Selam Cihan.
Evet amortisör tamir edilebilir.
Ben Corolla için Japon ve sıfır üretimleri tavsiye ederim

her ne kadar diğerlerine göre bir miktar pahalı olsalarda. Ondan sonra Taiwan üretimlerde çok kötü değildir ama Japon'un yerini tutmaz. Ayrıca amortisörler her aks grubu için karşılıklı ve aynı anda değişir.
Tamir olayında ilk anda işini görür ancak 5-6 ay sonraki performansı ne olacak o önemli ki büyük ihtimalle bu süre zarfında performansı olması gerekenden daha çok düşecektir. Amortisör patlak olmasa bile hangi kalitede olursa olsun belli bir süre zarfında performansında belli % lerde düşmeler olacaktır. Yani patlamamış ancak olması gereken performansının %30'una düşmüş bir amortisörde beni değiştir der. Önemli olan bu sürenin uzunluğudur. Yani kaliteli bir amortisör ile daha düşük kalitede bir amortisörü test ettiğinizde ilk anda (sertlik vb. özellikleri aynı ise) birbirine yakın performans verecektir muhtemelen. Ancak kaliteli olan 1 sene sonra hala %90 ile çalışabilirken diğeri %70'e düşecektir büyük ihtimalle.
Yani uzun vadede amortisör tamir işi bence daha çok maliyet çıkaracaktır ve işin güvenlik yanıda var tabi. (sonuçta amortisörün gövdesi tamir işinde aynen kullanılıyor ve belli süre zarfında o gövdeninde metal özellikleri ilk günkü gibi olması beklenemez ve dayanımı düşer bence. Bu da kırılmaya kadar gidebilecek sonuçlar doğurabilir diye düşünüyorum. Eminim bu konuda başka fikirleri olan arkadaşlar da vardır.
Amortisör değişir iken eğer toz körükleri de kötü durumda ise onlarıda değiştirmekte fayda var.