Arkadaşlar kontağı açtığımda göstergedeki ışıklar teker teker sönüyor yalnız motor ışığı yanıyor hala .. Arabayı çalıştırdığımda ise motor arıza ışığı sönüyor. Bu normal midir?
Ben diğer gösterge ışıklarında olduğu gibi arabayı çalıştırmadan önce sönmesini bekliyorum fakat olmuyor. Yoksa normal olanı aracı çalıştırdığımda mı sönmesi midir?
Aracı çalıştırdıktan sonra yanmıyorsa sorun yok.
Motor arıza ışığının yanmasının sebebi motor çalışmadığından ötürü yağ pompası vs. gibi aksamların çalışmaması ve sensörlerin arıza sanması. Asıl önemli olan motor çalıştıktan sonra hepsinin sönmesidir.
Aracı çalıştırdıktan sonra yanmıyorsa sorun yok.
Motor arıza ışığının yanmasının sebebi motor çalışmadığından ötürü yağ pompası vs. gibi aksamların çalışmaması ve sensörlerin arıza sanması. Asıl önemli olan motor çalıştıktan sonra hepsinin sönmesidir.
Bugün daha dikkatli baktım onun yanında akü ışığı 1 tane daha ışık vardı araç çalışana kadar yanıyorlardı.
Bilgi için ikinize de ayrı ayrı teşekkür ederim.
Kontak açıldıgında motor lambasının sönmemesi farklı arızalara işaret eder.
Kontak açıldıgında motor lambasının sönmemesi farklı arızalara işaret eder.
Ahmet abi benim Yarisin yağ ışığı çalışma esnasında anlık yan sön yaparak sönüyor bu toyatalarda bu şekilmi oluyor.
Ahmet abi benim Yarisin yağ ışığı çalışma esnasında anlık yan sön yaparak sönüyor bu toyatalarda bu şekilmi oluyor.
Tüm araçlarda öyle biliyordum ben.
Bende yağ ve şarj uyarısı marşa basıp motor çalıştığı gibi sönüyor. Yanıp sönme yapmıyor.
Bende yağ ve şarj uyarısı marşa basıp motor çalıştığı gibi sönüyor. Yanıp sönme yapmıyor.
Mutlu nerden çıktın sen tam Ahmet abi her araçta öyle biliyordum ben deyip içimi rahatlamışken şimdi bu durumu ilk bulduğum yariste gözlemlemem gerekiyor
Mutlu nerden çıktın sen tam Ahmet abi her araçta öyle biliyordum ben deyip içimi rahatlamışken şimdi bu durumu ilk bulduğum yariste gözlemlemem gerekiyor 
abi benimki 2007, eski 1.3 motor. sendeki 2013 model yeni 1.33 motor. belki teknoloji değişiktir, sensör hassasdır vs.

Takılma, Ahmet abi de öyle biliyorsa sıkıntı yoktur. Önemli olan motor çalışınca sönmesi.
Benim aracta hic rastlamadim bu duruma yani calisirken yan sön yapmadi yag lambasi.
Benim aracta hic rastlamadim bu duruma yani calisirken yan sön yapmadi yag lambasi.
Abi yağ ışığı öyle dikkat etmedikçe anlaşılması zor. Çok anlık saniyelik bişey
bizim e12 dede akü ışığı ve motor arıza ışığı araç çalışmadan sönmüyor normal bir durum e12 için aurisi bilemem ama 2014 model bir araçta e12 ile aynı teknoloji kullanılmış olamaz
Yağ ve motor sembolü marşa basılıp motor çalıştı mı anında söner.Eğer yağ lambası geç sönüyorsa sorun yağ filtresidir.(filtre delik aralıkları)
yağ pompasında sıkıntı olursa yağ lambası kırmızı yanar motor arıza ışığı yanmaz kendi aracımdan biliyorum