0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Vay be gençliğimi hatırladım. Az bijon sıkmadım bu aletle. Normal lokma başlıkları da olur ancak neyi kaç tork sıkacaksınız bunu bilmeniz gerekiyor yoksa bir anlamı kalmaz. Daha çok hassas parçaların takılmasında kullanılıyordu. Yağ tapasına gelince 2000 yılında vw servisinde çalışırken yağ tapası her bakım da yenisiyle değişiyordu. Şimdi eskisini söktak.
Karter contası her yağ değişiminde tapa ise ihtiyaç halinde yenilendiğini biliyorum.
güzel alet ama okadar paraya değer mi ? çok özel iş yapman lazım. mesela motor kapağını kapatırken lazım olabilir.
Torkmetrede 1/4, 3/8, 1/2 değerleri torkmetreye takabileceğin lokmaların arma tarafındaki soket kalınlığını belirtir. Bunlar 32 inchten sadeleşmiştir. Mesela 1/4= 6/32 3/8=12/32 1/2=16/32 dir. küçükten büyüğe. Size 3/8 yeterli olacaktır. Ve buna göre alacağınız lokmalar. 3/8 lik olmalıki araya adaptör almanıza gerek kalmasın. Ebay ada göz atmanızı tavsiye ederim.
Madem böyle güzel bir konu var benden Corollacılara gelsin, 2. dökümanda eklendi
Özellikle döküm malzemelerde ve motor aksam parçalarındaki çatlamaları ve diş kapmalarını önlemek için çok önemli bir alettir. Diğer türlü karadüzen yapılan işlemlerde blokta ya da vs. yerlerde çatlamalara sebebiyet verilebilir. En son bu cihazı leopard tankının cer dişlileri için kullandığımı hatırlıyorum. Gerekli torku sağlayabilmek için iki ayağımın yerden kesildiğini ve tankın paletinden destek aldığımı biliyorum. Profesyonel bir ustanın olmazsa olmazıdır. Özellikle Alman motorlarında ve yekpare aksamlarda her bir civata için bir tork değeri vardır ve sıkılıma işlemleri bu vasıtayla yapılır. Bu arada cır cır ve tork metre ile söküm yapılmamalıdır. Önce açık ağız ile sonra yıldız ile ve sonra lokma takımlarıyla söküm ya da sıkma işlemi yapılmalıdır. Kombine cır cır ya da cır cır ile kesinlikle sıkma ve sökme işlemi yapılmaz, bunlarla sadece boşluklar alınır.
Tekerler ve yag tapasi sileceklerin somunu gibi aracin motoruyla ilgisiz her yerde kullanabilirim.cok profosyenel olmayacak yani.