Gönderen Konu: Orjinal Yedek Parça Listesi  (Okunma sayısı 2043 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 100120
  • Model Yılı: '01
  • 17 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
Orjinal Yedek Parça Listesi
« : Nisan 28, 2015, 13:27:25 »
Merhabalar...

Aracımı yeni aldığım için tahmin edersiniz ki tüm sorunlarını halledip rahat rahat binmek istiyorum ::)

1- Düşük hızlarda - kalkışta eğer sağa yada sola dönük vaziyette ilerliyorsam plastik - metal sürtmesi gibi bir katırtı geliyor.
2- Aracı yavaşlatıyorken durmasına yakın bir katırtı geliyor.
3- Araç yüklüyken sallandıkça arkadan civciv sesi gibi cıvıltı geliyor.
4- Bazen virajdan sonra düşük hızlarda direksiyon kendini toplamıyor.

Sanmıyorum ki bunların çözümleri çok zor olsun.

Bursada yaşıyorum ve henüz tanıdığım iyi bir usta yok :nija: Böyle bir usta bulana kadar da en azından bahsettiğim türde sıkıntıları olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim. İyi bir usta öneren olursa daha çok sevinirim :alkis:

Mümkün olduğunca orjinal yedek parça kullanma taraftarıyım. Ancak parçacıya gidip karga tulumba orjinal dese inanırım yani:) hani biraz bilgili gitmekte yarar var düşüncesiyle;

aks, salıncak, rotil, balata, baskı, vs. gibi parçaların orjinallerinin hangileri olduğunu ve bunları internetten temin edebileceğimiz bir site olup olmadığını yazabilir misiniz? ( hani ben toyota olsam böyle bir liste yayınlarım; kardeşim aldığın aracın rotu X marka, balata Y marka, amortisör Z marka gibi... )

Bir de internetteki yedek parça sitelerinin kiminde 99-01, kiminde 93-02, kiminde 01-07 gibi yılları birleştirmiş. hangi parçaların hangi modellerle uyumlu olduğu bilgisini de paylaşırsanız çok sevinirim.

Ama özellikle Bursada dürüst parçacı ve usta önerirseniz daha çok sevinirim.

Toyota Club Türkiye

Orjinal Yedek Parça Listesi
« : Nisan 28, 2015, 13:27:25 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
Ynt: Orjinal Yedek Parça Listesi
« Yanıtla #1 : Nisan 28, 2015, 13:34:23 »
@Hakan Anmak (34811) profil bilgilerinizi güncellerseniz araç model vs iyi olur. Sorularınıza @Ufuk Sönmez (16363) arkadaşımızla irtibata geçerek cevap bulabilirsiniz.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Vazgeçemeyeceğiniz bir ilişki; TOYOTA! -
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '06
  • 836 kere teşekkür etti
  • 836 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Nisan 28, 2015, 13:38:07 »
Orijinal veya muadil parça konusunda forumdan Ufuk abi (Tem oto) yardımcı olur.
O konuda gözünüz arkada kalmasın.

Geriye teşhisi koyabilecek iyi bir usta bulmak kalıyor.
1.6 VVT-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 17 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Nisan 28, 2015, 13:45:38 »
Yakında istanbula gideceğim için Ufuk Beye uğrama şansım olur. Ancak bursada sağlam bir usta bulursam daha iyi olur tabi.

Yukarıda bahsettiğim sorunlarla karşılaşan arkadaşlar olmuşsa yardımlarını bekliyorum, teşekkürler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Nisan 28, 2015, 14:23:03 »
 Arkadaşlar çok güzel yol göstermiş zaten. Bu konuda en iyi şekilde yardım alacağınızdan eminim.

Aracınız hayırlı olsun.
 Dönerken gelen sesin bir kaç kaynağı olabilir. En basiti davlumbaz-lastik sürtmesini düşündürür. Ancak rotlar da sıkıntılı olabilir, ya da amortisör kuleleri. Bunu keşfetmek genelde çok zor olmaz. Direksiyonun kendini toplamaması da rot ayarları ile ilgilidir büyük ihtimalle.
 Durmaya yakın gelen ses yay ve amortisörlerden olabilir. Aracın üzerindeki amortisörler özellikle kontrol edilmeli. Keza genel bakım için fren balataları, debriyaj sistemi, yağ, hidrolik ve filtrelerin de kontrolü iyi olur.
 Orijinal, muadil ve yan sanayi parça olgusu çok derindir. Sitemizde bunun ile ilgili yazılar mevcut.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 17 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Nisan 28, 2015, 15:51:21 »
Şimdi, sorum biraz garip gelebilir ancak daha önce arabam olmadığı için mazur görün lütfen.

Özel yetkili yada her neyse toyota servisine gittiğimde, şikayetlerimi belirtsem... onlar kontrolünü yaptıktan sonra;

örneğin,

Hocam sizin aracın (işte varsayıyorum) rotil, aks vs. değişmesi gerekiyor, işçilik dahil 500 TL dese...

1- Tamam hocam eyvallah ama şu an yaptırmayı düşünmüyorum deyip çekip gitmeye kalksam dayak yer miyim?:) işin şakası tabi de hani bu tamirhane etiğine aykırı bir durum mudur?
2- Sen bana parçaları yaz ben temin edeyim de geleyim o zaman işçiliğini kaça yaparsın dersem de madde 1 deki durum geçerli midir? Ayıp olur mu yani?

Teşekkürler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3164 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Nisan 28, 2015, 18:50:53 »
Şimdi, sorum biraz garip gelebilir ancak daha önce arabam olmadığı için mazur görün lütfen.

Özel yetkili yada her neyse toyota servisine gittiğimde, şikayetlerimi belirtsem... onlar kontrolünü yaptıktan sonra;

örneğin,

Hocam sizin aracın (işte varsayıyorum) rotil, aks vs. değişmesi gerekiyor, işçilik dahil 500 TL dese...

1- Tamam hocam eyvallah ama şu an yaptırmayı düşünmüyorum deyip çekip gitmeye kalksam dayak yer miyim?:) işin şakası tabi de hani bu tamirhane etiğine aykırı bir durum mudur?
2- Sen bana parçaları yaz ben temin edeyim de geleyim o zaman işçiliğini kaça yaparsın dersem de madde 1 deki durum geçerli midir? Ayıp olur mu yani?

Teşekkürler...

Toyota servislerin pahalı olmasının sebebi işçilik ücretleridir. soruna tanı koyulması için de ücret alırlar o zaman. Orijinal parça alıp sorunu teşhis ettirip dışarıda yaptırabilirsiniz.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 333
  • Model Yılı: '15
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Nisan 28, 2015, 19:09:59 »

örneğin,

Teşekkürler...

Yetkili serviste iş emri açarlarsa işçilik ücreti alırlar.
Özel serviste sizin o ustayla olan ikili ilişkinize bağlı.
Ben bu zamana kadar tanıdığım usta abilerime hiç arıza tespiti için para vermedim. Ustam bakar bunların değişmesi gerekiyor derse ya ben parçayı kendim alıp götürüyorum yada abi senin tanıdık parçacı varsa ordan alalım diyorum. Oda şu gün gel yapalım diyor. Hiç işçilik pazarlığımız olmuyor.
"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."