Gönderen Konu: ucuz amortisör!!!  (Okunma sayısı 7049 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
ucuz amortisör!!!
« : Aralık 17, 2008, 01:25:02 »
Arakadaşlar internette gezinirken ucuz amortisör diye bir siteyle karşılaştım Ankara ostimde bir amortisörcü orjinal amotisörleri tamirlediğini ve gerçek fiyatından 1/4 daha düşüğe ve garantili amortisörler sattığını yazıyor...Bu işyeri hakkında bilgisi olan Arkadaş var mı? amortisörler tamir edilirimi? edilse bile eski performansı ve dayanıklılığı verirmi? amortisör alma niyetindeyimde andınlatırsanız sevinirim selamlar... www.ucuzamortisor.com site adreside budur...
2005 1.6 sol

Toyota Club Türkiye

ucuz amortisör!!!
« : Aralık 17, 2008, 01:25:02 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
Ynt: ucuz amortisör!!!
« Yanıtla #1 : Aralık 17, 2008, 08:20:21 »
  Selam Cihan.
 Evet amortisör tamir edilebilir.
 Ben Corolla için Japon ve sıfır üretimleri tavsiye ederim :) her ne kadar diğerlerine göre bir miktar pahalı olsalarda. Ondan sonra Taiwan üretimlerde çok kötü değildir ama Japon'un yerini tutmaz. Ayrıca amortisörler her aks grubu için karşılıklı ve aynı anda değişir.
 Tamir olayında ilk anda işini görür ancak 5-6 ay sonraki performansı ne olacak o önemli ki büyük ihtimalle bu süre zarfında performansı olması gerekenden daha çok düşecektir. Amortisör patlak olmasa bile hangi kalitede olursa olsun belli bir süre zarfında performansında belli % lerde düşmeler olacaktır. Yani patlamamış ancak olması gereken performansının %30'una düşmüş bir amortisörde beni değiştir der. Önemli olan bu sürenin uzunluğudur. Yani kaliteli bir amortisör ile daha düşük kalitede bir amortisörü test ettiğinizde ilk anda (sertlik vb. özellikleri aynı ise) birbirine yakın performans verecektir muhtemelen. Ancak kaliteli olan 1 sene sonra hala %90 ile çalışabilirken diğeri %70'e düşecektir büyük ihtimalle.
 Yani uzun vadede amortisör tamir işi bence daha çok maliyet çıkaracaktır ve işin güvenlik yanıda var tabi. (sonuçta amortisörün gövdesi tamir işinde aynen kullanılıyor ve belli süre zarfında o gövdeninde metal özellikleri ilk günkü gibi olması beklenemez ve dayanımı düşer bence. Bu da kırılmaya kadar gidebilecek sonuçlar doğurabilir diye düşünüyorum. Eminim bu konuda başka fikirleri olan arkadaşlar da vardır.
 Amortisör değişir iken eğer toz körükleri de kötü durumda ise onlarıda değiştirmekte fayda var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No pain no gain...
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: -
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Aralık 17, 2008, 08:23:40 »
Ostim'de Nam Amortisör diye bir firma vardı...O olabilir...Temiz ve düzgün biryerdi...1 yıl garanti veriyordu..(Lafta değil, hakikaten garanti belgesi veriyordu) Çok çabuk takıyorlar hem. Gidiyorsunuz mesela Corollayla, adam hemen tamir edilmiş 4 tane Corolla amortisörlerini şipşak takııyor, sizinkileri de tamir edilmek üzere alıyor. Ben ilk başta kıllanmıştım ama örneğin Amerika'da pek çok sıfır diye satılan parça bu şekilde revizyonlu olarak satılıyor. ;)
1982 Land Rover Series III 88 inch SWB hobi aracı
2009 Peugeot 207 1.4 Trendy 90 hp hanımın aracı
2011 Citröen C4 1.6 e-Hdi 112 hp şirket aracı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #3 : Ocak 21, 2010, 05:48:02 »
arkdaşlar 98 amrtisöri 2001 lere olurmu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • If it is not Boeing, I am not going... ;)
    • ToyotaClubTr Facebook Sayfası
  • Araç: Prius
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '10
  • 2 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ocak 21, 2010, 08:29:26 »
arkdaşlar 98 amrtisöri 2001 lere olurmu

Mustafa Bey;
 Sizi artık Tanışma bölümümüzde biraz tanısak olur mu?
 Ayrıca mesajlarınıza harf yutmamaya lütfen dikkat edin. Bu şekilde anlık mesajlaşma şeklinde yorum yapılması yasaktır...
Toyota Prius 1.8 Premium Hybrid