0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Merhabalar tekrardan herkese,dün itibarı ile bende kasa değiştirip 2012 1.0 life yaris aldım.Fakat kafama takılan bir kaç şey var.1-rolantide çalışırken motorda hafif titreme varvvti motor özelliği, ayrıca 3 silindir bir motor olduğundan titreme diğerlerine göre fazla olabilir.2-anahtar takılı iken tekrar çalıştırmada sorun yok ama çıkartıp tekrar takınca hafiften zorlanıyor.anahtar zamanla alışacaktır.3-farları açınca motor devrinde çok az bir artış oluyor.elektrik ihtiyacı oluştuğundan devri yükseltiyor.4-motor seside değişik geldi (3 silindir olmasına bağlıyorum ben.3 silindirli motorlarda dizelimsi ses geldiği söylenir.5-stop lambasının biri yanmıyor ama panelde herhangi bir arıza uyarısı yok.hangi stop lambası. Arkada sağ, sol, bir de üstte ortada bulunur. 3ünün de yanması gerekir. Yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.Mesaj Birleştirildi: Nisan 29, 2015, 22:12:36Bu arada konu başlıklarında büyük harf kullanmayın uyarsını yeni gördüm.Özür dilerim.
sağ ön park lambası,yanlış ifade etmişim
1-rolantide çalışırken motorda hafif titreme var3 Silindirli motorlarda rölanti titremeleri daha fazladır ama yinede bujileri kontrol etmekte fayda var, iridyum kullanılırsa daha iyi olur. düzenli enjektör temizleyici kullanın, MAF sensörünü temizletin.2-anahtar takılı iken tekrar çalıştırmada sorun yok ama çıkartıp tekrar takınca hafiften zorlanıyor.Anahtarı taktıktan sonra direksiyonu oynatıp kilit boşluğuna getirin. Anahtar eskidiyse orjinal yedeğe geçin.3-farları açınca motor devrinde çok az bir artış oluyor.Normal bir durumdur, akü kutup başlarına kaynar su dökün hafifçe gresleyin. 4-motor seside değişik geldi (3 silindir olmasına bağlıyorum ben). Doğru5-stop lambasının biri yanmıyor ama panelde herhangi bir arıza uyarısı yok.Hiç bir lamba için arıza göstergesi yoktur. Sadece sinyal lambalarından biri yanarsa, sinyal verildiğinde 4'lü flashör yakılmış gibi çift yönlü ışık ile göstergede görünür.