Gönderen Konu: Bursa plakalı aracın istanbul olması ve özel plaka almak  (Okunma sayısı 3105 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 14 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
Arkadaşlar bursadan alacağım aracın plakası 16 ben istanbulda yaşıyorum.
Plakayı değiştirmek istiyorum fakat kasko ve sigortada gereksiz yere yüksek rakam ödemek istemiyorum.
16 ile 34 arasında sigorta ve kaskoda  çok büyük fark olurmu yoksa fark olmaz ise 34 yaptıracağım.
Plaka değiştirmeyide hiç sevmiyorum muameleci ile uğraşmak para vermek yada gidip karakolda bi dünya sıra bekleyip git gellerle uğraşmakta istemiyorum.
Şayet plakayı 34 yaptırıcak olursam özel plaka almak istiyorum fakat bununla ilgili hiç bir bilgim yok, özel plaka nasıl alınır? Kaç paraya çıkar?
daha önce 06 olan plaka ile kaskom 1750 tl çıkmıştı bi aracımda 34 olunca 2500 tl olmuştu.
Bilgisi olan varsa paylaşırsa sevinirim.

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • <<<Toyotasını Bırakan Genç>>>
    • Facebook
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 48048
  • Model Yılı: '06
  • 940 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
Ynt: Bursa plakalı aracın istanbul olması ve özel plaka almak
« Yanıtla #1 : Mayıs 03, 2015, 17:13:27 »
Takip
Geç kaldı desinler, geçmiş olsun demesinler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 25 kere teşekkür etti
  • 20 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mayıs 03, 2015, 17:53:13 »
Öncelikle hayırlı olsun. Sigortayla iligli pek birşey bilmiyorum daha doğrusu istanbul ile bursa arasında ki fark ne kadar olur onu bilemiyorum. Ancak özel plaka isterseniz (özel plakadan kastınız harfleri siz seçeceksniz yanlışmıyım ?)    şöförler odası derneğine 110 tl bir bağış yapmak zorundasınız. şubat ayında ben öyle yapmıştım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Mayıs 03, 2015, 18:02:09 »
Öncelikle hayırlı olsun. Sigortayla iligli pek birşey bilmiyorum daha doğrusu istanbul ile bursa arasında ki fark ne kadar olur onu bilemiyorum. Ancak özel plaka isterseniz (özel plakadan kastınız harfleri siz seçeceksniz yanlışmıyım ?)    şöförler odası derneğine 110 tl bir bağış yapmak zorundasınız. şubat ayında ben öyle yapmıştım
Evet ismim abdullah örnek veriyorum 34 abd 18 gibi  işlemleri kendinizmi yaptınız peki plakayı değiştirirken ? ben daha önce  yaptırdığımda muameleciden destek almıştım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • P R İ N S VSI2- Japan Keihin Corporation
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 220000
  • Model Yılı: '05
  • 572 kere teşekkür etti
  • 511 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mayıs 03, 2015, 18:03:01 »
İstanbul ve Bursa farkı kaskoda 500 tl ye fark var sigorta kişiye bağlı değişir,Ama istanbul farklı kısa süre kullanıcaksa 1 veya 2 sene hiç değiştirme 16 plakayı daha rahat satarsın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Mayıs 03, 2015, 18:07:09 »
İstanbul ve Bursa farkı kaskoda 500 tl ye fark var sigorta kişiye bağlı değişir,Ama istanbul farklı kısa süre kullanıcaksa 1 veya 2 sene hiç değiştirme 16 plakayı daha rahat satarsın.
En az 2 yıl binerim diye hesaplıyorum. Özel isim plaka vs yaptırmazsam sanırım değiştirmem plakayı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 25 kere teşekkür etti
  • 20 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mayıs 03, 2015, 18:15:36 »
Evet ismim abdullah örnek veriyorum 34 abd 18 gibi  işlemleri kendinizmi yaptınız peki plakayı değiştirirken ? ben daha önce  yaptırdığımda muameleciden destek almıştım.

kendim yaptım. dosyalarımı hazırladım trafikte ruhsatı beklerken plaka harflerini kendim seçeceğimi söyledim. 110 TL  bağış istendi ödedim harfi seçtim sonra şöförler odasına gidip bastırdım :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Mayıs 03, 2015, 18:17:13 »
Hiç gerek yok bence, İzmir plaka ile Ankarada halimden oldukça memnunum :)
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 333
  • Model Yılı: '15
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Mayıs 03, 2015, 18:49:50 »
Sizin sigorta siciliniz bozuk galiba. Bem ilk kez araç sahibi olduğum halde 1200tl civarı kasko 500 tl civarı bir fiyata sigorta yaptırdım.
Plaka konusuna gelince öncelikle istediğiniz harf grubunu hangi ilçenin trafik tescili veriyor onu öğrenmeniz ve istediğiniz plakanın boşta olup olmadığını  sormanız gerekiyor. Fiyat olarak şu kadar bir fiyat kimse diyemez. Kimi ilçede en basit anlamsız plakalar için bile sırf istek üzerine olduğu için 3000 tl bağış yapmanız gerekiyor. Tabi tanıdığınız varsa ve istediğiniz plaka çok özel herkezin almak için uğraştığı bir plaka değilse cüzzi bir bağış yaparak alabilirsiniz.
"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Camry
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 112000
  • Model Yılı: '09
  • 15 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Mayıs 03, 2015, 19:34:35 »
2 sene önce aldığımız aracımızda , 34 ten 16 ya çevirmeseydik , trafik sigortasında 250₺ ye varan indirimin olmayacağını söylemişti Görevli.
Camry 3.5

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Mayıs 03, 2015, 19:54:13 »
Hiç gerek yok istanbulda trafikte plaka almak da sıkıntı bide muameleci falan uğraşmak istemiyorum. 16 olarak kalsın kazancım olur kaybetmem.
Sicilim bozuk, benim aracımla başkası kaza yaptı sigorta hep yüksel çıkıyor bana. Albea sigortasına 900 küsür ödediğimi bilirim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Mayıs 04, 2015, 09:33:28 »
Arkadaşlar bursadan alacağım aracın plakası 16 ben istanbulda yaşıyorum.
Plakayı değiştirmek istiyorum fakat kasko ve sigortada gereksiz yere yüksek rakam ödemek istemiyorum.
16 ile 34 arasında sigorta ve kaskoda  çok büyük fark olurmu yoksa fark olmaz ise 34 yaptıracağım.
Plaka değiştirmeyide hiç sevmiyorum muameleci ile uğraşmak para vermek yada gidip karakolda bi dünya sıra bekleyip git gellerle uğraşmakta istemiyorum.
Şayet plakayı 34 yaptırıcak olursam özel plaka almak istiyorum fakat bununla ilgili hiç bir bilgim yok, özel plaka nasıl alınır? Kaç paraya çıkar?
daha önce 06 olan plaka ile kaskom 1750 tl çıkmıştı bi aracımda 34 olunca 2500 tl olmuştu.
Bilgisi olan varsa paylaşırsa sevinirim.

@Abdullah  AKSÖZ (14590) Bence hiç uğraşmayın. Kasko da olmasa bile zorunlu trafik sigortasında İstanbul'un primi fazla çıkar. Ayrıca değişim masrfaı vs. uğraşırsın.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Yorgun Yillarim
  • Model Yılı: '12
  • 137 kere teşekkür etti
  • 314 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Mayıs 04, 2015, 09:39:28 »
Kesinlikle uğraşmayın derim. Daha önce şirket araçları için almıştık plaka başına 2.500 tl gibi bir rakama mal oldu. Şimdiki çalıştığım firmada da plakalar tek ve hepsi aynı harf grubunda ama araçları alırken bayi ile peşin peşin anlaşıyoruz harf grubu bu olacak diye 200 tl gibi bir ücret karşılığında hallediyorlar. Böyle bir avantajınız yok ise uğraşmaya değmez.
Zaman Sadece "SEVGİYE" yenik düşer,
Geri kalan her şeyse "ZAMANA"...