Hoşgeldiniz
Ziyaretçi
. Lütfen
giriş yapın
veya
kayıt olun
.
Aktivasyon eposta
nız mı yok?
Aralık 10, 2025, 03:42:51
Lütfen başlıklarda da
BÜYÜK HARF
kullanmayalım!
Ana Sayfa
Forum
Yardım
Giriş Yap
Kayıt Ol
Toyota Club Türkiye
»
Sorunlar & Çözümler
»
Rav4, CHR, Cross Araçlar
»
Konu:
RAV4 bitmeyen tıkırtılar, rahatsız edici sesler..
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Gönderen
Konu: RAV4 bitmeyen tıkırtılar, rahatsız edici sesler.. (Okunma sayısı 5103 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
(Gizli Üye)
Siftahı Yapmış Toyotacı
«
:
Nisan 26, 2015, 16:18:14 »
Herkese merhaba,
2 ay önce 2005 RAV4 aldım, aracın bagaj tarafından özellikle arka koltuklardan gelen veya tespit edemediğim yerlerden sesler geliyor. Sanki kasalı, yük taşıyan araç kullanıyorum. Ne yaptıysam bu sesleri bitiremedim.
Sizlere sormak istediğim;
*Aynı araç ile benzer problemler yaşayanların çözümleri neler oldu? Nasıl çözüldü?
*Bu işi herhangi bir servis çözümleyebilir mi? (Adını vermek istemediğim bir servis bir şey yok dedi ve geçiştirme bir cevap oldu)
*Bu işi çözebilecek tavsiye edebileceğiniz bir servis var mı? Sizce fazla masraf çıkar mı?
Uzun lafın kısası çok sevdiğim bu aracı sadece bu sebepten dolayı geri vermek üzereyim. Herkese şimdiden teşekkürler, selamlar.
Toyota Club Türkiye
«
:
Nisan 26, 2015, 16:18:14 »
(Gizli Üye)
Moderatör
Scientia Dux Vitae Certissimus
Araç: Başka Marka
Kan Grubu: ---
Kilometre: 38000
Model Yılı: '21
2116 kere teşekkür etti
3162 kere teşekkür edildi
Ynt: RAV4 bitmeyen tıkırtılar, rahatsız edici sesler..
«
Yanıtla #1 :
Nisan 26, 2015, 16:28:27 »
Arka taraftaki parçaları elle oynatmaya çalışın. Arka pandizotun geçtiği yerdeki yuvarlak çubuklar üstünde oynuyor olabilir, bu da ses yapar. O çubukları yumuşak bir malzeme ile sarıp arka pandizotu öyle yerleştirirseniz ses geçer. Başka da arka cam üstü 3. stop lambası gevşemiş olabilir, o tıkırtı yapar. Yedek lastik içinde birşeyler varsa o ses yapar.
Kısacası bu sesi ancak siz bulabilirsiniz. Bir arkadaşınız aracı sürsün, siz arkada sesi bulmaya çalışın, kulağınızı gezdirmediğiniz, dokunmadığınız trim kalmasın. Dokununca ses kesilen yerden geldiğini anladığınız an tamamdır.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.
(Gizli Üye)
Efsane Toyotacı
Kan Grubu: A+
Kilometre: 10500
Model Yılı: '19
132 kere teşekkür etti
354 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #2 :
Nisan 26, 2015, 16:32:34 »
Mutlu Beyin dediklerine ek olarak,aracın mazisine bakmak lazım.Kazası falan var mı?
(Gizli Üye)
Siftahı Yapmış Toyotacı
«
Yanıtla #3 :
Nisan 26, 2015, 16:45:01 »
Arka tarafta pandizotta tüm sökülebilir veya kıpırdayacak parçaları sökerek test sürüşüne çıktım, ses azaldı ancak kesilmiyor. Stepne ve bagaj kapağını kaportacıya iyice kontrol ettirdim ve sağlamlaştırdım oranında seslerini kestim. Ancak özellikle arka koltuktan olduğunu var sayıyorum sadece onu çıkarmadan teste çıkmadım. Bagaj kapağında bulunan stop lambasını iyice sağlamlaştırdım maalesef hala çare bulamadım. Ses yürüyen aksam dışında içeriden geliyor buna net olarak eminim.
Bu arada aracı iyice kontrol ettirerek aldım herhangi bir ciddi kazası yok. Umarım bu sorunları yaşayıp çözebilecek biri karşıma çıkacak, yoksa güzelim aracı bu nedenle vereceğim.
Fikir paylaşımınız için teşekkür ederim.
(Gizli Üye)
Moderatör
Scientia Dux Vitae Certissimus
Kan Grubu: ---
Kilometre: 38000
Model Yılı: '21
2116 kere teşekkür etti
3162 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #4 :
Nisan 26, 2015, 18:51:16 »
Atak Bey, bazı şeyler için zaman gerekir. Benim araçtaki direksiyon hizasındaki bir sesi bulmam 2 ayı, v kayış gergi bilyasından ara sıra gelen zırıltı sesini bulmam 6 ayı aldı. Ancak siz ilgilenirseniz çözümlerini bulabilirsiniz.
Arka koltuklardan gıcırtı sesi gelme ihtimali var mı? Ya da vidaları gevşemiş olma ihtimali?
Dediğim gibi biri sürecek siz de arkada şekilden şekile girip kulağınızla bulmaya çalışcaksınız.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.
(Gizli Üye)
Hiperaktif Toyotacı
Araç: Rav 4
Kan Grubu: 0+
Model Yılı: '04
4 kere teşekkür etti
56 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #5 :
Nisan 28, 2015, 02:21:52 »
şöyle ki bende de 2005 var.
arkadan ses duyduğum yerler,
stepne kapağı. net bir çözümü yok. sert çukurlarda tangırtı yapıyor. kapak ince ve büyük olduğu için sesi de büyük. stepne kapağının içini kauçuk tarzı bir şeyle yalıtabilirsiniz. ve bağlantı menteşesini sağlamlaştırmak için uğraşabilirsiniz. oynamayı sıfıra indirmek için.
bagaj kapağı. benim kapağın dili gevşemişti. çok tıngırdıyordu. bagaj kapağının dilini alyan anahtarı benzeri bir şeyler sıkıladık. kesildi.
arka pandizot. malesef çok dandik bir pandizotumuz var. tam oturmuyor asla. neredeyse parmak girecek kadar boşluk kalıyor. ben kauçuk malzeme yapıştırdım ama yine de bazen ses yapıyor.
arka file varsa çıkarın.
arka gizli kapaklı bölgelerin içini boşaltın. levye var onların birinde. o çok ses yapıyor. içi boş olsun. mümüknse kauçuk malzemeyle yalıtım yapın o gözlere. toplam 4 tane gizli bölme var arka bagajda. üçü yan duvarlarda. biri bagaj altındaki ikinci alt göz. onun kapağı da zıplayabilir.
arka koltukları söküp sürüş yapın. civatası tam sıkmamış olabilir. ayrıca arka koltuklar portatif olduğu için önceki sahibi güzel takamamış olabilir. ben arabayı ilk aldığımda arka koltuğu sökmüştüm denemek için. geri takamamıştım ve 1,5 sene montesiz koltukla gezdim. daha doğrusu yarı monteli...
taban döşemesinin altında küçücük bir somun bile kalmış olsa o da oynayıp ses yapıyor olabilir. ya da arka takımlarla alakalı bir probleminiz de olabilir.
ses tespiti zordur. ama keşfedilip giderildiğindeki zevk hiçbir şeye değişilmez...
aklıma gelenler bunlar..
(Gizli Üye)
Efsane Toyotacı
Kan Grubu: B+
Kilometre: 333
Model Yılı: '15
636 kere teşekkür etti
964 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #6 :
Nisan 28, 2015, 09:09:08 »
Valla herşey olabilir. Ben arka koltukları koltuk kılıfı diktirmek için söktördüğümde altın dan 10 - 15 tane misket çıktı
"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."
(Gizli Üye)
Hiperaktif Toyotacı
Araç: Rav 4
Kan Grubu: 0+
Model Yılı: '04
4 kere teşekkür etti
56 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #7 :
Nisan 28, 2015, 15:52:07 »
aynen.. trim sesi yüzünden araba satılmaz. kesin bir çözümü vardır.. çözümü olmayan tıkırtı diye bir şey icad edilmedi. hiç giderilemiyorsa bile minimalize edilir bence.
(Gizli Üye)
Siftahı Yapmış Toyotacı
«
Yanıtla #8 :
Mayıs 09, 2015, 09:52:27 »
Bilgiler için teşekkür ederim. Dediğiniz gibi sökebildiğim tüm plastik aksamları söküp silikon ile yapıştırdım, ses %30 kesildi. Arka koltuklar tam oturmuş hatta söküp yeniden taktım. Döşemenin içinde problem var sanırım, döşemeciye gitmem gerekiyor sanırım ben halledemem döşeme altında bulunan iskeleti. Bu arada stepneyi söküp çok güzel bir kauçuk malzemeyle kaplamıştım. Arka bagaj kapandığında normal kapılar kadar tok ses veriyor çok başarılı oldu. Fakat bagaj kapağı kilidini sıkılaştırmak aklıma hiç gelmedi onuda deneyeyim, tekrardan teşekkür ederim.
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Toyota Club Türkiye
»
Sorunlar & Çözümler
»
Rav4, CHR, Cross Araçlar
»
Konu: