0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Arkadaşlar, motor soğukken rölantide dalgalanma oluyor, biraz ısınınca 800 devirde sabit kalıyor. Benim sorum şu; motor soğukken rölantinin yüksek olması normal ancak sabitlenene kadar dalgalanması normal bir durum mu?https://www.youtube.com/watch?v=CtJj7gk-lnU
Tolga Bey kurallara aykırı olur mu bilmiyorum ama bir sorum olacak ; Videoda yol bilgisayarınızda hem saat kısmı gözüküyor hem de aracın tüketim bilgileri gözüküyor. Benim aracım 2009 model bunu yapamıyorum sadece tekini görebiliyorum. Ben de ikisini görebilir miyim acaba yardmcı olur musunuz ?
aracınızın 2009 kasa olduğunu belirtmişsiniz. Maalesef aynı anda makyajsız kasalarda görünmüyor. Bu yanlışı farketmiş olacaklar ki makyajlı olanlarda birlikte yer verdiler. Hayırlı sürüşler...
Sinan beyin söylediği gibi Yasir bey, makyajla birlikte bu kombinasyon yapılmış.
video ya bakılırsa hava baya soğuk yani 0 dereceye yakın.. E bu durumda motorun ilk çalışmasında, tüm yağın karterde toplandığını göz önüne alarak normal olduğunu düşünüyorum.. Tabi bu sadece benim yaklaşımım
Ben bir dalgalanma göremedim. Normal olarak motor ilk çalışmada rolanti devri yüksek çalışıyor sonra yavaş yavaş azalıyor. Benim yariste bu şekildeydi yeni aldığım opelde. Araç durduğu yerde anlık tüketimi gösteriyorsa orada da görebilirsiniz. 1.3 1.5 lerden başlayıp 0.6 0.7 lere kadar tüketim düşüyor. Lakin klima açma direksiyonu cevirme hareketlerinde bile bu değerlerin değiştiğini görebiliyorsunuz.
araç motor ecu(beyin)lerinde faların açık oluşu klimanın açık oluşu durumuna göre ecu enjektörlere fazladan yakıt gönderiyor ki klimanın ve farların aldığı gücü karşılayabilmek adına.bu çok normal bir durumdur olmaması arızadır...
tolga bey aracınızda sorun yok.sorun yok demek olabilecek sorunları önceden çözmek lazım.bu motorların egr si maf sensörü çok pisleniyor.gidin bi tairciye verin 20-30 tl temizlettirin.olabilecek araızalarıda önlersiniz.illa sorun olmaşlı mı...