Gönderen Konu: 93 model 1.3 corolla aldım araç hakkında bilgi verirmisiniz arkadaşlar.  (Okunma sayısı 2431 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
arkadaşlar bende yeni toyota 1.3 93 model corolla aldım. bundan önce 19 europa vardı ama corollaya binince oh be dedim rahatlık varmış. şimdi arkadaşlar aracı tanımam ve dikkat etmem gereken şeyler neler bilgiye ihtiyacım var.

birde araç 90 da giderken hafif fren yapınca dreksiyon titriyor. disklerden diyolar oda disk ve balata orjinali 300 ytl sadece parça fiyatı çok değilmi ??

teşekkürler

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1993 corolla gli
  • Kan Grubu: A+
  • 2 kere teşekkür edildi
kaliteli yan sanayi parçalar mevcut
onlardan alabilirsiniz
bu arada hayırlı olsun  güle güle kullan
Her fert istediğini düşünmek, istediğine inanmak, kendine mahsus siyasi bir fikre sahip olmak, seçtiği bir dinin icaplarını yapmak veya yapmamak hak ve hürriyetine sahiptir. Kimsenin fikrine ve vicdanına hakim olunamaz.
M.Kemal Atatürk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
öncelikle mustafa bey aracınız hayırlı olsun firene basınca titreme yapıyorsa disklerde sorun olabilir ayrıca diskler degişirse firen balataları degişmesi gerekiyor cünkü benim bir arkadaşımın başına gelmişti onun diskleri ve balataları diştirdi ve sorunu düzelmişti arkadaşım diskleri orjinal aldı firen balatalarını yan sanayi aldı ses kesilmişti ama balatalar yasanayi olunca firenleri iyi tutmuyordu sonra balatalarıda orjinal aldı sorun kalmadı arkadaşım parcaları servisten alıp sanayide yaptırmıştı mustafa bey aracının firenleri önemli o yüzden bana kalırsa orjinal taktırın hic olmazsa serviste bi sorun ne kadara takıyorlar işcilik olark fiyat fazla isterlerse parcaları alıp dışarda taktırabilirsiniz benim düşüncem

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
aracınız hayırlı olsun mustafa bey bu sorun benimde başıma geldi ön balatalar saclarından ayrılmıştı bu yüzden olabilir balataları bi kontrol edin
:carwash:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
büyük ihtimal sorun disklerde.eğrilik olma ihtimali yüksek.sıcakkken suya falan girdiğimiz zaman bile diskler eğrilebiliyor. her areaçta olabılır bu. eğer payı varsa diskler tornaya girip duzeltılebılıyor,fakat ımkanınız varsa yenısını almak en mantıklısı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Best of Techno Bass
  • 1 kere teşekkür edildi
aracınız hayırlı olsun.frenlerdekı sorun buyuk ıhtımal dıskdedır.fakat paraya kıyıp orj almanızı tavsıye ederım fren bu cıddı bır mekanık yanı yan sanayısını pek tavsıte etmem
short shift,jdm real tails,American Front Bumper,8000K Monza Xenon,,,,, MADE IN JAPAN

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 3 kere teşekkür edildi
Diskleriniz çok çok kötü değilse değiştirmeye gerek yok. Araç üzeri disk tornası yapan çok iyi fren ustaları var. Ben yazın yaptırdım çok güzel oldu. Değiştirmeden önce tornalatma yolunu deneyin.
Opel Astra GTC

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
evet diskler torna yapılıyormuş sağlıklı olurmu teredütüm var. ayrıca fiyatıda 75 ytl dediler fiyatı nasıl sizce

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • cibili cibili şak şak şak...
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 102110
  • Model Yılı: '00
  • 41 kere teşekkür etti
  • 78 kere teşekkür edildi
4 sene evvel 93 corollamın sadece ön balatalarını 90 liraya değişmişti servis.

Birde arkadaşlar benim kendi aracım 2000 model corolla ve 65000km de.Bijon değişimi sırasında serviste balataları kontrol ettirdim durumu iyi dediler(aracın ilk sahibiyim ve üzerindeki orjinal balatalar).Çok gördüm duydum 30-40 binde balata değiştiren. Bu durumda bende mi sorun var?, kullanış tarzı mı?
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE_____ ATAM
İŞİNE BAK__________________BABAM
OĞLUM BAĞA BAK BAĞA______ DEDEM

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 93 1.6 Corolla GLİ Bej
  • Kan Grubu: B+
  • 2 kere teşekkür edildi
4 sene evvel 93 corollamın sadece ön balatalarını 90 liraya değişmişti servis.

Birde arkadaşlar benim kendi aracım 2000 model corolla ve 65000km de.Bijon değişimi sırasında serviste balataları kontrol ettirdim durumu iyi dediler(aracın ilk sahibiyim ve üzerindeki orjinal balatalar).Çok gördüm duydum 30-40 binde balata değiştiren. Bu durumda bende mi sorun var?, kullanış tarzı mı?

bence senin kullanış tarzınla alakalı, iyi kullanıcısın yani.

baska bir konuda konuşulmuştu, yüksek hızlarda yavaşlamak gerektiğinde motor freni kullanılırsa balatalarn ömrü daha uzun olur şeklinde..
aracı inişlerde boşa alan, yüksek hızda iken yavaşlamak için fren kullanma alışkanlığı olanlarda balatalar erken bitiyormuş.
Sevgi nefiste  yaşanırsa  ihtiras, kalpte yaşanırsa Aşk olur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: -
  • 3 kere teşekkür edildi
evet diskler torna yapılıyormuş sağlıklı olurmu teredütüm var. ayrıca fiyatıda 75 ytl dediler fiyatı nasıl sizce

Torna fiyatı mı bu.  :huh:
Opel Astra GTC

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Model Yılı: '14
  • 7 kere teşekkür edildi
Diskleriniz çok çok kötü değilse değiştirmeye gerek yok. Araç üzeri disk tornası yapan çok iyi fren ustaları var. Ben yazın yaptırdım çok güzel oldu. Değiştirmeden önce tornalatma yolunu deneyin.

+1

ben 40 ytl ye yaptırmıştım (disk taşlama + balata değişimi işçilik ücreti.)
2015 vw golf 7 1.4 comfortline (2018- ...)
2014 honda crv 1.6 elegant (2016- ... )
2011 toyota yaris 1.33 terra sporty (2012- 2018), 2011 toyota corolla comfort extra 1.6 d-vvti (2011- 2016), 2004 toyota corolla terra sedan 1.4 vvti (2007-2011)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
evet sadece torna ucreti önler 75 ytl işçilik hariç

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Model Yılı: '14
  • 7 kere teşekkür edildi
tornacıya gerek yok ki. frencideki taşlama cihazı var. diski sökmeden üstünde taşlıyor.
2015 vw golf 7 1.4 comfortline (2018- ...)
2014 honda crv 1.6 elegant (2016- ... )
2011 toyota yaris 1.33 terra sporty (2012- 2018), 2011 toyota corolla comfort extra 1.6 d-vvti (2011- 2016), 2004 toyota corolla terra sedan 1.4 vvti (2007-2011)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Bu dünya bana bilem kalmamış ki!
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür edildi
orjinali çifti 220 ytl gibi bir şeydi herhalde disklerin.