Gönderen Konu: 2004 yaris ABS-pompa sorunu allah korudu...  (Okunma sayısı 1833 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 150000
  • Model Yılı: -
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
2004 yaris ABS-pompa sorunu allah korudu...
« : Nisan 22, 2015, 00:42:50 »
Merhabalar,  2000 model corolladan sonra 2004 otomatik yaris kullanıyorum. kısmen buzlu yolda yokuş aşağı bir seferinde 5-6m kaydım. buzdan dedim. eşim kullanırken, (park halinde harekette) yine aynı yokuşta 1m kaydığını ve öndeki araba ile burun buruna gelip anca durduğunu söyledi. yokuş aşağı iyi frene basamadığını düşündüm. ancak bugün frenler tamamen bozulmuş, eşim kullanırken. bunu yaşayanları bu forumda okudum.  ilk söyleyeceğim, karsız kuru yolda bu tür bir kayma hissi olursa, kesinlikle abs-fren ile ilgili arızanın habercisidir. bunu ıslak kaygan yola vermeyin. abs li kayma, pedalda vuruntu yapar. pompa ve muhtemelen ABS işlemcisi de bozuk dendi.

ikinci olarak, abs-pompa arızası nedir, tamir olurmu, tamir etmek sakıncalı mıdır, beyin tamir olur mu, çıkma takılır mı, kısacası bunlarla ilgili acil bilgiye ihtiyacım var...  şimdiden,  :alkis:

2004 Yaris 1,3 Sol vvt-i AT

Toyota Club Türkiye

2004 yaris ABS-pompa sorunu allah korudu...
« : Nisan 22, 2015, 00:42:50 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3162 kere teşekkür edildi
Ynt: 2004 yaris ABS-pompa sorunu allah korudu...
« Yanıtla #1 : Nisan 22, 2015, 10:16:19 »
Sorularınıza bilgili arkadaşlar cevap verecektir.
Fakat ister yağmurlu kaygan yol olsun, isterse buzlu karlı yol, önce yolu anlamak için ani fren yaparak abs devreye girip girmediği, devreye giriyorsa ne kadarlık bir ivmelenmede devreye giriyor, bunları hesaba kattıktan sonra yolda ona göre hız yapılması hayati önem teşkil eder.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Nisan 22, 2015, 13:55:17 »
absli araba olması beni baya sevindirmişti. her tür yolda yokuşta çamurda nasıl tepki verdiğini deneyimledim. asıl önemli olan, yol tamamen normalken frenin devre dışı kalması, emniyet için yapılmış düzeneğin tamamen tehlikeli bir hale gelmesi. bu beni çok şaşırttı. sistem devre dışı kalsın tamam bari fren çalışsa... ama hiç bir uyarı ikaz yokken fren bitiyor...

bu arada abs emniyetsiz ve "çılgınca" :) sürüş için değildir tabi ki. sizden kaynaklanmayan ve hesapta olmayan faktörler varsa sizi kurtarır. bence arabada abs ve diğer emniyet sistemleri yokmuş gibi kullanılmalı. benim tercihim hiç risk almadan kullanmak.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 250000
  • Model Yılı: '99
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Nisan 22, 2015, 15:00:16 »
absli araba olması beni baya sevindirmişti. her tür yolda yokuşta çamurda nasıl tepki verdiğini deneyimledim. asıl önemli olan, yol tamamen normalken frenin devre dışı kalması, emniyet için yapılmış düzeneğin tamamen tehlikeli bir hale gelmesi. bu beni çok şaşırttı. sistem devre dışı kalsın tamam bari fren çalışsa... ama hiç bir uyarı ikaz yokken fren bitiyor...

bu arada abs emniyetsiz ve "çılgınca" :) sürüş için değildir tabi ki. sizden kaynaklanmayan ve hesapta olmayan faktörler varsa sizi kurtarır. bence arabada abs ve diğer emniyet sistemleri yokmuş gibi kullanılmalı. benim tercihim hiç risk almadan kullanmak.
çok haklısınız tunç bey arabaya güveniyoruz kendimize güveniyoruz ancak trafikte karşıdakini yok sayıyoruz sonuç felaket
99 avensis 2.0 at

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Nisan 22, 2015, 17:41:49 »
fren dağıtıcı merkez arızalıymış allahtan sadece geçici tamir ettirdim. en kısa zamanda orjinal yeniyle değiştireceğim...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Emniyet Kemeri Hayat Kurtarır
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: 0+
  • 8 kere teşekkür etti
  • 55 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Nisan 22, 2015, 17:46:37 »
abs beyni bozulsa abs devre dısı kalır ama frenler nizami devam eder.
sizin durum ilginç olmuş. geçen bir araç kullandım. yüksek hızda 4 5 sn fren pedalına yüklendim. abs lambasını yaktı ve araç kızaklamaya başladı. sebebini araştırdık ancak bulamadık.