Gönderen Konu: Sütiş Önündeki Vale Terörü  (Okunma sayısı 2802 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: -
  • 7 kere teşekkür etti
  • 228 kere teşekkür edildi
Sütiş Önündeki Vale Terörü
« : Nisan 29, 2015, 18:14:17 »
Arkadaşlar,

İstanbul Emirgan'daki Sütiş'i bilenler bilir. özellikle hafta sonları insanların akın ettiği, kahvaltı yaptığı, çay kahve içtiği boğaz kenarında güzel bir mekan.
Geçen haftasonu eşimle buraya oturup bir şeyler yiyelim dedik. Buraya kadar sorun yok. ancak, mekanın önünde nereden baksanız 20 kişi civarında, vale olduklarını söyleyen (mekanın da sadece seyrettiği) at hırsızı görünümünde bir insan kitlesi var. Mekanın önüne gelen araçları, siz daha ne olduğunu anlamadan kapılarını açıp koltuğa oturup gidiyorlar. İnanılmaz bir sirkülasyon var. Yeni gelenler, mekandan kalkıp arabasını çağıranlar, bekleyenler falan filan.
Neyse, biz de kalktık, arabamızın plakasını söyledik, tamam dediler. araba tam 20 dk da geldi. Bu arada mekanın önündeki bu yoğunluktan dolayı, boğaz şeridi her iki yönde de kilit vaziyette. Vale denilen adamların ağızlarında sigara, argo laflar..vs.
Terör dediğim olay ise şu;
Bu adamlar araç başına 10 tl para alıyorlar. Akşama kadar gelip giden aracın haddi hesabı yok. Ne bir fiş, ne makbuz.
İkincisi ve daha önemlisi, bunlar araçları boğaz şeridi üzerine park ediyorlar. Bütün boğazı işgal etmişler. Ne bir polis ne bir yetkili kimsenin bir şey dediği yok. Güzelim sahil şeridini, kaldırımları dahi otopark yapmışlar. Özel mülklerin, yalıların garaj önleri dahi işgal etmişler.
Eskiden değnekçiler vardı, modern çağda isimler vale olmuş. yazık.

Toyota Club Türkiye

Sütiş Önündeki Vale Terörü
« : Nisan 29, 2015, 18:14:17 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3164 kere teşekkür edildi
Ynt: Sütiş Önündeki Vale Terörü
« Yanıtla #1 : Nisan 29, 2015, 18:24:11 »
Canım güzel boğaz ne halde. Tek boğaz değil ki, yurdumun her bir güzel köşesi peşkeş çekiliyor. Milli parklar, doğal güzellikler, koylar,... hepsine giriş parayla ve çoğunda fiş dahi verilmiyor. Hele tatil yörelerindeki koylara giriş tamamen gayriresmi durumda. Yazıklar olsun. Güzel yerleri ya betonlaştırıyorlar ya da peşkeş çekerek böyle değnekçilere bırakıyorlar.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 250000
  • Model Yılı: '99
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Nisan 29, 2015, 18:34:06 »
Aracı park edip indiğin anda karşında bir çocuk belirir ve Abi burda arabayı çiziyorlar 5 lira verde ben bakarım :rofl:
99 avensis 2.0 at

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 333
  • Model Yılı: '15
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Nisan 29, 2015, 19:05:58 »
Öncelikle mekanın kime ait olduğuna bir bakalım ondan sonra acaba polis gelse ne yapabilir ki diyelim. Trafik derseniz oradan her geçtiğim de sayıp sövüyorum. Orada trafik olmasının tek sebebi onlar. Artık arabanıza daha sonradan hatalı parktan ceza gelirmi orasını bilemem ancak polisi  oraya gelipte yapacağı birşey yok. Ayrıca bazı suçlar takibi şikayete bağlı eğer 155 arayıp ben bu şahısdan şikayetçiyim derseniz o kişiyi de alıp sizi karakola götürür bırakırlar ama ben bu güne kadar şikayetçimisiniz diye sorulduğunda evet şikayetçiyim diyeni görmedim.
"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1.4
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '12
  • 62 kere teşekkür etti
  • 286 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Nisan 29, 2015, 19:23:11 »
arabayı valeye bırakmamak lazım,  emniyetli yere park edip, taksiyle gitmek lazım bence, ben vale zorunluluğu olan yerlere asla gitmiyorum. Üzerine titrediğim arabayı, elin apachesine doğratamam.
1) 1993 Toyota Corolla 1.6 GL      (1999-2004) stock
2) 2000 Volvo S40 2.0T               (2004- ???) turbo upgrade + cut out + dp + yazılım + yakıt
3) 2005 Toyota Corolla 1.6 sol hb (2012-2012) stock
4) 2012 VW Scirocco 1.4 TSI        (2012- ?? ) stage 2 ecu sw(yazılım)+ s3 cooler + vw racing air filter +forge dumpvalve + forge wastegate + r8 bobin+ custom downpipe+aem v2 water/methanol injectio

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Corolla 1.33 Life / İnci beyazı
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 22460
  • Model Yılı: '14
  • 1151 kere teşekkür etti
  • 735 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Nisan 29, 2015, 19:49:20 »
40 yıllık doğma / büyüme bir İstanbullu olarak. 80'li yıllar da çocukluk yıllarım da babam çok götürürdü bizi bahsi geçen boğaz sahil şeridine. Pizza Kupa vardı bahçesinde at arabasının arkası olan ve Türkiye'de ki ilk pizzacıydı. Pizza Hut'lar, Dominos'lar yoktu ve Pizza Kupa onlara fark atardı.  Kapandı tabi 90 sonrasında. Emirgan da 2. Köprünün ayağının tam altına denk düşen civar da tandırı ile meşhur Mısırlı Restaurant vardı. Oraya giderdik. Tabi orası da kapandı 90'dan sonra. Ancak trafik hep vardı. Boğaz trafiği hiç eksik olmazdı. Ama o valeler yoktu. T stoplu 131 arabalarımız vardı o zamanlar. Çok gittik onlarla boğaza. Derken 90 yılında 90 model siyah Şahini ilk aldığımız da gittik bahsi geçen Sütişe. O zamanlar yeni açılmıştı. Önüne park etmişti babam ve valeymiş bilmem neymiş gelip rahatsız etmedi. Bir kaç yıl gitti Sütiş öyle. 2000 lerden sonra değnekçisi, bilmem nesi türedi ve Sütiş önü şimdi valeden geçilmiyor. 2 yıl önce o salak saçma valeler yüzünden girmedim oraya. Hem benim arabamı neden ne olduğu belirsiz adam park eder? ben bilmiyor muyum park etmeyi? Ama insanımız da suç. Bağdat caddesinin göbeğinde paşamız Mercedes veya Porsche arabasıyla mekanın önünde iniyor, hatun da yandan iniyor adımını atıyor mekana. Vale denen saçmalık alıp arabayı vınnnn.. Paşamız yine çıkacağı zaman kapının önünde duruyor vale efendi getiriyor arabayı binip arabasına paşamız defolup gidiyor. Vale'ye asla vermem arabamı. 2 sokak ileri park eder yürürüm yine vermem ve valeli mekana da gitmem zaten.
Daima Rock ve daima Erkin baba..!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • 100 kere teşekkür etti
  • 425 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Nisan 29, 2015, 20:01:36 »
vale saçmaligini anlamiyorum zaten gittigim her mekanda acaba park yeri var mi vale mi var diye giderken icim icimi yiyor ve sonuç mekan  yol uzeri kapida vale mecbur 2 sokak ileri ordan in yuru gel bide koydugun yer guvenli mi valeye versen bostan yere para ustune  arabayi nereye koydu napti nasil surdu  valelerden nefret ediyorum hayatta arabami vermem  taksime gidince mecbur otoparkcilara veriyoruz geçen 1 saat icin 20 tl istedi mecbur vermek zorunda kaldim bu memlekette uc kagitcilikta sinir yok
E12 COROLLA SİMOTA AİR INTAKE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 636 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Nisan 29, 2015, 20:30:33 »
vale saçmaligini anlamiyorum zaten gittigim her mekanda acaba park yeri var mi vale mi var diye giderken icim icimi yiyor ve sonuç mekan  yol uzeri kapida vale mecbur 2 sokak ileri ordan in yuru gel bide koydugun yer guvenli mi valeye versen bostan yere para ustune  arabayi nereye koydu napti nasil surdu  valelerden nefret ediyorum hayatta arabami vermem  taksime gidince mecbur otoparkcilara veriyoruz geçen 1 saat icin 20 tl istedi mecbur vermek zorunda kaldim bu memlekette uc kagitcilikta sinir yok

İşin garip yani o vale de sizin arabanızı alıp yol üzeri veya ara sokağa bırakıyor. Taksime gittiğiniz de aracınızı ya Akm nin yanında ki vakfa ait kat otoparkına yada şiş hane tünel girişindeki kat otoparkına bırakırsanız kimseye anahtar vermek zorunda kalmazsınız. Diğer önemli bir nokta bu tip anahtar bırakmalarda anahtar kopyalanması durumu meydana gelip daha sonra arabanız çalınabilir :)
"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Corolla 1.33 Life / İnci beyazı
  • Kilometre: 22460
  • Model Yılı: '14
  • 1151 kere teşekkür etti
  • 735 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Nisan 29, 2015, 20:40:14 »
Küçüksu kasrına giderken öğretmen evi var. Orada bir iki mekan var ve gidin bir bakın pazar günü seyredin valeler nasıl araba kullanıyor? Adamlar resmen patinaj çekip kalkıyorlar ve dip gaz kullanıyorlar milletin arabalarını. Fren yaparken de ani fren yapıp lastik öttürüyorlar utanmazlar.
Daima Rock ve daima Erkin baba..!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 100 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Nisan 29, 2015, 21:04:34 »

İşin garip yani o vale de sizin arabanızı alıp yol üzeri veya ara sokağa bırakıyor. Taksime gittiğiniz de aracınızı ya Akm nin yanında ki vakfa ait kat otoparkına yada şiş hane tünel girişindeki kat otoparkına bırakırsanız kimseye anahtar vermek zorunda kalmazsınız. Diğer önemli bir nokta bu tip anahtar bırakmalarda anahtar kopyalanması durumu meydana gelip daha sonra arabanız çalınabilir :)

kasko peşlerini kovalar çalinirsa :D ,  akm nin yaninda otopark oldugunu bilmiyodum abi orda bi ara var minibusler cikiyor diger tarafindaki ara mi acaba bidaha gidersem dolanip bulucam orayi , anahtari verdim arka camurluk kilcal cizik olmus  buyuk ihtimal surtuler bi yere hafif de olsa

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 636 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Nisan 29, 2015, 21:15:13 »

kasko peşlerini kovalar çalinirsa :D ,  akm nin yaninda otopark oldugunu bilmiyodum abi orda bi ara var minibusler cikiyor diger tarafindaki ara mi acaba bidaha gidersem dolanip bulucam orayi , anahtari verdim arka camurluk kilcal cizik olmus  buyuk ihtimal surtuler bi yere hafif de olsa
Dolmuşun çıktığı yerden giriş var ordan gireceksin ister üste bırak ister sola dönüp ilerden kat otoparkının içine bırak. :) Eğer unkapanın dan geliyorsan şişhane sapağının az öncesin de giriş var orda da kat otoparkı var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 70000
  • Model Yılı: '07
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Nisan 29, 2015, 22:09:08 »
Valeye bırakın Toyota'mı vermeyi bisikletimi teslim etmem.
Boğaz vs hiç bir farkı yok benim için hangi mekan valeliyse gitmemeye calısıyorum. Baltalimanı Oba ile çok takışmışlığımda var koca park alanları var ama neymiş vale imiş :) Diyorum en arkaya bırakim ne siz ne ben rahatsız olalım yooook. Bende gitmiyorum :D arkadaşlarımla bile anlasamıyoruz bu yüzden altında araba var mekana gidemiyoruz diye çünkü otobüs metro ile gitmeyi tercih ediyorum. 
Bu vale terörü ne yeni, ne de son bulacak bizim kalantor abilerimiz araba partk etmeyi öğrenene kadar veya boğaza araba ile gelmeye devam ettiği sürece o boğaz pazar günleri tıkanacak.. bunun Sütiş, Huqqa, Lokma vs i yok hepsinin valesi el freni ile yanlar, patinajlar her yol var. Tiplerinden acık ve net zaten :)) arka sokaklarda o mercedeslerin ne halde parkedildiğini bi görseniz..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 100 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Nisan 29, 2015, 22:14:55 »
isterse süper park etsinler  ben benim arabanin basinda tanimadigim adam gorunce ayar oluyorum , arkadaşlarimla gidince mecbur kaldigim durumlar oluyor yok buraya koysana yok suraya yok ver gitsin otopaka valeye isparka , 1 saatine 7 lira istiyorlar islek yerlerde isparkta buda soygunculuk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 9 kere teşekkür etti
  • 32 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Nisan 29, 2015, 23:50:17 »
o at hirsizi kılıklı değnekçilere asla ama asla arabami vermem kendim park ederim babama bile vermiyorum kaldi ki vale dale don dale...
Tapatalk saolsun..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 10500
  • Model Yılı: '19
  • 132 kere teşekkür etti
  • 354 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Nisan 29, 2015, 23:54:05 »
Modern ülkelerde düzenlemeleri yetkililer,kısıtlamaları güvenlik güçleri yapar.Diğer ülkelerde vale de olur,rövaşatada. :rofl:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • İnsan ömrü saman alevi, kalp kırmaya gerek yok...
  • Kan Grubu: AB-
« Yanıtla #15 : Mayıs 28, 2015, 10:19:46 »
Anne tarafım yedi göbek Emirgan'nın yerlisi bundan 6-7 yıl öncesine kadar bırakın valeyi herkesin birbirine selam verdiği birbirini tanıdığı mahallede sokakta kimsenin kimsenin arabasının yerine park etmediği, sakin İstanbul için de saklı kalmış sahil şeridinde bir yerleşim alanıydı, lafın kısası eski bir semt sakini olarak son 4 yıldır Bahçeşehir de yaşıyorum ve işin kötüsü artık burasıda kalabalıklaşmanın bir adım ötesine gitmeye başladı. Şuursuzca yaşıyor tüketiyor ve tükeniyoruz...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Arnavut Keyifli
  • Kilometre: 136500
  • Model Yılı: '17
  • 278 kere teşekkür etti
  • 278 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Mayıs 28, 2015, 10:24:13 »
Benim arkadaşımın evi Emirgan Sütiş'in 4-5 ev yanında. Geçen sene bu vale bozuntuları arkadaşımın evinin önünü 1-2 kere gaspetmişler..
Arkadaşlarımda doğal olarak uyarmış,fakat değişen hiçbirşey yok.
Ne oldu biliyor musunuz ????
Arkadaşımı ve babasını cadde ortasında dövmeye kalktılar. Arkadaşımın ailesi en az 50 yıllık emirgan'lı, yalının sahipleri.
Şikayet etmediği yer kalmadı fakat her tarafı çok güzel bağlamışlar arkadaşlar haberiniz olsun, bulaşmayın hatta mümkünse
çay içmeye bile gitmeyin...
I'll make you an offer you can't refuse.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 103000
  • Model Yılı: '08
  • 17 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Mayıs 28, 2015, 10:43:18 »
Olay basit;

Boğazda mekan sahipleri iyi para kazanıyor

Valeler iyi para kazanıyor

Trafik etliye sütlüye karışıp kafasını ağrıtmıyor

Alan razı veren razı hesabı...

Olan yine yurdum insanına trafik çilesi olarak geri dönüyor.

Ben ve babamdan başka Corollamızın koltuğuna başkası oturamaz. Prensip meselesi...
Toyota Corolla  1.4 d-4d Elegant /2008
Mondial 150 MR Vulture / 2014

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • .
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 19000
  • Model Yılı: '13
  • 53 kere teşekkür etti
  • 23 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Mayıs 28, 2015, 11:08:58 »
o at hirsizi kılıklı değnekçilere asla ama asla arabami vermem kendim park ederim babama bile vermiyorum kaldi ki vale dale don dale...
Vale don dale [emoji13]  Iyimis Ercan bey :-)
Bizimkisi bir aşk hikayesi...Çocukluk Aşkı, nasip edene şükür :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2007 Auris 1.6 Elegant - 5 İleri Mekanik
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 131000
  • Model Yılı: '07
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Temmuz 24, 2015, 02:39:07 »
Oturduğum semtte de bolcana bu vale denen tiplerden mevcut. Bayağı kez uyardık bunları araç getirmeyin diye sokağımıza, ama biri işten çıkıyor, öteki yenisi geliyor, uyar uyar bir yere kadar.

O daracık eski İstanbul sokaklarındaki sürüşlerini görseniz zaten aracınıza düşkün biri iseniz bir daha vermezsiniz. Fakat sonradan zengin çakma iş adamı bozuntuları ve bunların şımarık çocukları vazgeçmeden aracı hoop valeye veriyorlar.

Siz siz olun, aracınızı valeye "kesinlikle" vermeyin.