Gönderen Konu: Yaris 1.33 cool 2013 model hk. bilgi  (Okunma sayısı 9416 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .: Toyota Eco-Driver :.
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 11111
  • Model Yılı: '18
  • 66 kere teşekkür etti
  • 563 kere teşekkür edildi
Ynt: Yaris 1.33 cool 2013 model hk. bilgi
« Yanıtla #20 : Mayıs 01, 2015, 11:43:12 »
hayırlı olsun. iç aydınlatma ile ilgili sanırım mesut bey yaris'ine bir proje uygulamıştı. forum içinde arama yaparak bulabilirsiniz.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Mayıs 01, 2015, 11:43:12 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 45000
  • Model Yılı: '13
  • 103 kere teşekkür etti
  • 157 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Mayıs 01, 2015, 11:43:54 »
aracınızda kamera var zaten ve geceleri park ederken de sıkıntı yaratmıyor kamera... Park sensörü nedeniyle -şahsi fikrim- tamponu deldirmeye gerek yok...

"bu denli hastalıklı bir topluma iyi eklemlenmiş olmak, sağlıklı olmanın bir ölçüsü olamaz."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 40000
  • 36 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Mayıs 01, 2015, 22:12:47 »
Hayırlı uğurlu olsun, kazasız güzel günlerde binin inşallah.
Hız sabitleyiciyi ister yurtdışından ucuza (çin malı kollar çabuk bozuluyor diyorlar), ister servisten (gereksiz pahalı), isterseniz de @Ufuk Sönmez (16363) Bey'den daha ucuza temin edebilirsiniz.
Park sensörü de çok sorun değil, elektrikçiye giderek 100 tl civarına yaptırabilirsiniz.

Teşekkür ederim.Sayenizde araca ısındık,aldık. :)
Park sensörünü kendim montaj edebilirim.Hız sabitleyici olayını da zamana bağlı olarak düşüneyim. :)

Mesaj Birleştirildi: Mayıs 01, 2015, 22:24:51
Hayırlı uğurlu olsun güle güle kullanın.
Şimdi satıcı eğer sizi geri aradıysa elinize fırsat geçmiş. Bence iyi bir pazarlık yapılabilirdi. :)
Bu arada bakımı kim yaptırdı. ?

Daha önce sadece noter masrafını karşılayım,demişti.Aradığında 43500'ten asla aşağı olmaz,dedi.Ben de noteri de hatırlattım.Durum bu maalesef.Malum siteye bakıyorum.Aynı ayarda olan araçlar ya aynı fiyat ya da daha fazla.Bir de farklı şehirde olunca git-gel bana çok zor gelirdi.Hayırlısı olsun bakalım.
Bakımı ben bugün Fethiye Bakırcılarda yaptırdım.Servis sorumlusu önüme yapılacakların listesini koydu.Bugüne kadar yetkili seviste çok bakım yaptırdım ama ilk defa bir polen filtresinin kdv dahil 115 lira olduğunu gördüm.Liste tutarı ise 450 liraydı.
Ben de polen filtresini çıkaralım,deyince davranışlar,ilgi biraz daha değişti.Üstüne klima temizliği de ekledi ve polen filtresi dahil 400 lira ya indirdi faturayı.Bilmiyorum sizce nasıl fiyat?
İşçilik-yağ 5/30-yağ filtresi-enjektör temizliği(48 lira)-polen filtresi-klima temizliği(30 lira)-karter tapa-cam suyu vs.

Mesaj Birleştirildi: Mayıs 01, 2015, 22:31:39
hayırlı uğurlu olsun inşallah. güle güle kazasız belasız kullan. hız sabitleyiciyi çinden 50tl civarı alıp kendin de takabilirsin. lakin ben öyle yaptım :D yaristeki eksilerini okuyunca corollamı daha çok sevmeye başladım :D
Teşekkür ederim.Hız sabitleyiciyi zamanla halledeceğim,biraz işler yoğun bu aralar.Biraz da araca alışayım.
Kendim de end. meslek elektronik mezunuyum,çoğu işimi kendim hallederim.Kendimiz yapabiliyorsak şayet e-bay'den ya da aliex. alıp hallederim o zaman.

Mesaj Birleştirildi: Mayıs 01, 2015, 22:33:49
hayırlı olsun. iç aydınlatma ile ilgili sanırım mesut bey yaris'ine bir proje uygulamıştı. forum içinde arama yaparak bulabilirsiniz.
Teşekkür ederim.
İç aydınlatmayı kendim halledeceğim bir de ayak aydınlatma yapacağım.Malzeme mevcut ama fırsat bulmam lazım. :)

Mesaj Birleştirildi: Mayıs 01, 2015, 22:36:37
aracınızda kamera var zaten ve geceleri park ederken de sıkıntı yaratmıyor kamera... Park sensörü nedeniyle -şahsi fikrim- tamponu deldirmeye gerek yok...
Teşekkür ederim.
Haklısınız ama eşim de kullanacağı için  eşim kameradan geri gitmeyi pek beceremez.Beyaz sensörlü p.sensörleri 40-45 liraya satılıyor.Bozulsa bile al tekrar tak bir şey olmaz.
Rüzgarın kayadan alıp götüreceği sadece tozudur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 333
  • Model Yılı: '15
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Mayıs 01, 2015, 22:42:38 »
450 tl lik bakım poleni çıkaralım dediğiniz de polen + klima temizliği dahil 400 tl ye inmiş ya Çok İyi valla. Bende geçen fiyat sorduğum da polen filitresinin 115 tl olduğunu öğrenince şok olmuştum. Kendim söktüm baktım bildigin sıradan polen filitresi. :)
Cc siparişini şimdi verin 1-2 aya gelir zaten. Bem ücretli kargo olan satıcıdan vermiştim kargo dahil 22 dolar 10 gün içinde elime ulaştı. Kol için 0,5 x 1 cm 2 adet civata ve servisten 10 tl ye kol için kapak alıyorsunuz montaj toplam 5 dk sürmüyor.
"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 36 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Mayıs 01, 2015, 22:55:54 »
450 tl lik bakım poleni çıkaralım dediğiniz de polen + klima temizliği dahil 400 tl ye inmiş ya Çok İyi valla. Bende geçen fiyat sorduğum da polen filitresinin 115 tl olduğunu öğrenince şok olmuştum. Kendim söktüm baktım bildigin sıradan polen filitresi. :)
Cc siparişini şimdi verin 1-2 aya gelir zaten. Bem ücretli kargo olan satıcıdan vermiştim kargo dahil 22 dolar 10 gün içinde elime ulaştı. Kol için 0,5 x 1 cm 2 adet civata ve servisten 10 tl ye kol için kapak alıyorsunuz montaj toplam 5 dk sürmüyor.
Servis sorumlusu arkadaş,gerçekten ilgili biriydi.Fakat ben çıkaralım deyince beraber servise girdik.Çırak poleni 10 sn içerisinde çıkardı.Gerçekten simsiyah olmuştu.İçimden dışarıdan alıp takarım,dediysemde sorumlu arkadaş sürekli ısrar etti ve ben size bir güzellik yapacağım,deyince hadi görelim,dedik gülüştük.Sonuçta faturayı 400'e indirdi.İsterseniz yarın fırsat bulursam resmini çeker koyarım.

Hız sabitleyici ile ilgili sizin aldığınız linki alabilir miyim?

Bu kollar e-bay'da ya da aliex.'te kalite kalite ayrılıyor mu yoksa en ucuzunu alıp geçmeli mi?Şu an servis fiyatı nedir?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 636 kere teşekkür etti
« Yanıtla #25 : Mayıs 01, 2015, 23:04:33 »
Servis sorumlusu arkadaş,gerçekten ilgili biriydi.Fakat ben çıkaralım deyince beraber servise girdik.Çırak poleni 10 sn içerisinde çıkardı.Gerçekten simsiyah olmuştu.İçimden dışarıdan alıp takarım,dediysemde sorumlu arkadaş sürekli ısrar etti ve ben size bir güzellik yapacağım,deyince hadi görelim,dedik gülüştük.Sonuçta faturayı 400'e indirdi.İsterseniz yarın fırsat bulursam resmini çeker koyarım.

Hız sabitleyici ile ilgili sizin aldığınız linki alabilir miyim?

Bu kollar e-bay'da ya da aliex.'te kalite kalite ayrılıyor mu yoksa en ucuzunu alıp geçmeli mi?Şu an servis fiyatı nedir?
http://tr.aliexpress.com/item/Free-Shipping-Hot-Selling-CHEAP-Cruise-Control-Switch-for-Toyota-Camry-Corolla-Matrix-Tundra-Lexus-84632/2040897632.html?recommendVersion=1

Benim aldığım link bu lakin hem fiyat ucuzlamış hemde free kargo ya dönüşmüş. Ben aldığımda satıcı ürünün yanın da bir anahtarlık ve birde not göndermişti. Lütfen bir sıkıntı olduğunda olumsuz yorum yapmayın bizimle irtibata geçin diye
"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 36 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Mayıs 01, 2015, 23:11:43 »
Bir de bugün servisten gelip iç temizlikle uğraştım.Vinet apc ile koltukları ve taban halısını temizledim,mis gibi oldular.

Fazla resim çekemedim.

Öncesi.

Sonrası.

Sadece sürücü koltuğundan çıkan kir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 10000
  • Model Yılı: '20
  • 146 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Mayıs 01, 2015, 23:16:06 »
Mehmet memnun musun ? Kolun mintaji sen mi yaptin ?
SAFETY FIRST

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 36 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Mayıs 01, 2015, 23:20:18 »
http://tr.aliexpress.com/item/Free-Shipping-Hot-Selling-CHEAP-Cruise-Control-Switch-for-Toyota-Camry-Corolla-Matrix-Tundra-Lexus-84632/2040897632.html?recommendVersion=1

Benim aldığım link bu lakin hem fiyat ucuzlamış hemde free kargo ya dönüşmüş. Ben aldığımda satıcı ürünün yanın da bir anahtarlık ve birde not göndermişti. Lütfen bir sıkıntı olduğunda olumsuz yorum yapmayın bizimle irtibata geçin diye
Bütün yarislere sorunsuz takılabiliyor mu?Yoksa öncesinde uyumlu olup olmadığına bakmak mı lazım?Pololarda öyleydi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 636 kere teşekkür etti
« Yanıtla #29 : Mayıs 01, 2015, 23:22:40 »
Mehmet memnun musun ? Kolun mintaji sen mi yaptin ?

Evet abi montajı kendim yaptım. Ürünün malzeme kalitesi güzel. Genel de 40 km nin üzerin de seyir ettiğim her yolda kısa mesafede olsa kullanmaya çalışıyorum. Şuana kadar hiç çalışmamazlık yapmadı. Bolu dağını bile cc ile çıktım. Uzun yolda eğimden dolayı devreden çıkma gibi bir durumu olmadı tepkimesi güzel. Artı yönde kolu çekili tutunca gaz pedalına basmışım gibi kesintisiz hız arttırıyor.

Mesaj Birleştirildi: Mayıs 01, 2015, 23:26:17
Bütün yarislere sorunsuz takılabiliyor mu?Yoksa öncesinde uyumlu olup olmadığına bakmak mı lazım?Pololarda öyleydi.

Ahmet abiye sormuştum yanlış hatırlamıyorsam 2008 den bu yana tüm toyotaların cc kolları aynı tak çalıştır o kadar %100 uyumlu.