Gönderen Konu: YENİ COROLLA SES PROBLEMLERİ  (Okunma sayısı 84670 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: '16
  • 49 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
Ynt: YENİ COROLLA SES PROBLEMLERİ
« Yanıtla #260 : Ocak 29, 2017, 01:20:44 »
arkadaşlar öncelikle selam aracım 500 km de dizel manuel ön taraftan hızım 70 ile 80 km arasın da iken bi acayip inleme sesi geliyo bu gün aldığım bayiye gittim teste çıktık şanzımandan gelen inleme olduğunu söyledi yetkili kişi yani her corolla da oluyomuş yani bişey yapmadılar neyse eve geldim içim rahat etmedi sonra toyota dan anlayan bir arkadaşım la teste çıktık aynı sorun yine vardı vitesi boşa aldık yine inleme vardı acaba ne öeriirsiniz ne yapmalıyım

Aynı ses bizim araçtanda da geliyor 450 km deyiz 4 vites 70le giderken gaza basınca ses duyuluyor.Servisten bi sonuç alabildinizmi ?

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #260 : Ocak 29, 2017, 01:20:44 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • EN İYİ PERFORMANS UZUN ÖMÜRLÜ OLANDIR.
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '14
  • 239 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #261 : Ocak 29, 2017, 11:10:38 »
70-80 km ile giderken gelen hafif uğultu.bu sorun 2012 ye kadar olan mmt lerde vardı evet.mağruti değişti.2013 ve üstü araçlarda bu sorun yok.duyduğunuz bu ses o devir o süratte frekans sesi yani normal bir ses.yani kendi doğal sesi.yapacak bişi yok.
1973 model ford consulumuz vardı 35 yıl kullandık sıfır almıştı babam.o arabada 90 km de uğultu vardı.ve bu böle 700.000 km gittik.ölece çürüdü araba zaten.1 milyon km aracın şanzımanı ve difransiyeli açılmadan hurdaya gitti.yani araca özel sestir bunlar.yapacak bişi yoktur...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #262 : Nisan 25, 2017, 15:18:09 »
arkadaşlar herkese selam lar aracım 340 km de 5. vites hızım 80 km civarı aracın ön tarafından inleme veya uğultu gibi bir ses geliyor bu normaldir yardım

Merhaba, Bu turbo'nun devreye girdiği 1800-2800 devir aralığında olduğu için tahminim turbo sesidir, diğer viteslerde duymayabilirsiniz çünkü araç hızlanırken  ani devir artışı ile motor sesini alır turbonun o müthiş ıslığını duymazsınız. Ama 5. vites ve  1800 devirde araç nispeten sessizdir ve bu ses duyulur. Dediğim gibi keyfini çıkartın.

Test için Multi Moda alıp farklı devirlerde kullanın.
NOT: Geçen yılın konusu olduğunu biliyorum ancak belki arkadaşlara yardımcı olur diye yine de yanıtladım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 28000
  • 7 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #263 : Mayıs 07, 2017, 20:54:14 »
Merhaba,

2014 Toyota corolla 1.33 Life arac sahibiyim ve bu aracin seslerinden biktim artik. Konsol sesi, tikirdamalar, koltuk sesi falan her seyi bosverdim. Alistim artik  :lol: Ama son 2 haftadir direksiyondan bir gicirdima sesi gelmeye basladi. Ses ozellikle ilk kullanimda oluyor. Park edip yeniden kullanimda ses olmuyor. Zaman kisitligindan ve servislerin cozumsuzlugunden gitmedim. Aranizda boyle bir sorun yasayan var mi? Orbek olarak video kaydettim ve linkini koyuyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 29000
  • 10 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #264 : Mayıs 22, 2017, 18:34:38 »
Aracın garantisi varsa hemen götürün bence. Kolon sorununa benziyor. İlgili konuyu daha önce sitede görmüştüm. Araştırıp daha fazla bilgi sahibi olabilirsiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 56100
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1349 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #265 : Mayıs 22, 2017, 18:44:51 »
bence de aracı servise götürün,garantisi olsun olmasın,olayın bir kere teşhisini yaptırın,sanki bagalit sürtünme  vb sese benziyor,makul bir rakama veya garantiden çözülsün,ne olduğu belli olursa,uygun fiyata sanayide yapılır.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 504 kere teşekkür etti
  • 208 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #266 : Mayıs 22, 2017, 19:19:38 »
Merhaba,

2014 Toyota corolla 1.33 Life arac sahibiyim ve bu aracin seslerinden biktim artik. Konsol sesi, tikirdamalar, koltuk sesi falan her seyi bosverdim. Alistim artik  :lol: Ama son 2 haftadir direksiyondan bir gicirdima sesi gelmeye basladi. Ses ozellikle ilk kullanimda oluyor. Park edip yeniden kullanimda ses olmuyor. Zaman kisitligindan ve servislerin cozumsuzlugunden gitmedim. Aranizda boyle bir sorun yasayan var mi? Orbek olarak video kaydettim ve linkini koyuyorum.

Bence ses, hava yastığı spiral kablosundan geliyor. Benim direksiyon kolonu değiştikten sonra, hafif bir hışırtı sesi gelmeye devam etmişti. Sonra hava yastığı spiral kablosu değişti ve ses tamamen gitmişti. Servis çözüm bulur bu sese ve kayıtsız kalmaz emin olun.
" Less English, more bike."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 1.6 ADVANCE 132 HP MULTIDIRVE S
« Yanıtla #267 : Mayıs 23, 2017, 20:39:51 »
Arkadaşlar 2014 1.6 benzinli Advance otomatik var  bende orta kalorifer altında ekran üzerinde ses vardı.Bakımda söyledim halloldu....
Sıkıntı yo şuan

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • Kan Grubu: AB+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #268 : Haziran 16, 2017, 13:36:33 »
Selam Arkadaşlar ,

2016 makyajlı kasa 1.33 corollam var 5000 km'yi yeni doldurdu , aracın tavandan torpidoya inen sol kolondan , tavanın sağından ve torpidonun yolcu air bag kısmından sürekli

bir çıtırdama geliyor sanki bi kablo plastiğe değiryormuş gibi . Şehir içinde gelen seslere alıştık artık ama bu şehirler arası kaymak gibi  yollarda bile geliyor  , arabayı kullanırken

kulağım sürekli bu seslerde servis müdahele edebilir mi bu seslere 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • Kilometre: 200
« Yanıtla #269 : Haziran 19, 2017, 17:37:04 »
İyi akşamlar, 2016 model advance ms kullanıcısıyım. Bu sesler benim aracımda da vardı. Özellikle asfalt olmayan taşlı yollarda çok belirgindi. Ancak daha sonra kendiliğinden geçti. Aynı şekilde frene basınca arka frenlerden de ses geliyordu. Sanki kamyon freni gibi çok rahatsız ediciydi. Bu fren olayıda kendiliğnden düzeldi şu an aracımdan memnunum.
Bırak dağınık kalsın...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Öğretmen ama MEMUR Değil :)
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 230000
  • Model Yılı: '10
  • 3 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #270 : Haziran 19, 2017, 17:40:50 »
İyi akşamlar, 2016 model advance ms kullanıcısıyım. Bu sesler benim aracımda da vardı. Özellikle asfalt olmayan taşlı yollarda çok belirgindi. Ancak daha sonra kendiliğinden geçti. Aynı şekilde frene basınca arka frenlerden de ses geliyordu. Sanki kamyon freni gibi çok rahatsız ediciydi. Bu fren olayıda kendiliğnden düzeldi şu an aracımdan memnunum.

bunların aynısı benim 2013 avensiste de oluyor. Havalar ısındıkça ortaya çıktı. En temel sebebi Toyota'nın kullandığı plastiğin Alman grubu araçlardan daha kalitesiz oluşu. Ne demek istediğimi anlayan anlar. Zaten yalıtımı çözseler piyasada bizim araçların değeri 10k artardı sanırım :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • Hayırlı işler..
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 32000
  • Model Yılı: '15
« Yanıtla #271 : Haziran 20, 2017, 03:17:05 »
Herkese merhaba. Bu sesler ile olan konuların hepsini okudum.Hemen hemen bütün şikayetler bende de var. Bayramdan sonra aracı 30000 bakımı için servise götüreceğim.Oradaki yetkililere tam olarak ne söylersem nokta atışı yapmış olurum ? Bazı arkadaşlar hava boşluğu , bazıları kapı tarafları ve bazıları ise gösterge paneli vb yerlerden kaynaklandığını söylemiş.Bozuk yollarda bu sesleri çok fazla duyuyorum ve yardımlarınızı bekliyorum.Tam olarak şu videodaki gibi sesler duyuyorum.Şimdiden teşekkürler.. :)

https://www.youtube.com/watch?v=fDDq01n2ew8

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 1
  • Model Yılı: '17
  • 8 kere teşekkür etti
  • 31 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #272 : Haziran 20, 2017, 15:19:18 »
benim aracım da corolla advance 1.6 otomatik araç daha 1500 km her zaman değil ama frene basınca bir ses yapıyor servise gösterdik sesi kaydedip getirin dediler uzun denemeler sonunda sesi kaydedip servise dinlettik onlarda arka fren kaliperleri ve pimleri değişecek dediler cumartesi günü garantiden değiştirdiler
şu anda ses kesildi başka da bir ses şimdilik duymuyoruz çok şükür :D
corolla advance 1,6 multidrive s inci beyaz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • MEB
  • Model Yılı: '17
  • 68 kere teşekkür etti
  • 78 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #273 : Temmuz 18, 2017, 14:33:36 »
2017 advance 1.6 aracımda motor un üstündeki siyah plastik parçanın ön sağ köşesine parmağımla sertçe tıklattığımnda sol ön tarfından titreşim sesi geldiğini gördüm. Daha sonra o siyah geçme kapağı söktüğümde öntaraftaki lastik geçme takozların içine fındık kadar orta sert sünger tıkıştırdım ve yeniden kapattım, sonuç ne kadar vursamda o titreşim sesi gelmiyor. Ayrıca birde altta eksoz borusunun üstündeki yukarı ses ve sıcak gitmesini önleyen beyaz alüminyum gibi parçayada tıklattığımda epey bir zırıltı sesi geliyor bu sesler uzun yolda eminim aracın içine giren sesleri arttırıyordur.
2003 benzinli  terra 1.6 VVT-I  dan sonra 2017 1,6 advance manuel benzinliyle yola devam.

Üç günlük seyisler ve 40 Yıllık işi karıştırıyorlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 52000
« Yanıtla #274 : Haziran 26, 2018, 19:33:39 »
Selamlar arkadaşlar. Benimde sol kemerin bağlı olduğu direkten cızırtı sesi geliyordu. Aracım 2015 model corolla direğin bitiminde tam tavan döşemesinin başladığı yere elimi değince ses kesildi. Sonra arka kapı fitilini açıp içine baktığımda plastik siyah bir parça gördüm sallanıyordu destektedim şuanda ses kesildi fakat sıcak havalarda arka büyük cam çıtırtı yapıyor başına gelen varmı
Hasan ÖZALPLİ
2015 Toyota Corolla Advance D4D Triptronik

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 145000
  • 1 kere teşekkür etti
  • 32 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #275 : Haziran 28, 2018, 22:54:08 »
Ben bozuk ve stabilize yoldayken sağ taraftan bir cızırtı geldiğini duyuyorum. Yanımdaki arkadaş dediki hayır senin taraftan geliyor cızırtı. Benim taraftan dan değil ses. Ben direksiyonun altındaki kutudan geldiğini düşünüyorum, sanki bir kablo plastiğe değdikçe cızırdıyor gibi. Sıcak asfalt yola ve düzenli tali yollarda gelmiyor ses. Ne olabilir?
2016 makyajlı Corolla 1.33 life 2017 çıkışlı..
C.C.li =)
Prins Technomax 09/11/2019

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 52000
« Yanıtla #276 : Temmuz 26, 2018, 12:09:32 »
Selam arkadaşlar. 2015 corollamın touch ekran çevresi ve üst havalandırma ızgarasından bozuk yerlerden geçtiğim zaman çıtırtı tarzında ses geliyor. Başına gelen ve sorunu çözülen arkadaşlar varmı aramızda
Hasan ÖZALPLİ
2015 Toyota Corolla Advance D4D Triptronik

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #277 : Temmuz 26, 2018, 14:02:05 »
Selam arkadaşlar. 2015 corollamın touch ekran çevresi ve üst havalandırma ızgarasından bozuk yerlerden geçtiğim zaman çıtırtı tarzında ses geliyor. Başına gelen ve sorunu çözülen arkadaşlar varmı aramızda
ses genelde ızgaraların bağlantı yerlerinden geliyor aslında onların arasında yani ızgara bacaklarının oturduğu kısımda ince conta tarzı malzeme olması lazım ama koymamışlar sert plastik olduğu için bozuk yollarda trim sesi yapıyor silikonlu spreyler kısa süre çözüm oluyor ama tekrar oluşuyor bazende daha alt kısımlardan gelebiliyor söküp detaylı inceleme yapmak lazım sesin tam kaynağı bulunursa başka çareler düşünülebilir
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Rızkımı veren Hüdadır kula minnet eylemem...
  • Kilometre: 3000
  • Model Yılı: '23
  • 13 kere teşekkür etti
  • 39 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #278 : Ağustos 18, 2018, 00:01:58 »
Ben bozuk ve stabilize yoldayken sağ taraftan bir cızırtı geldiğini duyuyorum. Yanımdaki arkadaş dediki hayır senin taraftan geliyor cızırtı. Benim taraftan dan değil ses. Ben direksiyonun altındaki kutudan geldiğini düşünüyorum, sanki bir kablo plastiğe değdikçe cızırdıyor gibi. Sıcak asfalt yola ve düzenli tali yollarda gelmiyor ses. Ne olabilir?
Hocam aynı cızırtı benim arabadanda geliyordu başta dikiz aynasından sandım sonra araştırırken sesin aynanin üstündeki tavan döşemesinden geldiğini buldum döşemeye bastırarak sesi kestim
2023 hibrit corolla flame x pack....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corona
  • 39 kere teşekkür etti
  • 11 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #279 : Ağustos 19, 2018, 01:24:29 »
Ben 2.aydan beri duymaktayım ses..Kaç kere gittim konsol olabilir yok kapıdandır yok kaputtandır...Koltuk kızağıda olabilir ama sonuç olarak tesbit edilemedi :alkis: