Gönderen Konu: Yakıt ve lpg önerisi  (Okunma sayısı 1071 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 30342
  • Model Yılı: '15
  • 3 kere teşekkür etti
  • 21 kere teşekkür edildi
Yakıt ve lpg önerisi
« : Nisan 21, 2015, 23:06:24 »
Merhaba arkadaşlar yeni aldığım 1.6 premium mds  aracımla yaklaşık 1400 km yol yaptım karışık kullanımda yolcu sayısı ve yol durumuna bağlı olarak 6-7 litre arası yakıt harcadım aracıma bu hafta lpg taktıracağım brc ile prins arasında kaldım prins khine enjektörlü olanından söylediler kendimce araştırmamı yaptım fakat kullanıcı yorumları bnm iöin daha önemli tavsiyeleriniz nelerdir bir de simit tank mı yoksa kalem tank mı taktırmalıyım

Toyota Club Türkiye

Yakıt ve lpg önerisi
« : Nisan 21, 2015, 23:06:24 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 54000
  • Model Yılı: '19
  • 306 kere teşekkür etti
  • 336 kere teşekkür edildi
Ynt: Yalıt ve lpg önerisi
« Yanıtla #1 : Nisan 22, 2015, 00:34:32 »
ben brc kullanıcısıyım hiçbir sıkıntım yok.prins kullanmadım methini duydum tabi ama prins fuzuli masraf gibi geliyor bana. brc my-11 forumca da epey tercih edilen bir kit. tank konusunda ise ben kesinlikle bagajdan yeme taraftarı değilim. stepne taşımadan 5 yılım geçti. 2 kez lastik patlattım ama jant üstüne inmeden sanayinin yolunu tutabildim. haliyle biraz riskli bir tutum. ama 2 çocuk babası olarak caanım 500 litre bagajdan yiyemezdim :tamam:
2019 Mondeo 1.5 Ecoboost (Prins VSİ-3 DI)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
Ynt: Yakıt ve lpg önerisi
« Yanıtla #2 : Nisan 22, 2015, 09:33:03 »
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • P R İ N S VSI2- Japan Keihin Corporation
  • Araç: Rav 4
  • Kilometre: 220000
  • Model Yılı: '05
  • 572 kere teşekkür etti
  • 511 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Nisan 22, 2015, 10:30:32 »
Prins de olur Brc de.Ben olsam bu kadar yeni iken taktırmazdım.Ama tercih sizin.Ben 6 ay önce prins taktırdım.Keihin Enjektör olanından.Prins satarkende avantajdır sizi belirteyim.Satılık lüks araçların ilan başlığında PRİNSLİ diye belirtilenleri görüyoruz..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 9600
  • Model Yılı: '13
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Nisan 22, 2015, 11:29:24 »
Ben yaklaşık bir aydan fazla oldu prins taktırdım.Şuan cok memnunum.Bence satarken avantajlı olur ve gercekten sorunsuz ve sessiz çalışıyor.Bütün marifet Yapan ustada saklı yani titiz biri olursa aracın kabutunu açıldığında dikkatli bakılmazsa lpg takıldığı bile görülmüyor.Yani yapan usta işşçiliği iyi olması gerekiyor.
Bende simit tank var bagajda yer kaplamaması benim hoşuma gitti.Ama lpg yi tam doldursam bile coğu zaman depo labaları tamamı yanmıyor ya biri yada ikisi yanmıyor yani depo dolu göremiyorum ustaya sordum bunların içinin şamandırasından dedi yuvarlak olduğundan araçda rampalı yerde durduğunda depo ayarı yanlış gösteriyor dedi ne kadar doğru anlayamadım.
Bende şuan tek sorun bu.Eğer bagajda cok yük taşıyorsan bence simit koydur.uzun yolda isletmeyi bagajda taşırsın sorun olmaz.

Birde ne kadar fiyat verdiler ben taktırırken kampanya felan var dediler 2150 taktırdım ve 9 ay taksit yaptırdım.vade farkı vermedim...
Şimdiden hayırlı olsun.Lpg takılmayan her günde bence cepten yakıyoruz.Biraz performans düşüyor ama kimse ralli peşşinde de koşmuyor .... 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 130000
  • Model Yılı: '17
  • 305 kere teşekkür etti
  • 312 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Nisan 22, 2015, 11:34:22 »
Prins kaliteli bir kit.Brc'de öyle. Montaj güzel olduktan sonra iki markada problem çıkarmaz.

Yepyeni bir aracın bagajında LPG tankını görmek şahsen beni hoşuma gitmiyor.Hatta LPG tankını görmek hoşuma gitmiyor bagajın şeklini bozuyor.Bu yüzden şuanda sahip olduğumuz üç aracımızdada simit tank var.

2014 model aurisimize yalnız ve yalnız 300km iken LPG taktırmıştık şuanda 14000km yi geçmiş durumdayız bir problemimiz yok şükürler olsun.Toyota'nın belkide en büyük avantajı LPG'ye olan uyumu  :) Bu arada bizim araçta Teleflex GFİ kit var.Corollam'dada Teleflex GFİ var.Diğer aracımızdada prins var. Performans kaybının en az olduğu kit Prins  ;)
Corolla 2017 1.6 Advance 1.6 MDS

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 30342
  • Model Yılı: '15
  • 3 kere teşekkür etti
  • 21 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Nisan 22, 2015, 17:01:10 »
Prins için 2800 brc için 1900 fiyat verdiler bir kısmı nakit bir kısmı kredi kartına 9 taksit olacak şekilde şahsımca simit tanktan yanayım bagaj ölmesin ve görüntü açısından tek sorun istetmedeki sensör araç belli  km uzaklaşınca uyarı veriyor bunu çözenler olmuş ama uğraşmak zor geliyor sanayi köşelerinde usta konusunda bir sıkıntı yok iki marka da aynı dükkanda takılacak ve işin erbabı titiz bir usta taktıranlardan hiç bir olumsuz bir söz duymadım fiyata çok takılmıyorum arada 900 ₺ oynuyor istediğim tamamen  kalite ve performans kaybı yaşamadan gaz tepkisinin iyi olması ustamın tavsiyesi senelik 15000 km üstü yol yapıyorsan prins diğer türlü brc takalım oldu düşünceleriniz için de teşekkür ederim