Gönderen Konu: Rölanti dalgalanması normal mi? (Video Eklendi)  (Okunma sayısı 25875 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 150000
  • Model Yılı: '09
  • 125 kere teşekkür etti
  • 106 kere teşekkür edildi
Ynt: Rölanti dalgalanması normal mi? (Video Eklendi)
« Yanıtla #20 : Temmuz 10, 2015, 00:14:07 »
Arkadaşlar, motor soğukken rölantide dalgalanma oluyor, biraz ısınınca 800 devirde sabit kalıyor. Benim sorum şu; motor soğukken rölantinin yüksek olması normal ancak sabitlenene kadar dalgalanması normal bir durum mu?

https://www.youtube.com/watch?v=CtJj7gk-lnU

Tolga Bey kurallara aykırı olur mu bilmiyorum ama bir sorum olacak ; Videoda yol bilgisayarınızda hem saat kısmı gözüküyor hem de aracın tüketim bilgileri gözüküyor. Benim aracım 2009 model bunu yapamıyorum sadece tekini görebiliyorum. Ben de ikisini görebilir miyim acaba yardmcı olur musunuz ?
Corolla 1.4 D4D Elegant 2009 Siyah 127.000 km-158.000km
Auris 1.4 D4D Comfort Extra 2012 Beyaz 96.000 km
Hiçbir şeyi ben yaptım deme. Ele geçirdiğin tüm kaleler, kazandığın tüm başarılar Allah’ın bir lütfudur.(Kanuni Sultan Süleyman)

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Temmuz 10, 2015, 00:14:07 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A+
  • 3 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Temmuz 10, 2015, 00:37:52 »
Tolga Bey kurallara aykırı olur mu bilmiyorum ama bir sorum olacak ; Videoda yol bilgisayarınızda hem saat kısmı gözüküyor hem de aracın tüketim bilgileri gözüküyor. Benim aracım 2009 model bunu yapamıyorum sadece tekini görebiliyorum. Ben de ikisini görebilir miyim acaba yardmcı olur musunuz ?
aracınızın 2009 kasa olduğunu belirtmişsiniz. Maalesef aynı anda makyajsız kasalarda görünmüyor. Bu yanlışı farketmiş olacaklar ki makyajlı olanlarda birlikte yer verdiler. Hayırlı sürüşler...
hayatın senin için bir hediyedir. ailen ve inançların için yaşa...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 152000
  • Model Yılı: '10
  • 1 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Temmuz 10, 2015, 14:22:26 »
aracınızın 2009 kasa olduğunu belirtmişsiniz. Maalesef aynı anda makyajsız kasalarda görünmüyor. Bu yanlışı farketmiş olacaklar ki makyajlı olanlarda birlikte yer verdiler. Hayırlı sürüşler...
Sinan beyin söylediği gibi Yasir bey, makyajla birlikte bu kombinasyon yapılmış.
D-4D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 125 kere teşekkür etti
« Yanıtla #23 : Temmuz 12, 2015, 13:51:03 »
Sinan beyin söylediği gibi Yasir bey, makyajla birlikte bu kombinasyon yapılmış.

Yapmayın ya, çok üzdü beni bu durum. Neyse sonradan düzeltmeleri iyi olmuş corolla kullananlar için diyelim. Biz de elimizle bi ona bi ona geçeceğiz artık  :o
Hiçbir şeyi ben yaptım deme. Ele geçirdiğin tüm kaleler, kazandığın tüm başarılar Allah’ın bir lütfudur.(Kanuni Sultan Süleyman)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • EN İYİ PERFORMANS UZUN ÖMÜRLÜ OLANDIR.
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '14
  • 239 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Temmuz 12, 2015, 23:54:47 »
maf sensörü egr temizliğini yaptırın.zararı yok.araç 90 dereceye gelince su sıcaklığı dalgalanma yapmıyor ise sorun yoktur.özellikle egr çok pisleniyor.her 30 000 km de bir yapmak lazım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 125 kere teşekkür etti
« Yanıtla #25 : Temmuz 13, 2015, 00:02:14 »
Abi benim arabada da oluyor bu. Mesela soğuk motorda tecrübe ettim garajımın üstü kapalı çalıştırınca farlar yanıyor. rölantideyken farlar açıldığında devir artıyor farları kapatırsam devir azalıyor. Geçen 60 km yaptıktan sonra birisini beklemek için kenara çektim klima açıktı stop ettim baktım olacak gibi değil tekrar çalıştırıp klimayı açtım orda da farkettim ki rölanti dalgalanıyor bi artıyor bi azalıyor. Araçtan çıktım arabanın fanı da (rölanti dalgalandığında sanırım) bir yüksek bir sesle dönüyor bir duruyor. Acaba bunlar normal mi ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Ne mutlu Türküm diyene
    • TurkSpace
  • Kilometre: 4580
  • Model Yılı: '15
  • 52 kere teşekkür etti
  • 15 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Temmuz 13, 2015, 00:09:15 »
Değerli arkadaşlar tamda ben bu konu ile ilgili bir başlık açacaktımki bir baktım konuyu güncel gördüm..

benim aracım 2015 benzinli 1300 km de aynı dalgalanmayı bende farkettim ilk çalıştırmada ama yaklaşık 10 15 sn geçince 1000 devirin altına düşerek sabitliyor..

yorumları okudumda pislikten diyenler fazla daha 1300 km araç bu kadar pislenme olabilirmi????
En iyi nasihat,İyi örnek olmaktır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Temmuz 13, 2015, 00:33:02 »
Serdar Bey, bu durum zaten çok normal  :tamam: Sıkıntı yok sizin arabanızda
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • ---
  • Kilometre: 114000
  • Model Yılı: '13
  • 13 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Temmuz 13, 2015, 00:39:16 »
video ya bakılırsa hava baya soğuk yani 0 dereceye yakın.. E bu durumda motorun ilk çalışmasında, tüm yağın karterde toplandığını göz önüne alarak normal olduğunu düşünüyorum.. Tabi bu sadece benim yaklaşımım :)
Şoförün hatasını toprak örter....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 32 kere teşekkür etti
  • 201 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Temmuz 13, 2015, 03:25:02 »
video ya bakılırsa hava baya soğuk yani 0 dereceye yakın.. E bu durumda motorun ilk çalışmasında, tüm yağın karterde toplandığını göz önüne alarak normal olduğunu düşünüyorum.. Tabi bu sadece benim yaklaşımım :)

Kişisel görüş olarak söylemek gerekirse yağdan olduğunu zan etmiyorum.Hava sıcaklığı nedeni ile motorun  özellikle hareketli parçalarının (külbütör takımı supaplar piston Krank ve kam mili ve yatakları gibi onlarca parça) sıcaklığının, düzgün çalışma sıcaklığına erişinceye kadar sistemin kendini toplayamaması gibi geldi.Her parçanın malzemesi farklı olduğu için parçaların ısınıp tam yerini bulması biraz sürüyor gibi?

Ayrıca ben dalgalanma deyince daha büyük bir aralık var zan etmiştim (700-1000 devir arası gibi) Videoda gözüken dalgalanma çok daha küçük bir aralıkta zan ederim.Eğer bu aralık büyürse ve bunu her zaman yaparsa işte o zaman problem var demektir.

Yine söyleyeyim bu kişisel görüştür .Teşhis değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 333
  • Model Yılı: '15
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Temmuz 13, 2015, 11:31:32 »
Ben bir dalgalanma göremedim. Normal olarak motor ilk çalışmada rolanti devri yüksek çalışıyor sonra yavaş yavaş azalıyor. Benim yariste bu şekildeydi yeni aldığım opelde. Araç durduğu yerde anlık tüketimi gösteriyorsa orada da görebilirsiniz. 1.3 1.5 lerden başlayıp 0.6 0.7 lere kadar tüketim düşüyor. Lakin klima açma direksiyonu cevirme hareketlerinde bile bu değerlerin değiştiğini görebiliyorsunuz.
"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #31 : Temmuz 13, 2015, 23:54:09 »
araç motor ecu(beyin)lerinde faların açık oluşu klimanın açık oluşu durumuna göre ecu enjektörlere fazladan yakıt gönderiyor ki klimanın ve farların aldığı gücü karşılayabilmek adına.bu çok normal bir durumdur olmaması arızadır...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Temmuz 26, 2015, 18:16:58 »
Ben bir dalgalanma göremedim. Normal olarak motor ilk çalışmada rolanti devri yüksek çalışıyor sonra yavaş yavaş azalıyor. Benim yariste bu şekildeydi yeni aldığım opelde. Araç durduğu yerde anlık tüketimi gösteriyorsa orada da görebilirsiniz. 1.3 1.5 lerden başlayıp 0.6 0.7 lere kadar tüketim düşüyor. Lakin klima açma direksiyonu cevirme hareketlerinde bile bu değerlerin değiştiğini görebiliyorsunuz.
Geç cevap verdiğim için özür dilerim. Benim araçta anlık tüketim araç dururken 0.0 gösteriyor. Bu bir problem midir?

Mesaj Birleştirildi: Temmuz 26, 2015, 18:19:21
araç motor ecu(beyin)lerinde faların açık oluşu klimanın açık oluşu durumuna göre ecu enjektörlere fazladan yakıt gönderiyor ki klimanın ve farların aldığı gücü karşılayabilmek adına.bu çok normal bir durumdur olmaması arızadır...
Açıklamanız çok iyi teşekkür ederim.
D-4D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #33 : Temmuz 26, 2015, 22:19:21 »
tolga bey aracınızda sorun yok.sorun yok demek olabilecek sorunları önceden çözmek lazım.bu motorların egr si maf sensörü çok pisleniyor.gidin bi tairciye verin 20-30 tl temizlettirin.olabilecek araızalarıda önlersiniz.illa sorun olmaşlı mı...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Temmuz 27, 2015, 13:40:23 »
tolga bey aracınızda sorun yok.sorun yok demek olabilecek sorunları önceden çözmek lazım.bu motorların egr si maf sensörü çok pisleniyor.gidin bi tairciye verin 20-30 tl temizlettirin.olabilecek araızalarıda önlersiniz.illa sorun olmaşlı mı...
Haklısınız Saffet bey, illa sorun olduktan sonra baktırmak gerekmiyor, sabah motor ustasına gösterdim hiçbir problem yok dedi ve kendisinde de bir alt kasa corolla var aynısı onun aracında da varmış ki zaten motor biraz ısınınca ibre sabitleniyor.
D-4D