Gönderen Konu: 2001 avensis tekleme sorunu  (Okunma sayısı 3207 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 232000
  • Model Yılı: '01
  • 2 kere teşekkür etti
2001 avensis tekleme sorunu
« : Nisan 23, 2015, 14:49:21 »
Herkeze merhaba 2001d4 avensisim var benzinde tekleme sorunu arac cekisinde dusme ve devir saati 3 u gectikten sonra motordan cam kilmasi gibi ses var bunlarin harcinde frenden fis sesi geliyor ve vsc ışığı yanmiyor aracim 2013 ten beri lpg li ve herhangi bi tamir islemi yaptırmadım lpg ile sorun yaşayan bir arac sanırım yardimci olursaniz sevinirim..

Toyota Club Türkiye

2001 avensis tekleme sorunu
« : Nisan 23, 2015, 14:49:21 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 6500
  • Model Yılı: '20
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2372 kere teşekkür edildi
Ynt: 2001 avensis tekleme sorunu
« Yanıtla #1 : Nisan 23, 2015, 16:15:52 »
@Mustafa Yazık (32447)

Benzinde tekleme ve araç çekişinde ki düşüklük sorununuzun bir çok sebebi olabilir sırası ile,

Uygun olmayan bujiler,
Değişmesi gereken yakıt filtresi,
Kirli / Arızalı hava akış metre,
Arızalı ateşleme bobini yada bobinleri,
Arızalı oksijen sensörü yada sensörleri,

Motorun 3000d/d üzerindeki "cam kırılması" tabirinizdeki sesin olası sebepleri,

Uygunsuz subap ayarı (bu konu çekiş düşüklüğü ile de ilgili)
Değişmesi gereken zamanlama zincir seti
Yatak vuruntusu

Frenlerinizden gelen ses ya fren balata ve/veya disklerin değişim gerekliliği yada fren balata / disk uyumsuzluğu olabilir.

VSC ışığı yanmıyor derken, VSC'yi devreye sokabilecek bir hareket ile bile mi yanmıyor? Direksiyonunuzun sağındaki ikinci düğme olan TRC (Traction Control) düğmesini kontrol edebilir misiniz?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Nisan 23, 2015, 17:40:24 »
cevaplarınız için çok teşekkür ederim. vsc ışığı hiç yanmıyor direksiyonun sağ tarafında bulunan vsc off düğmesininde herhangi bir fonksiyonu yok. frenden gelen ses sıcak havalarda yapıyor. bastığımda düzeliyor bıraktığımda geri ses gelmeye başlıyor hava doluyomuş gibi ses geliyor.westenhouse dediler bana siz daha iyisini bilirsiniz tabi ki.bu araçlarda lpg belli bir süre sonra enjektör yakıyo diyolar bu doğru mudur peki çekişin teklemenin enjektörle de bir alakası olabilir mi ? ayrıyetten de silindir conta kapağını yaptırdım yapan usta önceden bunun bloğu çatlamış tamir etmişler baga yapmışlar ben daha da sağlamlaştırdım demişti bu durum herhangi bi sıkıntı doğurabilir mi ? saygılarımı sunuyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
« Yanıtla #3 : Nisan 23, 2015, 17:56:19 »
@Mustafa Yazık (32447) bey,

VSC Off düğmesine yaklaşık 3 saniye boyunca basılı tutarsanız VSC ve TRC devreden çıkar ancak yanlış hatırlamıyorsam 90km/h (120'de olabilir) hızı geçtiğinizde tekrar devreye girer.

Düğmenin hiçbir fonksiyonunun olmaması için ya soketinin çıkarılması yada ABS modülünün değiştirilmesi gerekir ki her iki durumda da ABS arıza verir.

Fren sisteminizde hava kaçağı benzeri sesin Westinghouse'dan gelmesi muhtemel, AZT220 Avensis aracınız gibi İngiltere üretimi araçlarda maalesef westinghouse tamir takımı gelmiyor ve komple fiyatı 3000TL civarlarında.

Aracınızın 1AZ-FSE kodlu 2.0 direkt enjeksiyonlu motorunda hangi LPG sistemi kullanıldığını bilmiyorum ancak önerilen LPG sistemi, LPG'yi sıvı hale getirerek aracın kendi enjektörlerinden motora püskürten LPDI sistemlerdir.

Hangi LPG sistemi kullanılırsa kullanılsın oluşan yüksek ısı için önlem alınamaması sebebi ile motor etrafındaki plastik parçaların (enjektör soketi gibi) ısı transferinden etkilenerek ilk sökülme esnasında kırılma durumu yaşanabilir.

Motor revizyon işleminin nasıl yapıldığı ve daha önce blok çatlağı onarımı konusunda bir fikrim olmadığından sorunlarınızın ihtimalleri çok fazla. Alüminyum bloğa yapılan Baga'yı nasıl sağlamlaştırmışlar bu da ayrı bir konu :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Nisan 23, 2015, 18:03:18 »
teşekkür ederim :) peki bu baga işlemi dikiş atmak gibi bişey sanırım ben pek sağlıklı olduğunu düşünmüyorum. tabi siz daha iyisini bilirsiniz peki benim bu şikayetlerim doğrultusunda tahmini benim ne kadarlık bi masrafım çıkabilir biraz pimpirikli bir insanım araç konusunda hiç ses gelmesin isterim :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
« Yanıtla #5 : Nisan 23, 2015, 18:29:05 »
Aynen bahsettiğiniz gibi Baga, çatlak yüzeye dıştan kaynak ile dikiş atma durumudur. Çatlağın blok üzerinde bulunduğu bölge itibariyle et kalınlığının fazla olduğu noktada baga iç yüzeye işlemez ve içerdeki çatlak motor bloğunda esnemeye sebep olur.Baga yapılan yüzey ince ise iç kısmındaki kaynak kısmının etraf yüzeye hemzemin hale getirilmesi gerekir.Sizin de düşündüğünüz gibi özellikle alüminyum blok için pek sağlıklı değildir.

Aracınız incelenmeden, daha önce yapılanları ve yapılacakları listelendirmeden verilebilecek her türlü rakam afaki olur. Aracınızın motoru ve bahsettiğimiz konular çerçevesinde rakam konusunda çok iyimser olmamanızı tavsiye edebilirim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Nisan 23, 2015, 18:41:42 »
dünya malı dünyada kalır diyip kendimi motive edeyim :) verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim istanbula yolum düşerse yanınıza gelmeyi isterim hayırlı kandiller diliyorum hayırlı akşamlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2024 Chery Omoda 5 Luxury
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 20000
  • Model Yılı: '17
  • 46 kere teşekkür etti
  • 142 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Nisan 24, 2015, 10:58:30 »
westinghouse tamiri yapan yerler vardır belki

şimdi bu avensis safkan japon olsaydı illaki daha kolay olurdu. ingiliz kanı karışmış bu avensislere westinghouse değişimi masraflı oluyor demekki
tamir olmazsa çıkma denenebilir

gelişmeleri buraya yazarsanız 98-03 avensis kullanıcılarını bilgilendirmiş olursunuz
1- [97 Volvo 850 168 HP] 2- [98 Volvo S70 168 HP] 3- [01 Nissan Maxima 3.0 V6 222 HP]
4- [00 Toyota Corolla 1.3 90 PS] 5- [01 Toyota Avensis 2.0 D4 150 PS] 6- [11 Toyota Avensis 2.0 Premium MDS / Lovato OBD]
7- [17 Hyundai i30 1.6D DCT 136 HP] 8- [24 Chery Omoda 5 1.6 T-GDI 183 HP]