0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Öncelikle tüm emekçilerin bayramı kutlu olsun.1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramı'nın komünizm ile uzaktan yakından ilgisi yoktur. Emperyalistlerin ele geçirdiği yöneticilerin, bu anlamlı günü insanımıza zehir ettiği bir kavrama dönüşmüştür. Oysa, Sosyal anlamda güçlü bir toplum gelişir;Bu gün, sadece tatil değildir, ateş yakıp halay çekme günü hiç değildir, Bu günde tüm emekçiler bir araya gelerek, kalabalık oluşturarak dünyada yalnız olmadıklarını anlarlar, yani sosyal bir aktivitedir, aslında gerçek bir lidere ihtiyaçları vardır,Demokratik sistemlerde sahip çıkanları olmalıdır ama bizim ülkemizde bu sistem oluşturulamamıştır,Dünyadaki tüm sosyal ve sosyalist ülkelerde kutlanır, örn: abd, kanada, güney amerika ülkeleri, avrupada bir çok ülkede, rusya ve çinde ama nedense Türkiyede değil!?"Sosyalist" kavramdan korkmayın Atatürk İlkelerindeki karşılığı "Halkçılık"tır.Halkına sahip çıkmayan, sosyal hizmetleri güçlü olmayan devletler her zaman kaybetmeye mahkumdur.
Dünyada komünist yapısıyla tek başına kalan çin de emperyalist bir ülkedir. komünizm ekonomik yapının taban fikridir ve hedefidir ama gerçekleşemez fakat Halkçılık konusunda çini mükemmel ülkeler arasında sayabiliriz.Dolayısiyle, sosyalizm uygulayan sosyal devlet/halkçı devlet son adım değil, ilk adımdır.
sosyalizm = sociality = medeniyet = halkın huzuru için yapılması gerekenler.
Anlaşamadığımız kısım burası galiba. Siz Sosyalizmi bir hizmet biçimi olarak görüyorsunuz.Benim bildiğim ise Sosyalizm Marksist teoride kapitalizmin yerini alacak komünizmden önceki basamaktır.Bu basamağın uygulanış biçimi (çıkış amacına istinaden) Kapitalist ekonomiyi kaldırarak ortak mülkiyet anlayışına geçmektir.Dolayısı ile Tüm yapısı ile (ekonomik idare eğitim sendika işçi/işveren v.s ) tamamen bir idare biçimidir.Tamamen Marksist ideoloji ile bütünleşik bir idare çeşidi hemde.Sizin anlattığınız biçimde kelime köken olarak medeniyet kavramına eşit olabilir.Lakin galat-ı meşhur olarak Türkiye'deki literatürde dediğiniz şekilde anlatılmaz ve anlaşılmaz.Bunu en solundan en sağına kadar kime sorarsanız sorun Sosyalizmi bir idare biçimi olarak algılar ve anlatır.Yerleşik anlamı budur.Şunda hem fikiriz.Sizin sosyalizm olarak adlandırdığınız ama genel olarak sosyal devlet bilinen olgu bir devletin temel felsefelerinden biri olamalı ve düzgün işletilmeli.En başta da ülkemizde.
Dolayısiyle sosyal bir devletin yaptıklarına sosyalizm denir, sonuna izm alan bu tarz kelimelerin hepsi yönetim biçimi değildir.
Hamza bey Estagfirullah... Benim alındığım bir durum yok. Sadece baktım tartışma biraz risk ihtiva ediyor. Nacizane bir uyarı yapayım dedim. Yani burada herkesin bir birine sevgi ve saygısı var. Bunu istemeden de olsa azaltmayalım diye. Hem dediğin gibi hepimiz Keynesciyiz. Hem Keynes şöyle der "uzun vadede hepimiz ölüyüz" Madem böyle birbirimizi kırmaya gerek yok. Sevgi ve Saygılarla....