Gönderen Konu: klima  (Okunma sayısı 1503 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 177000
  • Model Yılı: '02
  • 32 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
klima
« : Nisan 28, 2015, 09:15:55 »
selamınaleyküm herkese.değerli toyota ailesıne bır sorum olacak.aracımın klıması tam sogutma yapmıyor.gazdır dedım gazını bastırdım fakat sankı klıma devreye grıp grıp cıkıyor.bunun nedenı nedır klıma motor yagı dıenler oldu ama aslı varmıdır sızcede ???herkese tsk ederım sımdıden
galatasaray

Toyota Club Türkiye

klima
« : Nisan 28, 2015, 09:15:55 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • <<<Toyotasını Bırakan Genç>>>
    • Facebook
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 48048
  • Model Yılı: '06
  • 940 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
Ynt: klima
« Yanıtla #1 : Nisan 28, 2015, 09:23:12 »
Öncelikle Türkçe yazım kurallarına dikkat edip yazınızı düzenlemenizi rica ederim.
Sorununuza gelecek olursak. Polen filtrenize bakmanızı tavsiye ederim.
Geç kaldı desinler, geçmiş olsun demesinler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 151234
  • Model Yılı: '04
  • 189 kere teşekkür etti
  • 62 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Nisan 28, 2015, 09:27:24 »
Polen filtrenizi kontrol ederken filtrenin olduğu yeri de süpürge yardımı ile temizlerseniz daha iyi verim alırsınız tabiki pis ise
Kalite + Konfor + Güven + Yakıt = AVENSİS ;)

Safkan BEYAZZ..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
Ynt: klima sorunu
« Yanıtla #3 : Nisan 28, 2015, 09:47:42 »
selamınaleykum.klımamın gazını tam doldurmama ragmen tam sogutma olmuyor.artı olarak sankı klıma zaman zaman devreden cıkıyor.bunun ıcın fıkrı olan varmı

@Salih Koray Sarı (34167) Bey, aynı konudaki sorularınız için yeni konu açmanıza gerek yok buradan devam edebilirsiniz.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Nisan 28, 2015, 09:58:55 »
 Yukarıda yöneticilerimiz bazı uyarılarda bulunmuş, lütfen bunları dikkate alalım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 32 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Nisan 28, 2015, 10:15:47 »
Polen filtrenizi kontrol ederken filtrenin olduğu yeri de süpürge yardımı ile temizlerseniz daha iyi verim alırsınız tabiki pis ise
fakat klima zaman zaman devreden çıkıyor gibi polen filtremide değiştirdim bir kaç klimacı klima motor yağı dedi fakat emin olmadığım için işlem yaptırmadım
galatasaray

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Vazgeçemeyeceğiniz bir ilişki; TOYOTA! -
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 140000
  • 836 kere teşekkür etti
  • 836 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Nisan 28, 2015, 10:57:54 »
Klima radyatörünüze tazyikli su tutturmanızı tavsiye ederim.
E12'lerde klima radyatörü en önde olduğu için zamanla sinek, böcek yapışabiliyor, bu da verimi düşünüyor.

Yıkanmadan önce.

Yıkadıktan sonra.
1.6 VVT-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 288000
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Nisan 28, 2015, 11:09:03 »
Klima motoru bende de aynı dur kalk trafikte veya ışıklarda durduğunuzda ara ara durup geri çalışıyor .En istikrarlı soğutmayı sabit hızlarda giderken yapıyor. Birde E12 lerde araçtan mı kaynaklı bilmiyorum arabanın arkasındakiler donduk kapat diyor öndekiler şahsen ben hani serinliyorum ama öyle donma felan olmuyor bizim biraderde sizin gibi abi çok soğutmuyor diyordu yazın Aydın tarafına tatile gitti tabi ibreler 41-42 derece abi ful klima açıktı diyor ama arabanın içinde ilk defa üşüdüm diyor ayarını düşürdüm geri diyor ondan sonra tatmin oldum diyor bizim klimalar gerçekten iyi soğutuyor diyor .

Birde klima kullanımında içerisi bir miktar serinledikten sonra havalandırmayı içeri çevirirseniz daha verimli ve hızlı soğuma sağlarsınız .dışardan alınan havayı soğutmayla içerdeki seri havayı soğutma aynı şey değil
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 32 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Nisan 28, 2015, 11:25:18 »
Klima radyatörünüze tazyikli su tutturmanızı tavsiye ederim.
E12'lerde klima radyatörü en önde olduğu için zamanla sinek, böcek yapışabiliyor, bu da verimi düşünüyor.

Yıkanmadan önce.

Yıkadıktan sonra.

birde bunu deneyim

Mesaj Birleştirildi: Nisan 28, 2015, 11:26:51
Klima motoru bende de aynı dur kalk trafikte veya ışıklarda durduğunuzda ara ara durup geri çalışıyor .En istikrarlı soğutmayı sabit hızlarda giderken yapıyor. Birde E12 lerde araçtan mı kaynaklı bilmiyorum arabanın arkasındakiler donduk kapat diyor öndekiler şahsen ben hani serinliyorum ama öyle donma felan olmuyor bizim biraderde sizin gibi abi çok soğutmuyor diyordu yazın Aydın tarafına tatile gitti tabi ibreler 41-42 derece abi ful klima açıktı diyor ama arabanın içinde ilk defa üşüdüm diyor ayarını düşürdüm geri diyor ondan sonra tatmin oldum diyor bizim klimalar gerçekten iyi soğutuyor diyor .

Birde klima kullanımında içerisi bir miktar serinledikten sonra havalandırmayı içeri çevirirseniz daha verimli ve hızlı soğuma sağlarsınız .dışardan alınan havayı soğutmayla içerdeki seri havayı soğutma aynı şey değil
vallahi anlayamadım acaba diyorum hava tam ısınmadığı için klima kendini korumaya mı alıyor.birde havaların biraz daha ısınmasını bekleyeceğim.
galatasaray

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Nisan 28, 2015, 14:09:05 »
 Sistem termostatlı ise belli derecede klima kompresör otomatik olarak devreden çıkıyordur. Peteklerden ısı ölçümü yapılabilir.
 Yukarıda arkadaşların belirttiği bakımları deneyin. Ayrıca bazı araçların ön camları UV konsunda pek engel teşkil etmiyor ve dolayısı ile ön ve arka koltukları arası çok fazla ısı farkı oluşuyor.
 Eğer sistemde yeterli gaz yok ise çok fazla çalıştırmayın kompresörün sağlığı açısından. Gaz eklemek gerekir ise kesinlikle sisteme uygun gazı bulup, ekletin.