Gönderen Konu: USB Giriş Arızası  (Okunma sayısı 2385 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 91000
  • Model Yılı: '11
  • 11 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
USB Giriş Arızası
« : Nisan 27, 2015, 12:33:39 »
Herkese merhaba,

Arabamın usb girişi flashdisk i görmüyordu. Sonra flashı üstten bastırınca ışığının yandığını fark ettim. Flashı üstten bastırınca mp3 leri sorunsuz okudu ve çaldı. Bende geçici bir çözüm olarak flashı üstten bastıracak şekilde bir silgi yerleştirdim oraya şimdi çalışıyor. Kapak ta kapanıyor. Ama ne kadar bu şekilde gider bilmiyorum.

USB ve AUX giriş bölümünü biraz zorlayınca yerinden çıkardım. Çekince yaklaşık 10cm kadar geliyor parça ama sonra ne kadar zorlasam da gelmiyor. Arka taraftan ne tuttuğunu da göremiyorum. Başka sıkıntı olmasın diye de gereğinden fazla zorlamadım. Bu bölümü bir çıkarabilsem elektronikçi olduğum için muhtemelen tamir edeceğim. Bastırmadan cep telefonunu şarj kablosu ile bağladığımda şarj ediyor. Veri yolunda kopma/temassızlık var galiba.

Bu USB/AUX bölümünün nasıl söküldüğünü bilen var mı? Birde bu bölümün orjinal parça fiyatı hakkında fiyat bilgisi olan?
2011 Toyota Corolla Elegant 1.4 d-4d M/M

Toyota Club Türkiye

USB Giriş Arızası
« : Nisan 27, 2015, 12:33:39 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 333
  • Model Yılı: '15
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
Ynt: USB Giriş Arızası
« Yanıtla #1 : Nisan 27, 2015, 13:36:04 »
Herkese merhaba,

Arabamın usb girişi flashdisk i görmüyordu. Sonra flashı üstten bastırınca ışığının yandığını fark ettim. Flashı üstten bastırınca mp3 leri sorunsuz okudu ve çaldı. Bende geçici bir çözüm olarak flashı üstten bastıracak şekilde bir silgi yerleştirdim oraya şimdi çalışıyor. Kapak ta kapanıyor. Ama ne kadar bu şekilde gider bilmiyorum.

USB ve AUX giriş bölümünü biraz zorlayınca yerinden çıkardım. Çekince yaklaşık 10cm kadar geliyor parça ama sonra ne kadar zorlasam da gelmiyor. Arka taraftan ne tuttuğunu da göremiyorum. Başka sıkıntı olmasın diye de gereğinden fazla zorlamadım. Bu bölümü bir çıkarabilsem elektronikçi olduğum için muhtemelen tamir edeceğim. Bastırmadan cep telefonunu şarj kablosu ile bağladığımda şarj ediyor. Veri yolunda kopma/temassızlık var galiba.

Bu USB/AUX bölümünün nasıl söküldüğünü bilen var mı? Birde bu bölümün orjinal parça fiyatı hakkında fiyat bilgisi olan?

Gürkan bey şarj kablosu takıldığında bastırmadan tel sarj oluyorsa. Bence usb nizi değiştirin  yada usb uzatma kablosu kullanın. :)
"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 11 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Nisan 27, 2015, 14:52:10 »
Gürkan bey şarj kablosu takıldığında bastırmadan tel sarj oluyorsa. Bence usb nizi değiştirin  yada usb uzatma kablosu kullanın. :)

Cevap için teşekkürler. Zaten hiç çalışmayınca en az 5-6 farklı tip ve markada flash ile denemiştim ama olmamıştı. Üstten bastırınca da tüm flashlar çalışıyor. Sıkıntı takılan arabadaki yerde. Arabanın USB girişinde de enerji pinlerinde sıkıntı yok anladığım veri pinlerinde kopukluk yada temassızlık var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Nisan 27, 2015, 14:56:15 »
Bu durum fazla uzun sürmez, yakında diğer temas eden noktalarıda kopar bastıra bastıra. Acilen açıp lehimlemek lazım
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 11 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Nisan 27, 2015, 15:07:08 »
Bu durum fazla uzun sürmez, yakında diğer temas eden noktalarıda kopar bastıra bastıra. Acilen açıp lehimlemek lazım

Aynen, o bölümü tam çıkaramadım. Çıkarmanın bir yolu olsa içini açıp lehimleyeceğim.