Gönderen Konu: Bir Megane kullanıcısının dramı :) Seviyorum seni Toyota :)  (Okunma sayısı 9129 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
Ynt: Bir Megane kullanıcısının dramı :) Seviyorum seni Toyota :)
« Yanıtla #20 : Aralık 20, 2008, 21:43:37 »
  Selam.
 Seni soyadın ile beraber Tanışma bölümünde tanıyabilirmiyiz Emre?
 Yaşadığın sorunlarıda genelleme yapmak yerine detaylandırırsan anlamlı olur, yoksa pek tabiki bu sorunlar kullanıcı hatasınada yorumlanabilir. Bu yüzden yaşadığın sorunları açıklarsan bir paylaşım gerçekleştirmiş olursun.
 Hız konusuna ise girmek istemiyorum heleki bu sınıftaki araçlarda. Ama yinede konu ilgini çekiyorsa bununla ilgili ayrı bir konu açabilirsin (Trafik ve Forum Kuralları çerçevesinde özendirmeden kaçınarak) ve bunu ayrıyaten değişik görüşler ve bilimsel verilerle hep beraber tartışabiliriz.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Aralık 20, 2008, 21:43:37 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Aralık 21, 2008, 01:20:33 »
abilerim bizde 2008 auris d-4d var .sıfır aldık ama araba haşat yhaaa.. >:(toyota sağlam diye aldık servisten cıkmıyooo.. rampada kaldırmak bir mesele kendini yırtıyooo..arkadastada 2008 megane dci varrr ..230 yaptı vallla yoltutuşuda mükemmel ...toyota raba değilmiş bunu anladımmmm

Trafik kurallarına uyalım, uymayanları uyaralım. Türkiye Cumhuriyeti Karayolları Trafik Kanununa göre otomobiller için azami
 hız sınırları, eğer aksine bir işaret belirtilmemiş ise; şehiriçi 50Km/s., şehirlerarası 90Km/s., otoyol 120Km/s. dir.

aracın servisten çıkmama sebebini söylersen genel mi yoksa sadece senin başına gelen bir arıza olup olmadığını anlayabiliriz. rampada yırtma meselesine gelince gaza az bas yırtmasın kendini. Aracı sevmemiş olabilirsin ama bunun nedenini daha açık olarak belirtmeni eminim herkes bekler.
Standart hiçbir 1,5 dizel megane 230 yapmaz bunuda ayrı bi dip not olarak ekleyelim. 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Aralık 21, 2008, 01:40:14 »
  :polis: :polis: :polis: :daghan: :daghan::alkis: :alkis: :alkis: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :basketbol: :basketbol: :dans3: :dans3: :dans2: :dans2:
97 1.6xei gerektiğinde ferrari gibi,gerektiğinde varyemez :):) seni seviyorum toyota!!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Aralık 22, 2008, 08:58:22 »
abilerim bizde 2008 auris d-4d var .sıfır aldık ama araba haşat yhaaa.. >:(toyota sağlam diye aldık servisten cıkmıyooo.. rampada kaldırmak bir mesele kendini yırtıyooo..arkadastada 2008 megane dci varrr ..230 yaptı vallla yoltutuşuda mükemmel ...toyota raba değilmiş bunu anladımmmm

Trafik kurallarına uyalım, uymayanları uyaralım. Türkiye Cumhuriyeti Karayolları Trafik Kanununa göre otomobiller için azami
 hız sınırları, eğer aksine bir işaret belirtilmemiş ise; şehiriçi 50Km/s., şehirlerarası 90Km/s., otoyol 120Km/s. dir.

Senin mesaj da biraz haşat olmuş Emre Kardeş :)
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #24 : Aralık 22, 2008, 13:32:33 »
gayri ciddi...bende de dizel var ben niye yırtılmıyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1993 corolla gli
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Aralık 25, 2008, 10:47:02 »
sanırım eski kasa meganlar daha sağlamdı...kullanmadım hiç ama görünüşleri yeni meganlardan daha güzel...ama ne olursa olsun bir meganla toyotayı asla aynı kefeye koymam...toyota haricinde araç almadım hiç...kolay kolay da almam...
bende öyle düşünüyorum eski meganlar daha hoş
ve sasmazdaki arkadaşlarımdan aldığım duyumlar eski meganların japon koktuğu
Her fert istediğini düşünmek, istediğine inanmak, kendine mahsus siyasi bir fikre sahip olmak, seçtiği bir dinin icaplarını yapmak veya yapmamak hak ve hürriyetine sahiptir. Kimsenin fikrine ve vicdanına hakim olunamaz.
M.Kemal Atatürk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #26 : Aralık 25, 2008, 11:33:21 »
bizde daha önceden broadway 92  ve fairway 94 vardı ikiside çok güzel araçlardı. bence meganede sorun yaşayan arkadaş ustasını değiştirsin. renault yabana atılacak bi marka değil.!

ANGELLLL...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Aralık 25, 2008, 11:38:11 »
İsmail  o söylediğin araçlar Renault'ların efsane araçları.  Megane'larda özellikle yeni kasalarda sorun yaşandığı genelde herkesçe kabul ediliyor zaten.
Opel Astra GTC

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #28 : Aralık 25, 2008, 15:22:55 »
flash fairway broadway megane 1 (ki ilk üretimlerindendi fransızdı) megane 2 kullanıcısı idim.megane 2 de fairwayin kalitesi yoktu peh...usta musta hikaye güzel kardeşim..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Aralık 25, 2008, 15:50:53 »
Valla megane'dan oldum olası nefret ederim. Neden derseniz dedemin arabası (98 model), kullandığında tam bir eziyet gibi geliyor debriyajı, vitesi, freni, direksiyonu vs vs...
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #30 : Aralık 25, 2008, 15:58:04 »
  Ben Renaultlar'da gaz ve fren pedallarının konumlarını beğenmiyorum. Gerçi Heel n' Toe (topuk ve parmaklar) için çok rahatlık ama genelde sorun oluyor bana kullanırken ve özellikle kışın botlarla dahada problem. Ama Broadwayler her ne kadar arka süspansiyon sistemi hatırladığım kadarı ile sadece yay-amortisörden (yanılıyorda olabilirim) oluşuyor olsada çok kibar tipli araçlardı ve önden çekişden dolayı ilk kalkışta falanda oldukça serilerdi. Yeni Megane ise sanırım mayıs gibi çıkacak. Ama 2. versiyonların kimi açıdan sorunlu olduğunu duysamda sağlam olduklarını biliyorum güvenlik açısından.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No pain no gain...
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Aralık 25, 2008, 19:31:30 »
Valla bende 2003'te peugeot 205 Gti 1.9 vardı. 3 cm Eibach/Bilstein, direk filtre, tek silecek, kafam kadar egzoz, orj.sunroof falan. Satılığa çıkarmam gerekti. Birisi 1984 Renault 12 GTS takas artı para teklif etti. (Bilenler bilir, çift farlı, ön cam otomatik ve orjinal çorum kaloriferli:))) ) Nasıl güzel gidiyordu var ya inanamazsınız, herhalde Hilux'la gittiğim heryere giderdi. Tıpır tıpır. İçi halen Renault göğsü kokuyordu. Daha kolay satarım diye aldım, satılığa çıkardım. Herhalde 1 günde 50 kişi felan aradı:))))))))))))))) Taaa Manavgat'tan biri geldi, orasına burasına bakıp aldı gitti. manyak hastası varmış meğer onların. İnanamamıştım.

Not: Bunun konuyla ne ilgisi var demeyin, aklıma geldi işte:))))))))))) 
1982 Land Rover Series III 88 inch SWB hobi aracı
2009 Peugeot 207 1.4 Trendy 90 hp hanımın aracı
2011 Citröen C4 1.6 e-Hdi 112 hp şirket aracı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1993 corolla gli
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Aralık 25, 2008, 23:57:46 »
Valla bende 2003'te peugeot 205 Gti 1.9 vardı. 3 cm Eibach/Bilstein, direk filtre, tek silecek, kafam kadar egzoz, orj.sunroof falan. Satılığa çıkarmam gerekti. Birisi 1984 Renault 12 GTS takas artı para teklif etti. (Bilenler bilir, çift farlı, ön cam otomatik ve orjinal çorum kaloriferli:))) ) Nasıl güzel gidiyordu var ya inanamazsınız, herhalde Hilux'la gittiğim heryere giderdi. Tıpır tıpır. İçi halen Renault göğsü kokuyordu. Daha kolay satarım diye aldım, satılığa çıkardım. Herhalde 1 günde 50 kişi felan aradı:))))))))))))))) Taaa Manavgat'tan biri geldi, orasına burasına bakıp aldı gitti. manyak hastası varmış meğer onların. İnanamamıştım.

Not: Bunun konuyla ne ilgisi var demeyin, aklıma geldi işte:))))))))))) 
:D
abi arkadsımın 1978 honda accordu var
ben şimdiye kadar hiç bir arabadan bukadar haz almadım
belki hadi be diyeceksiniz ama bir deneyin derim
Her fert istediğini düşünmek, istediğine inanmak, kendine mahsus siyasi bir fikre sahip olmak, seçtiği bir dinin icaplarını yapmak veya yapmamak hak ve hürriyetine sahiptir. Kimsenin fikrine ve vicdanına hakim olunamaz.
M.Kemal Atatürk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No pain no gain...
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #33 : Aralık 26, 2008, 08:21:37 »
Mükemmeldir onlar...Kesin metalik gridir:)))))))
İnsanın hiç beklemediği arabalar insanı bir o kadar da etkileyebiliyor...Mesela ben bir tane 73-74 Ford GXL bulsam tek kapı, manyak mutlu eder beni...Hani şu önü köşeli Cadillaclar gibi olanlardan:))))))))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1993 corolla gli
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Aralık 26, 2008, 09:47:18 »
Mükemmeldir onlar...Kesin metalik gridir:)))))))
İnsanın hiç beklemediği arabalar insanı bir o kadar da etkileyebiliyor...Mesela ben bir tane 73-74 Ford GXL bulsam tek kapı, manyak mutlu eder beni...Hani şu önü köşeli Cadillaclar gibi olanlardan:))))))))
evet dayımın vardı 6 silindirli güzel makine :)
M.Kemal Atatürk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Auris
« Yanıtla #35 : Aralık 26, 2008, 22:31:01 »
abilerim 1 .2008 model arabanın frenleri ötüyooo bu kullanıcıyla ne alakası oalabilirrr..3 ,4 kez kaliperleri değişti yine aynııı .2,motordan cın cın ses geliyooo ve servis bu sorunu hala gideremediii ..3 ön tarafatan acayip acayip seseler geliyoo ..amortisörler değişti yine aynıı.4 rrampada arabanın devir göstergesi 4 e geliyo kendini anca topluyoo...şimdi siz hak verin bana kullanıcı hatasımı ...ama megane de bu sorunların hic birini göremiyorummmm ....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Auris
« Yanıtla #36 : Aralık 26, 2008, 22:32:54 »
yha kusura bakmayı yeniyim yha ancak alışıyorummm ..kusura bakmayınnnn:(:(:( yha bende renault u beğenmiyorum ama sadece kıyas ...toyota sağlam diye aldıkkk ama hicte öğle değil mişşş:(:(:( >:( >:( bide auris d 4d si olan var sa onda bu problemle var mıı ??? öğrenebilirmiyimmm??

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #37 : Aralık 27, 2008, 19:19:53 »
  Emre, senden soyadını avatarında düzeltmeni isteyeceğim tekrar eğer soyadın Günş değilse.
 Ayrıca hep söylediğimiz gibi lütfen Türkçe yazım kurallarınada uy. Emin ol böylesi daha güzel ve anlaşılır olur.

Bahsettiğin sağlamlık mı, dayanıklılık mı? Çünkü Auris ve Corolla'nın EuroNcap test sonuçları emsallerine göre yüksektir bildiğim kadarı ile. Ama dayanıklılık diyorsan bununla ilgili elle tutulur daha çok detay aktarmanı isteyeceğim, bizimde senin yaşadığın sorunlar hakkında bilgi sahibi olmamız açısından.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #38 : Aralık 27, 2008, 23:56:50 »
Emre yine "Bir cisim yaklaşıyor Komutan Logar" tadında yaklaşmış olaya :D
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No pain no gain...
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #39 : Aralık 28, 2008, 01:47:57 »
:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))