0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Valla baskı balata falan diyosunuz en aşağı 1100 lira falan olur
Serviste baskı balata değişimi işçilikle beraber 1.000,00 TL'yi buluyor. 1.6 VVT-I VERSO'nun faturasını görmüştüm. O araçla sizin araçta aynı baskı balata var.Dışarıda 25,00 TL'ye satılan bujiler 50,00 TL civarlarında.Dışarıda LT'si 25,00 TL civarında olan yağ 38,00 LT civarlarında.Kısacası, aynı mala daha fazla para vererek gönlümüzü rahatlatmış olsak da, o kıyak olmuyor. Aracınıza iyi bakılmasını istiyorsanız, buyrun gelin Bandırma'ya. Ben aracımın bakımlarını Toyota Altan'da yıllarca formenlik yapmış ustama yaptırıyorum. Forumdaki çoğu arkadaş da kendisini gerek benim konularımdan, gerekse yüz yüze tanışmışlıktan biliyorlar.Servise vereceğiniz saçma sapan işçilik, cam suyu, enjektör temizleyici paralarını 50,00 TL'lik LPG'ye harcarsınız, aracınıza gözünüz önünde mis gibi bakım yapılır.Geçen gün servisten yağ filtresi alırken, yedek parça sorumlusu kadın yine lafa tuttu. "Bakımlarınızı burada yaparsak avantajlarınızı biliyorsunuz değil mi ?" diye başladı edebiyata. Bir an serviste bakım yaptırmazsam yağ filtresini vermeyecek diye korktum. "Yağı buradan alın, yağ filtresini buradan alın, işçilikten ücret almıyoruz" dedi, yine de bırakmadım aracımı onların eline. Camekandan arabamı izlettirecekler, stajyer arabamın yağını değiştirecek, ben de elim kolum bağlı çayımı yudumlayacağım. Yok öyle...
Aracımın 130.000 bakımını serviste yaptırmak istiyorum, dışarıda bakım yaptırmaktan artık bunaldım, ya ben çok biliyorum, ya bunlar bişey bilmiyor, ya da insan olmayanlar hep bana denk geliyor. anlamadım gitti , adam gibi bir tane işi bilen çıkmadı karşıma.anlatılacak çok şey var aslında ama konu başlığına dönmek istiyorum.aracı alalı bir yıl oldu, sadece kayışları ve motor yağını değiştirdim. bir yıldır, baskı balata kalkışlarda, gacırtı yapıyor, bitik dedikleri balata bir yıl oldu hala bitmedi 30.000 km kullandım. sesden başka sıkıntısı yok, çekiş falan iyi durumda. sizce bakımda değiştirirlermi ? şanzıman yağı, hidrolik yağı, fren yağı, baskının yağı, motor yağı, hava filitresi, yağ filitresi,bujiler antifiriz, ve başka ne değişebilir. tahmini fiyat ne tutar, artık üçüne beşine bakmayıp servise gitmek istiyorum.
Yüksel bey ; teklifiniz beni gerçekten heyacanlandırdı. bunu değerlendireceğim. takii toyota dörtnala ve özençler otogaza gitmiş ben ; bandırmayamı gelmeyeceğim . yeterki işimiz halledilsin, fakat bunlar gibi hayal kırıklığına uğramak istemiyorum.
@Yüksel IŞIK (26882) stajerleri bu kadar hor görme. Onlarda bi şekilde işi öğrenecek formen olacak usta başı olacak. Hiç olmadı benim gibi yol değiştirip memur olurlar