Merhaba arkadaşlar.
Aracı yeni aldım. Şöyle bir sorum olacak; benzin göstergesi iki kademeden direk tek kademe kalıp yanıp sönmeye başlıyor.
Fakat ekranda herhangi bir düşük yakıt uyarısı veya lamba yanmıyor.
Tek kademe kalıp yanıp sönmesi uyarı mı demek oluyor?
Evet, menzil 0'a gelmemişken yanıp sönme hızı yavaştır. Menzil 0 olduktan sonra o tek kalan dişin yanıp sönmesi hızlı olacaktır. Menzil 0 olduktan sonra tahmini depoda 6-8 lt benzin kalmaktadır. Ben 80 km gittim mecburen yolda kalacağım endişesiyle, siz yine de denemeyin.
Anladım, hızlı yanıp sönmeye başladığında yakıt almak lazım o zaman
Peki o göstergenin dışında başka bir ışık veya yazı çıkmıyor öyle mi?
Çıkmıyor, aracı ilk aldığımda ben de kırmızı ya da sarı ışık yanacak sanmıştım ama değil, hızlı hızlı yanıp sönüyor sadece.
Çıkmıyor, aracı ilk aldığımda ben de kırmızı ya da sarı ışık yanacak sanmıştım ama değil, hızlı hızlı yanıp sönüyor sadece.
Bazı modellerde ayrıca sesli uyarı da vardı Mutlu ama hangilerinde hatırlamıyorum eski kasa Corolla ve Aurislerde olabilir.
Bazı modellerde ayrıca sesli uyarı da vardı Mutlu ama hangilerinde hatırlamıyorum eski kasa Corolla ve Aurislerde olabilir.
Selçuk Bey'deki araç 2009 Yaris, Aytaç abi. Ona istinaden cevap verdim. Corolla ya da aurisleri bilmiyorum.
Selçuk Bey'deki araç 2009 Yaris, Aytaç abi. Ona istinaden cevap verdim. Corolla ya da aurisleri bilmiyorum. 
Evet biliyorum ona istinaden cevap verdiğini aklıma geldi sadece.
Auris'i biliyorum abimde var, low fuel ikazı çıkıyor benzin azaldığında.
Toyota da model ayırt etmeksizin brnzin ışığının erken yanması aynı herhal de

Daha önce hiç toyota kullanmadığım için benim de ilk dikkatimi çeken şey benzin ışığının yanma zamanıydı. Birde ışık yandıktan sonra ilk marş süresin de uzama mevcut bende. Acaba sizlerde de aynımı ?