Gönderen Konu: 24 saat kayıt yapan araç kamerası  (Okunma sayısı 10290 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB-
  • Model Yılı: '14
  • 13 kere teşekkür edildi
24 saat kayıt yapan araç kamerası
« : Nisan 20, 2015, 15:31:32 »
Merhaba,

Son konuma verdiğim cevapta da belirttiğim gibi gün geçmiyor ki İzmir'de bir aksilik yaşanmasın.

Bugün aracım sabah çok zor hareket etti, el frenini mi indiremedim noldu derken uyarı ışığını gördüm, acaba arabanın karterine birşey mi oldu aktı mı diye inip bakacakken sol ön lastiğin şerefsizce bıçaklandığını gördüm. Toyota yol yardımıyla stepneyi değiştirttim. Şimdi bana fazladan 200 küsür lira lastik parası çıktı çünkü stepnem yok.

Şüphelendiğim biri var delikanlıca karşıma gecip konusamadiği için bunu yaptiğini dusunuyorum. Baska yerde mi oldu acaba diye dusunuyorum ama en az 120 km yol yaptım son eve gelişimden bu yana. Çivi olsa lastik idare eder diye düşünürüm bundan geç farketmişim derim ama bıçaklanmış.

Bulunduğum yerde kamera yok, o yüzden simdi diyorum ki aracta o kamera olsaydi, o kisiye anasindan emdigi sutu burnundan getirir, kafasını bi tekere ayaklarını diğerine sokarak d i n g i l olarak kullanırdım.

24 saat kayıt yapabilen, günü birlik hafızasını yedekleyebileceğim, aracın tüm noktalarını geniş aciyla ceken bir kamera ekipmanı var mı? Dealextreme tarzi sitelerden sıklıkla alışveris yapar cok ucuza urunler alirim fakat bunlarin fiyati arttigi icin gumrukte takilma ihtimalleri de artiyor. Sizden tavsiye bekliyorum.

Tesekkurler
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S Touch

Toyota Club Türkiye

24 saat kayıt yapan araç kamerası
« : Nisan 20, 2015, 15:31:32 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
Ynt: 24 saat kayıt yapan araç kamerası
« Yanıtla #1 : Nisan 20, 2015, 15:44:47 »
 Geçmiş olsun.
 Bilgisi olan arkadaşlar paylaşacaktır.
 Kamera 24 saat aküden enerji çekerse belli süre sonunda aküde çalışma problemleri görünmeye başlar. Diğer yandan bazı kameralarda hareket sensörü var. Belki bu işe yarar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "Bilgi Paylaşıldıkça Artar"
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 60000
  • 134 kere teşekkür etti
  • 434 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Nisan 20, 2015, 15:45:45 »
Öncelikle geçmiş olsun.

24 saat kayıt yapan değilde, yol kaydı yapan kameraların dual olanları  var, yani hem ön hem arka ve  bunların  ayarını yaparak araç stop halinde iken bile herhangi bir  darbe olduğunda  kayda  geçiyor.  Alacağınız  yere  gelince ise eBay tavsiye olmakla beraber, aliexpress.com ve sizin de bahsettiğiniz dealextreme.com siteleri  var. Buralardan 100 usd gibi meblağlara oldukça kaliteli ürünler  bulabilirsiniz ve gümrüğe de  takılmazlar.

İkinci bir öneri eğer evinizden arabanızı koyduğunuz yeri görebiliyorsanız eve de kamera konulabilir. Bu sadece alternatif ve sadece aracınızı siz evdeyken koruyabilirsiniz. Çünkü aracın dört bir tarafını gören kamera sistemi yok. Karar sizin.

1998 Toyota Corolla 1.3 XL StationWagon 12V 2007-2020
2014 Nissan Qashqai 1.2 DıG-T   2020 -

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '04
  • 7 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Nisan 20, 2015, 15:55:51 »
araç kamerasından ziyade sizin aracı parkettiğiniz yere kamera koymanız lazım, aracın her açısını çekmesi için araç içine 4 tane kamera koymanız lazım, yoksa kör noktanız olur bi işe yaramaz.
1996 Corolla gli-2001 Peugeot 206-2005 Corolla terra- 2004  Chevrolet Lacetti

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3162 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Nisan 20, 2015, 17:39:59 »
Hareket sensörlü kameralar var. Araç önünde hareketlenme olduğunda çekim yapıyor. G1W adlı kamera fiyat/performans açısından çok beğeniliyor.
Ön arka için 2 tane kamera alarak bu sorunu aşabilirsiniz.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • <<<Toyotasını Bırakan Genç>>>
    • Facebook
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 48048
  • Model Yılı: '06
  • 940 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Nisan 20, 2015, 18:15:17 »
Evinizin bir tarafı aracı görüyorsa eve bir kamera bağlasanız?
Geç kaldı desinler, geçmiş olsun demesinler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: AB-
  • 13 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Nisan 22, 2015, 01:33:22 »
Geçmiş olsun.
 Bilgisi olan arkadaşlar paylaşacaktır.
 Kamera 24 saat aküden enerji çekerse belli süre sonunda aküde çalışma problemleri görünmeye başlar. Diğer yandan bazı kameralarda hareket sensörü var. Belki bu işe yarar.

Yorumunuz için teşekkür ederim Hakan bey, 24 saat akü'den akım çekmesini istemiyorum tabi ki, uzun süre giden bataryası olan bir kamera almak isterim tabi böyle bir teknoloji mevcut mudur bilmem ama mesela timelapse denilen bir günü tüm saniyeleriyle çekip daha sonra onu hızlı oynatma olayları var, dağın başından çekiyorlar, belki o tarz birşey olabilir mi diye düşündüm, ama profosyonel şeyler bunlar, kendileri beraberinde jenarator de getiriyor olabilirler.

Öncelikle geçmiş olsun.

24 saat kayıt yapan değilde, yol kaydı yapan kameraların dual olanları  var, yani hem ön hem arka ve  bunların  ayarını yaparak araç stop halinde iken bile herhangi bir  darbe olduğunda  kayda  geçiyor.  Alacağınız  yere  gelince ise eBay tavsiye olmakla beraber, aliexpress.com ve sizin de bahsettiğiniz dealextreme.com siteleri  var. Buralardan 100 usd gibi meblağlara oldukça kaliteli ürünler  bulabilirsiniz ve gümrüğe de  takılmazlar.

İkinci bir öneri eğer evinizden arabanızı koyduğunuz yeri görebiliyorsanız eve de kamera konulabilir. Bu sadece alternatif ve sadece aracınızı siz evdeyken koruyabilirsiniz. Çünkü aracın dört bir tarafını gören kamera sistemi yok. Karar sizin.

Yorumunuz için teşekkür ederim Osman bey, dual dediğiniz çift taraflı oluyor herhalde, ama mesela bu lastiklere bıçak saplayan kişinin de görülmesini sağlayabilecek mi ? Darbe sensörünü tekerlere saplanan bıçakla aktive edebilecek mi ? Ben en son 75 euro'dan sonra takılıyor gümrükte diye biliyorum, benim bugüne kadar aldıklarım hep 100 tl nın altında olan şeylerdi. Çok eskiden bir reklam vardı, adam kendi garajına arabasını koyarken ekrandan sanki arabayı yukardan çekiyormuş gibi görüyordu, garajındaki bisikleti, eşyayı v.s. de bu ekrandan görüyordu Nissan reklamıydı galiba, ama tabi bu sistem görüntü işlemelerini yapıp 4 kenardaki görüntüyü birleştiren bir sistem de olabilir. Bu olay zaten oturduğum apartmanın bahçesinde meydana geldi, 10 tane araba olmasına rağmen benim arabanın lastiği bıçaklanmış, dediğim gibi, derdini yüzüme karşı söyleyemeyen biri yapıyor gibi, günahını almak istemiyorum ama kamera olsaydı çok enterasan şeyler olacaktı apartmanda. Pencereden arabayı görebiliyorum, hatta araştırmalarım sonucu Android markette IPCamera diye bir uygulama buldum, telefonu sürekli şarja takılı hâlde bırakır ve hizalarsam o görüntüyü direkt wireless üzerinden bir servera atıyor ve ben de bilgisayar açık olduğu sürece izleyebiliyor, sonra da kaydedebiliyorum fakat ne yazık ki Note3 telefonu güzelce konumlandırabilecek bir sistem bulamadım. Ya priz yetişmedi, ya pencereye bağlayamadım, tek çare telefonu bir şekilde bağlayıp pencere dışı korkuluklara asmak, onu da hava şartlarından yapamadım. Apartmandan havaların ısınmasıyla birlikte büyük ihtimalle çıkacağım zaten, medeniyetin uğramadığı bir yerdeyim, ayrıca 4 ayaklı insanların oturduğu, çocuklarına terbiye verememiş sözüm ona aileler var gürültüden çok zor duruluyor, sürekli evden kaçıp başka evlere misafir oluyorum. O yüzden kamera koydurmuyorum. Bir ara şunu düşündüm, IP cameralar var, demin dediğim programdan esinlenen kameralar. 200 Tl civarında, tek küçük kamera, bunu monte ediyorsunuz, wireless'e bağlandığı zaman ve gücü de bir yerden aldığı zaman direkt kayıt yapıyor. Yurtdışı sitelerden gümrüğe takılmayacağını bilsem alacağım, aynı kameralar burada 500 tl 'dan aşağı değil.

araç kamerasından ziyade sizin aracı parkettiğiniz yere kamera koymanız lazım, aracın her açısını çekmesi için araç içine 4 tane kamera koymanız lazım, yoksa kör noktanız olur bi işe yaramaz.

Yorumunuz için teşekkür ederim Ahmet bey, yukarıda da belirttiğim gibi evden çıkmayı düşündüğüm için büyük çapta kamera koymayı düşünmüyorum belki küçük ip cameralar olabilir.

Hareket sensörlü kameralar var. Araç önünde hareketlenme olduğunda çekim yapıyor. G1W adlı kamera fiyat/performans açısından çok beğeniliyor.
Ön arka için 2 tane kamera alarak bu sorunu aşabilirsiniz.

Yorumunuz için teşekkür ederim Mutlu bey, dediğiniz kamerayı inceledim videoda çok geniş çekim yapamıyor galiba, belki de bu tarz şeylerin limiti budur bilmiyorum, teknolojiden az biraz anlarım ama kamera işlerine biraz uzağım. Bu enerjisini aküden almak zorunda değil mi ? herhangi bir şekilde bataryası yok gibi. Bir de hadi diyelim aküden alsın, ben arabanın aküsünden nasıl enerji aldıracağım sürekli araba kapalıyken ? Kontak anahtarını bir miktar çevirmeden, öbür türlü içim rahat etmez çünkü.

Evinizin bir tarafı aracı görüyorsa eve bir kamera bağlasanız?

Yorumunuz için teşekkür ederim İlke bey, yukarıda da belirttiğim gibi evden çıkmayı düşünüyorum, IP camera tarzı tek başına küçük, monte edilebilen, güç kaynağını bir şekilde bulduktan sonra wireless'le modeme bağlanıp bir server oluşturan 1.3 MP civarı kameralar var 200 TL civarında, demin de belirttiğim gibi gümrük olayı sorunlu.

Toyota Corolla 1.6 Multidrive S Touch

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3162 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Nisan 22, 2015, 10:02:14 »
Lastiğe gelen bıçak darbesiyle aktive olacak bir kamera sanmıyorum olduğunu. Genellikle kazalar için falan kullanılıyor 1G ivmeden sonra kamera aktive oluyor.
Kameraların çektikleri akımın çok olduğunu sanmıyorum 0.2 A civarındadır tahminim. Ayrıca hareket sensörlü kameralar hareket olmadığı sürece çalışmaz. Akşam, gece aracın önünden birileri geçtiğinde kayda başlar, bu da aküye direk bağlandığı durumlarda dahi aküyü bitirmemek adına güzel bir özellik.

Gümrükten korkmayın, en fazla %20 vergi ödeyerek alırsınız. 75dolar limiti var da, bu limitler içinde bile vergi ödeyebilirsiniz, gümrük memuruna bağlı. 1500tl ye kadarki alışverişler de para aktarım belgesine göre %20 vergi alırlar sadece.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '04
  • 7 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Nisan 22, 2015, 10:32:11 »
araç kameraları geniş açılı çekmediği için bu öneriyi sundum size, önede taksanız arkayada taksanız yandan gelenleri göstermeyecek, en güzeli eve kurmak evden çıkarkende söker yeni eve götürürsünüz, başka çaresi yok.
1996 Corolla gli-2001 Peugeot 206-2005 Corolla terra- 2004  Chevrolet Lacetti

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Nisan 22, 2015, 10:34:17 »
Mitsubishi yetkili servislerde 500TL lik alışveriş yapana araç içi kamera kayıt cihazı veriyormuş, Toyota'da buna benzer bir şeyler yapabilir aslında.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.