0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
çok hafif dalgalanmayı normal karşılıyorum, 600-650 devir arasında gidip gelmesi mesela. O ıslık sesini klima açıkken mi yapıyor? Bende ıslık olmasa da sanki bir şey mekanik olarak devre dışı kalıyormuş gibi bir ses (tam olarak ıslık değil) sonra da 600-650 arası klima açıkken inip çıkıyor. Klima açık değilse yapmıyor. Bir de klima kapalı deneyin.
Mutlu Bey,klima kapalı iken oluyo bunlar,550-600 devire kadar düşerken yapan ses sizin dediğiniz sestir büyük bir ihtimal,biyerden hava alınca opelde yapardı aynı sesi,herhangi bi yerden hava mı alıyo acaba?
klima açık denedim bugün,klima açık iken sıkıntı yok,klimayı kapattım başladı,sonra durdu ,tekrar başladı,sonra durdu....sıkıntılı bi durum gibi durmuyo bu sorun,sanki normali bu gibi,toyotanın kendisi ne diyo acaba bu konu hakkında.
Çeşitli sebepleri olabilir ama VVT-I motorların genelinde bu titreme olayı vardır.Maf sensörü, boğaz kelebeği temizliği yapılır.Subap ayarı için subaplar kontrol edilir, belli bir zaman sonra sıkılaşma yaparak rölantide dengesizliklere yol açabilir.OCV arızalı olabilir.Makyajlı E12 sahipleri için konuşuyorum. Üsttekileri yapıp bir sonuca ulaşamadıysanız ya da uğraşmak istemiyorsanız gaz pedalının oradan rölanti devrini ustanıza yükselttirin. Makyajsız kasalar için gaz telinin olduğu kısımdan yapılıyor. Ayriyetten LPG'yi OPET'ten alıyorsanız kesinlikle tavsiye etmiyorum. Bizim VVT-I motorlu araçlara OPET'in katkılı LPG'si yaramıyor. OPET'in LPG'sinin yaramamasını bilmeme rağmen geçen gün depomda hiç LPG kalmadığı için 20,00 TL'lik LPG aldım. Aldığım gibi araçta vuruntu ve rölantide oynama başladı.Kesinlikle uzak durun, işi bilen kimse OPET'in LPG'sini tavsiye etmiyor. Ben BP'den alıyorum herhangi bir sorun yaşamıyorum.