ama normal koşullarda. Yağmurlu havada Xenon patladı galiba diyip ışıkları kapatıp açıp kontrol ediyorum gerçekten zayıf. aracımda Otomatik far ayar yok araba tam dolu olduğunda manuel olarak far ayarını en alta yada orta seviyeye getirmek zorunda kalıyorum yoksa öndeki aracı rahatsız edebilir.

Sislere kesinlikle başka bir şey takma. Olduğu gibi bırakabilirsin.

Sonuç olarak tavsiyem 4300K dan ileri gitmemen, Ucuz üründen sakın, Sislere dokunma,

Parklara led takabilirsin 3 ayda bir özelliğini yitiriyor tekrar 30 tl veriyorsun,
Toyota Auris 1.4 D-4D Comfort Extra M/M LCA Kar Beyaz

Spoiler, Difüzör, Krom Egzoz, Xenon

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No Stock+
  • Araç: Corolla
  • 1 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Mayıs 07, 2015, 22:28:26 »
4300 kelvin bulamazsanız en fazla 5000 kelvin değerinde taktirin derim. Özellikle 8000 kelvin normal kuru havalarda güzel aydınlatabilir lâkin yağışlı havalarda sisleri, kimse yokken uzunları yakma ihtiyacı bulabilirsiniz.
4300 gibi bir değer kullandığınızda göz almak gibi bir düşünceniz olmasın.
Marka olarak philips biraz ağır gelebilir. Mtec ideal bir ürün. Philips kadar pahalı olmayabilir piyasa malları gibi de ucuz değildir.
Sislere beyaz ampul takacak iseniz hiç takmayın sarı kalsın. Eğer aydınlatma istiyorsanız philips in, osram 'ın aydınlatma açısından güzel ampulleri var, sitede aratırsanızda detayli bulabilirsiniz.
Uzunlar için ise xenon hiç düsünmeyin. Çünkü halojen ampulun verdiği tepkimeyi alamazsınız.
2005 Corolla 1.6 (2005 - 2018)
2013 Avensis 1.6 (2018 -         )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 20 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Mayıs 10, 2015, 11:17:06 »
http://www.sanalpazar.com/Mtec-Silver-Xenon-Set-H7-4300k__isp37654714  nasıl sizce MTec 4300k fiyatıda oldukça uygun