0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Öncelikle merhabalar keyifli forumlar. Temiz diye aldığım 2001 otomatik Rav4 aracım neredeyse her ay sorun çıkartmakta artık biteceği keyifle kullanacığım zamanı beklemekteyim. Aracım Benzinli olduğu halde hızlanmakta büyük sıkıntı çekiyorum, araç 60 km/h ın üstüne çıkması uzun sürüyor ve araç uzun yolda 100 km/h dan daha fazla hızlı gitmiyor yokuş yukarı çıkarken 30 km/h a kadar düşüyor. Ayrıca aracım 2. vitesten 3. vitese geçişi uzun sürüyor ve ne hızlanması ne de son hızı beni tatmin ediyor. Aracın gaz pedalına ne kadar basarsam basıyım ne kadar üst devire çıksada aracım hızlanmıyor. Aracımın tüm bakımlarını a dan z ye yaptırdım aküsünden tutunda radyatörüne vs ne kadar değiştirdim. Aracımı bilgisayara bağlattım fakat hiçbir sorun çıkmadı. Sizce bu sorun ne olabilir? Bileniniz yaşayanınız lütfen yardım etsin geceleri uyuyamaz duruma geldim.
İsmet bey,Profilinizden aracınızın ~124.000km'de olduğunu görüyorum, ne zamandır bu problemi yaşıyorsunuz? Daha önce (60.000km ve 120.000km'de) şanzıman yağı değişmiş mi? Şanzıman yağı değişmiş ise Type TIV standartlarını karşılayan yağ mı kullanıldı?Radyatör değişiminden bahsetmişsiniz, ACA21 RAV4 araçlarda şanzıman yağı radyatör vasıtası ile soğutulur, bu bağlantıların yanlış yapılma yada yapılmama olasılığı kontrol edildi mi?Bunların haricinde,Hava akışmetre, kelebek konum sensörü kontrol edilmeli.Aracınızın belli bir üretim periyodunda ECU (motor beyni) sorunu gözlemlenmektedir. ECU daha önce revize edilmiş ECU ile değiştirilmediyse veya tamir edildiyse aynı sorunu yaşıyor olabilirsiniz.
Ben de Rav 4 kullanıyorum aracınızın ciddi bir problemi var sanki anlattıklarınıza bakılırsa ,doğrusu nasıl bakım yapıldığını nasıl yağ kullanıldığınıda merak ettim dışarıda servis adı altında işten anlamayan sağlam araçları bozan içinden çıkamayacak hale getiren tamirci müsfetteleri var .Aracınızı bir kez kullansam ne olduğunu anlayabilirdim gibi geliyor,neyse servis bu sorunu çözer diye umut ediyorum.
bizim kasa rav4'lerde ECU problemi dolayısıyla rampada falan gitmeyen rav4'ler vardı.. forumda geriye dönük bakarsanız, "rav4 rampada kal geliyor" diye bir başlık vardı sayfalarca tartışılmıştı ve sonuç ECU çıkmıştı...allah kolaylık versin.
Araca iridyum denso buji yerine 4 tırnaklı buji takmışlar.
Bundan sonra aracımın üzerinde nokta işlem olsa servisten başka yerde yaptırmam
Ufuk bey yorumunuz için tesekkürler, aracı 119 bin km de aldım ilk başta bu kadar kötü performans a sahip değildi son 1000 km den beri tamamen çekilmez hal aldı. 120 binde şanzıman yağı degişti hangi yağ konuldu görmedim. Aracı bakıma abim bıraktı. Ayrıca radyatör değişimi yapılırken tüm soketlerin bağlandığını hatırlıyorum. Şunuda eklemek istiyorum. Araca iridyum denso buji yerine 4 tırnaklı buji takmışlar. Servis kayıtlarında ecu değişimi veya başka birşey yoktu. Sorgulamayı Derindere de yaptırmıştır. Plaka Şase nosundan.Mustafa bey yorumunuz için tesekkürler, bende anlamadım nasıl bir bakım yapıldı umarım kasap bir ustanin elinden geçmemiştir. Bundan sonra aracımın üzerinde nokta işlem olsa servisten başka yerde yaptırmam
rav4 2005 orijinal bujisi nedir?? LPG de var ama.
Orijinal 200TL / Denso 160TL / NGK 140TL.Ufuk SÖNMEZ den aldığım fiyat bu..Lpg de farklı bir buji kullanılırmı onu sormak lazım kendisine.
O zaman orjine bayılacaz