Gönderen Konu: Efsaneye kıyak yapmak istiyorum...  (Okunma sayısı 1663 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1.6 xei
    • www.toyotaclubtr.com
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 111111
  • Model Yılı: '99
  • 2 kere teşekkür etti
  • 20 kere teşekkür edildi
Efsaneye kıyak yapmak istiyorum...
« : Nisan 21, 2015, 23:27:03 »
Aracımın 130.000 bakımını serviste yaptırmak istiyorum, dışarıda bakım yaptırmaktan artık bunaldım, ya ben çok biliyorum, ya bunlar bişey bilmiyor,

ya da insan olmayanlar hep bana denk geliyor.

anlamadım gitti , adam gibi bir tane işi bilen çıkmadı karşıma.

anlatılacak çok şey var aslında ama konu başlığına dönmek istiyorum.

aracı alalı bir yıl oldu, sadece  kayışları ve motor yağını değiştirdim.

bir yıldır, baskı balata kalkışlarda, gacırtı yapıyor, bitik dedikleri balata bir yıl oldu hala bitmedi  :) 30.000 km kullandım. sesden başka sıkıntısı yok, çekiş falan iyi durumda. sizce bakımda değiştirirlermi ?   şanzıman yağı,  hidrolik yağı, fren yağı, baskının yağı, motor yağı, hava filitresi, yağ filitresi,bujiler  antifiriz,  ve başka ne değişebilir. tahmini fiyat ne tutar, artık üçüne beşine bakmayıp servise gitmek istiyorum.
(1.3 xl1993) (1.6 xei ac 1996) (1.6xei 1999)

Kadın mezarlığa girerken başını kapıyor, dışarı çıkarken açıyor. Ölüye karşı kapayıp, diriye karşı açmak akıl almaz...N.Fazıl KISAKÜREK

Toyota Club Türkiye

Efsaneye kıyak yapmak istiyorum...
« : Nisan 21, 2015, 23:27:03 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 100 kere teşekkür etti
  • 425 kere teşekkür edildi
Ynt: Efsaneye kıyak yapmak istiyorum...
« Yanıtla #1 : Nisan 22, 2015, 00:13:19 »
Konu servis olunca :D cam suyuna bile para alirlar
E12 COROLLA SİMOTA AİR INTAKE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dr. Driver
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 63 kere teşekkür etti
  • 384 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Nisan 22, 2015, 00:29:29 »
Valla baskı balata falan diyosunuz en aşağı 1100 lira falan olur
R1 35 
╚╬╬╬     Yolumuza Auris olmadan devam ediyoruz :(
  24 6   
Bu sene de şampiyon görelim sizi!! Beşiktaşk En Büyük Aşk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Vazgeçemeyeceğiniz bir ilişki; TOYOTA! -
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '06
  • 836 kere teşekkür etti
  • 836 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Nisan 22, 2015, 00:34:52 »
Serviste baskı balata değişimi işçilikle beraber 1.000,00 TL'yi buluyor. 1.6 VVT-I VERSO'nun faturasını görmüştüm. O araçla sizin araçta aynı baskı balata var.

Dışarıda 25,00 TL'ye satılan bujiler 50,00 TL civarlarında.

Dışarıda LT'si 25,00 TL civarında olan yağ 38,00 LT civarlarında.

Kısacası, aynı mala daha fazla para vererek gönlümüzü rahatlatmış olsak da, o kıyak olmuyor. :)

Aracınıza iyi bakılmasını istiyorsanız, buyrun gelin Bandırma'ya. Ben aracımın bakımlarını Toyota Altan'da yıllarca formenlik yapmış ustama yaptırıyorum. Forumdaki çoğu arkadaş da kendisini gerek benim konularımdan, gerekse yüz yüze tanışmışlıktan biliyorlar.
Servise vereceğiniz saçma sapan işçilik, cam suyu, enjektör temizleyici paralarını 50,00 TL'lik LPG'ye harcarsınız, aracınıza gözünüz önünde mis gibi bakım yapılır.

Geçen gün servisten yağ filtresi alırken, yedek parça sorumlusu kadın yine lafa tuttu. "Bakımlarınızı burada yaparsak avantajlarınızı biliyorsunuz değil mi ?" diye başladı edebiyata. Bir an serviste bakım yaptırmazsam yağ filtresini vermeyecek diye korktum.
"Yağı buradan alın, yağ filtresini buradan alın, işçilikten ücret almıyoruz" dedi, yine de bırakmadım aracımı onların eline. Camekandan arabamı izlettirecekler, stajyer arabamın yağını değiştirecek, ben de elim kolum bağlı çayımı yudumlayacağım. Yok öyle...
1.6 VVT-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1.6 xei
    • www.toyotaclubtr.com
  • Kilometre: 111111
  • Model Yılı: '99
  • 2 kere teşekkür etti
  • 20 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Nisan 22, 2015, 00:59:29 »
Valla baskı balata falan diyosunuz en aşağı 1100 lira falan olur
yağlar da dahil anladığım kadarıyla.

Mesaj Birleştirildi: Nisan 22, 2015, 01:08:53
Serviste baskı balata değişimi işçilikle beraber 1.000,00 TL'yi buluyor. 1.6 VVT-I VERSO'nun faturasını görmüştüm. O araçla sizin araçta aynı baskı balata var.

Dışarıda 25,00 TL'ye satılan bujiler 50,00 TL civarlarında.

Dışarıda LT'si 25,00 TL civarında olan yağ 38,00 LT civarlarında.

Kısacası, aynı mala daha fazla para vererek gönlümüzü rahatlatmış olsak da, o kıyak olmuyor. :)

Aracınıza iyi bakılmasını istiyorsanız, buyrun gelin Bandırma'ya. Ben aracımın bakımlarını Toyota Altan'da yıllarca formenlik yapmış ustama yaptırıyorum. Forumdaki çoğu arkadaş da kendisini gerek benim konularımdan, gerekse yüz yüze tanışmışlıktan biliyorlar.
Servise vereceğiniz saçma sapan işçilik, cam suyu, enjektör temizleyici paralarını 50,00 TL'lik LPG'ye harcarsınız, aracınıza gözünüz önünde mis gibi bakım yapılır.

Geçen gün servisten yağ filtresi alırken, yedek parça sorumlusu kadın yine lafa tuttu. "Bakımlarınızı burada yaparsak avantajlarınızı biliyorsunuz değil mi ?" diye başladı edebiyata. Bir an serviste bakım yaptırmazsam yağ filtresini vermeyecek diye korktum.
"Yağı buradan alın, yağ filtresini buradan alın, işçilikten ücret almıyoruz" dedi, yine de bırakmadım aracımı onların eline. Camekandan arabamı izlettirecekler, stajyer arabamın yağını değiştirecek, ben de elim kolum bağlı çayımı yudumlayacağım. Yok öyle...
  Yüksel bey ; teklifiniz beni gerçekten heyacanlandırdı.  bunu değerlendireceğim. takii toyota dörtnala ve özençler otogaza gitmiş ben ; bandırmayamı gelmeyeceğim . yeterki işimiz halledilsin,  fakat bunlar gibi hayal kırıklığına uğramak istemiyorum.
(1.3 xl1993) (1.6 xei ac 1996) (1.6xei 1999)

Kadın mezarlığa girerken başını kapıyor, dışarı çıkarken açıyor. Ölüye karşı kapayıp, diriye karşı açmak akıl almaz...N.Fazıl KISAKÜREK

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 57000
  • Model Yılı: '04
  • 205 kere teşekkür etti
  • 374 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Nisan 22, 2015, 04:10:30 »
Güven kesinlikle bandırmaya git  derim. Usta formense tabi. Baskı balata diye geçme şamzuman iyiyor ya dışarda 250 tl alıyorlar işçiliğe. 180 tlde baskı balata zaten 450yi sadece baskı balata tutar. Bide zamanı gelince her tarafını sırayla elden geçirıyorsun. 3 hafta önce egzozu tamir ettim manifoldun contalarını değiştirdim. Bugünde araba marş almadı akü 4 aylık meğer marş dinamosunun kömürü bitmiş hadi hurra bide onu yaptır. El atmadığımız radyatör devirdaim kaldı arabada. Fren sisteminini arka kampanaları kontrol ettir ön arka balataları hiç el attırmadıysan kontrol ettir.sağlam bir bakım yaptır yağ suya formene gerek yok. Sen arabada ne elden geçmesi lazım ona bi bak. Subab ayarını da gösterirsin. Zaten formense sesini dinleyince teşhisi koyar.
1)ToyotaCorolla 1996gliAC 181000- 225000km (2013- 2016  )satıldı
2)ToyotaCorolla 2004SOL 57.500km(2015-   )
İnsan, kınadığı yaşamadıkça ölmezmiş. (Hadis-işerif)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 333
  • Model Yılı: '15
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Nisan 22, 2015, 08:26:38 »
@Yüksel IŞIK (26882) stajerleri bu kadar hor görme. Onlarda bi şekilde işi öğrenecek formen olacak usta başı olacak. Hiç olmadı benim gibi yol değiştirip memur olurlar  :rofl: :rofl: :rofl:

@Güven Mayda (27934) bey özel olsun yetkili olsun fiyat alırsınız. Toyotada nasıl bilmiyorum ancak çoğu firma yaşı büyük araçlarda hem parça hem işçilik indirimi yapıyorlar. Eğer baskı balata tarzı işlemler yaptıracaksanız @Yüksel IŞIK (26882) tavsiye ettiği ustaya bandırmaya gitmeniz de fayda var. Ama parça olarak yan sanayi parça ister japon olsun ister Alman olsun sonuçta yan sanayi parçayı servisten orjinalini almakta fayda var.

"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '16
  • 281 kere teşekkür etti
  • 530 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Nisan 22, 2015, 08:33:13 »
Aracımın 130.000 bakımını serviste yaptırmak istiyorum, dışarıda bakım yaptırmaktan artık bunaldım, ya ben çok biliyorum, ya bunlar bişey bilmiyor,

bir yıldır, baskı balata kalkışlarda, gacırtı yapıyor, bitik dedikleri balata bir yıl oldu hala bitmedi  :) 30.000 km kullandım. sesden başka sıkıntısı yok, çekiş falan iyi durumda. sizce bakımda değiştirirlermi ?   şanzıman yağı,  hidrolik yağı, fren yağı, baskının yağı, motor yağı, hava filitresi, yağ filitresi,bujiler  antifiriz,  ve başka ne değişebilir. tahmini fiyat ne tutar, artık üçüne beşine bakmayıp servise gitmek istiyorum.

-Baskı balata
-şanzıman Yağı
-Direksiyon Hidrolik Yağı
-Fren Hidrolik Yağı
-Motor Yağı
-Hava Filtresi
-Yağ Filtresi
-Bujiler
-Antifiriz

Bunların toplamı yetkili serviste aşağı yukarı 1500 tl civarında bir fiyata yaptırabileceğinizi düşünüyorum. Bu fiyattaki en büyük rakamı baskı balata oluşturur. Bunun dışında ister istemez alt takıma da bakacaklardır ve değişmesi gereken parçaları tavsiye edeceklerdir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • P R İ N S VSI2- Japan Keihin Corporation
  • Araç: Rav 4
  • Kilometre: 220000
  • Model Yılı: '05
  • 572 kere teşekkür etti
  • 511 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Nisan 22, 2015, 08:33:45 »

Kalkışlarda gacırtı yapması balatanın bittiği anlamına gelmez,2002 ile 2008 yılları arasında kullanıdığım 1.6 gli yi başından sonuna kadar o dediğiniz gacırtı ile kullandım.Bu süre zarfında 60bin km yaptım ampülü bile patlamadı.1 kez orjinal 7 yıl giden aküsünü yine Mutlu akü ile ve triger ve su pompasını Çavdarlı toyota servisinde değiştirdim.Şunu da belirteyim çok titiz  yeri geldiğinde aracımın sınırlarını zorlayacak biriyim.Bursa gibi bir yerde düzgün usta bulamıyorsanız bana özelden mesaj atın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3164 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Nisan 22, 2015, 10:20:21 »
Valla ben Toyota Zonguldak Ereğli'deki Genç Tüylüoğlu'na sormuştum da 2007 yaris 1.3 için  1500 tl demişti.
Bir de ağır bakım yapılacak aracınıza ona da bir en az 500 tl derler.
Eğer debriyaj pedalı aşırı sertleşmediyse, vites geçişlerinde zorlanmıyorsanız 1 sene daha devam edin bakalım. Gacırtıların sebebine gelince amortisör, z rot, askı rotu, viraj demiri, vs gibi yürüyen aksama baktırmanızı tavsiye ederim.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Vazgeçemeyeceğiniz bir ilişki; TOYOTA! -
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '06
  • 836 kere teşekkür etti
  • 836 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Nisan 25, 2015, 00:01:46 »
Yüksel bey ; teklifiniz beni gerçekten heyacanlandırdı.  bunu değerlendireceğim. takii toyota dörtnala ve özençler otogaza gitmiş ben ; bandırmayamı gelmeyeceğim . yeterki işimiz halledilsin,  fakat bunlar gibi hayal kırıklığına uğramak istemiyorum.
Arabasına değer veren insan her şeyi araştırıp, en iyisi olsun istiyor.
Yetkili servisteki maliyeti bile bazen göze alabiliyor. Size hak veriyorum.

Mesela benim çevremde otomatik şanzıman tamirinden anlayan tek bir usta bile yok.
Kendi ustam "Manuel olsa her şeyini dağıtırız, problemi çözeriz ama otomatik şanzıman bambaşka" diyor, hak veriyorum.
Olası bir problemde, aracın şanzımanını direkt @Ufuk Sönmez (16363) Ufuk abilere (TEM OTO - İSTANBUL) yollarım. Zira yapılan işlemden eminim, herhangi bir dümen dönmediğinden eminim.

Eğer sağlam bir usta bulamadıysanız 2 hafta kadar Bandırma'dayım. Hem tanışmış oluruz, hem de aracınızın bakımı gözlerinizin önünde, en güzel ve ucuz maliyetli bir şekilde halledilmiş olur.

Mesaj Birleştirildi: Nisan 25, 2015, 00:15:43
@Yüksel IŞIK (26882) stajerleri bu kadar hor görme. Onlarda bi şekilde işi öğrenecek formen olacak usta başı olacak. Hiç olmadı benim gibi yol değiştirip memur olurlar  :rofl: :rofl: :rofl:

:)

Gör görmek değil abi.

Boylarından büyük iş verildiğini düşünüyorum.

Benim arkadaşlarımın bir çoğu lisede Otomotiv Teknolojisi okudu. Ben de Otomotiv okuyacakken, okulumu değiştirip Ticaret Lisesi'ne geçtim. Ona sebep, bir çoğuyla hala görüşürüz.
Onların stajyerlik dönemlerinde yaptıkları işleri, hataları duydukça insan ürperiyor.

Ne kadar insanlık hali bazı şeyler unutulabilse de, biraz da tecrübenin bu konuda ön plana çıktığını düşünüyorum.
1.6 VVT-i