Gönderen Konu: Debriyaja basınca gelen ses  (Okunma sayısı 19731 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 95000
  • Model Yılı: '10
  • 160 kere teşekkür etti
  • 130 kere teşekkür edildi
Ynt: Debriyaja basınca gelen ses
« Yanıtla #20 : Mayıs 12, 2016, 14:13:47 »
Bendeki tıklama sesi, sizinkinin aksine debriyaja basarken üst noktada 1/4 kısmında iken geliyor fakat her basmada gelmekte. Fakat problem ne ise ikimizinde aynı yerden kaynaklandığı aşikar.
birisi debriyaja basarken Kaputtan dinleme olayını yapmıştım, ses tamamen pedal kısmından geliyor. Ya pedal üst merkezi yada pedal tertibatından geliyor diye tahmin ediyorum.
Baskı balatayı Tem Oto da değiştirdik değişiminde bilyeler vs. bütün gerekli parçalar değişmişti. İşçilik olayı ise forumdanda bildiğimiz gibi, işini bilen ve kaliteli yapan insanlar.
Bide burda bi ustaya gösterince bakalım onun yorumu ne olacak. Yolda bırakacak bir sorun olmayacağını bilsem çokda büyük bir problem değil aslında.
Sorunu çözdürebilirsem bilgilendirme yaparım.
Saygılar.
Tem Toyota olduğunu bilmiyordum, sorunu söylerseniz mutlaka yardımcı olacaklarını düşünüyorum şimdiden geçmiş olsun abi.
Selamlar.
1984 Kadett D 1.3 Gls 211.000 Km
2010 Astra HB 1.3 CDTI 118.000 Km

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Mayıs 12, 2016, 14:13:47 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 50000
  • Model Yılı: '94
  • 272 kere teşekkür etti
  • 77 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Mayıs 14, 2016, 03:09:39 »
umarım en kısa zamanda sorunu çözersiniz.üst merkez tamir takımı var.bilmiyorum sizin araçlar için var mı? corona için vardı.tamir takımı ile çözüm bulabilirsiniz belki.40 lira civarıydı sanırım.ben ciddi takılmalar yaşadım.elimle geri çekip devam ediyordum.ankarada akköprünün orda debriyaj takıldı çekiyorum gelmiyor. :rofl: tabi o ara kavramış olarak kaldı.1.viteste bi süre devam ettim.sonra alt merkez üst merkezi değiştirdim.çok şükür sorunum çözüldü.Elinizde takımınız varsa kendinizde değiştirebilirsiniz.sorunuz olursa yardımcı olurum :saygi:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 6500
  • Model Yılı: '20
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2372 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Mayıs 14, 2016, 09:46:47 »
@Mustafa Kos (35514) bey, aşağıdaki figürde aracınızdaki debriyaj pedalı burçlarını işaretledim, kontrol ettirirken bu burçları kontrol ettirebilir misiniz?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 145000
  • Model Yılı: '13
  • 102 kere teşekkür etti
  • 63 kere teşekkür edildi
Debriyaja basınca gelen ses
« Yanıtla #23 : Mayıs 15, 2016, 01:02:19 »
.
2006 Corolla HB Sol
2013 Civic FB7 Premium

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 145000
  • Model Yılı: '13
  • 102 kere teşekkür etti
  • 63 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Mayıs 15, 2016, 01:13:00 »
@Mustafa Kos (35514) bey, aşağıdaki figürde aracınızdaki debriyaj pedalı burçlarını işaretledim, kontrol ettirirken bu burçları kontrol ettirebilir misiniz?

Öncelikle resim için teşekkürler.
Bugün sanayide bir ustaya gösterdim pedalda boşluk olabilir detaylı bakmak lazım hafta içi erken saatte gelebilirsen bakalım dedi, fakat fırsatım olmayacak gibi.  çok ciddi bi sorun çıkarmaz dedi ama tatmin olmadım açıkçası.
İşaretlediğiniz yerleri yarın bende bi kontrol edeceğim. Olmazsa bursada servise götürürüm yada yakın zamanda istanbula yolum düşerse gelir Suat ustaya gösteririm.
2006 Corolla HB Sol
2013 Civic FB7 Premium