Gönderen Konu: On fren diskleri  (Okunma sayısı 2291 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 89700
  • Model Yılı: '08
  • 71 kere teşekkür etti
  • 9 kere teşekkür edildi
On fren diskleri
« : Nisan 19, 2015, 09:30:28 »
Dun yarisin on fren disklerini ve balatalarini degistirttim. Simdi dusunuyorum da diskin her iki tarafinda da nerdeyse 1 cm et kalinligi var. 1 mm kadar asinma olmus diye diski degistirmek teknik olarak cok da gerekli degildi diye dusunuyorum. Hani yarisina kadar asinmis olsa en azindan yarisi gitmis denir ama daha cok var o kadar incelmesine ki aradaki sogutucu kanallar zaten cok buyuk destek veriyor disklere. Siz ne dersiniz?

Toyota Club Türkiye

On fren diskleri
« : Nisan 19, 2015, 09:30:28 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 66 kere teşekkür etti
  • 254 kere teşekkür edildi
Ynt: On fren diskleri
« Yanıtla #1 : Nisan 19, 2015, 09:56:11 »
Disklerde atıklık yamukluk yoksa etrafıdaki çene yapan yerler alınıp kullanılabilirdi.Fakat servisler riske girmek istemez hiç bir zaman bunu için değişim yoluna giderler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 10500
  • Model Yılı: '19
  • 132 kere teşekkür etti
  • 354 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Nisan 19, 2015, 23:16:12 »
Servisler saglamida değiştiriyor vicdanlı eleman denk gelmezse yandın

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 96000
  • Model Yılı: '15
  • 56 kere teşekkür etti
  • 14 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Nisan 20, 2015, 00:02:22 »
Dun yarisin on fren disklerini ve balatalarini degistirttim. Simdi dusunuyorum da diskin her iki tarafinda da nerdeyse 1 cm et kalinligi var. 1 mm kadar asinma olmus diye diski degistirmek teknik olarak cok da gerekli degildi diye dusunuyorum. Hani yarisina kadar asinmis olsa en azindan yarisi gitmis denir ama daha cok var o kadar incelmesine ki aradaki sogutucu kanallar zaten cok buyuk destek veriyor disklere. Siz ne dersiniz?

Benim auris 61 bin km oldu disk yuzeyleri biraz cizik gorunuyo tornaya girsemmi yoksa degistirsemmi dusunuyorum tornayada girse disk degissede balatalar mutalaka degiscek masraf olcak zaten servise guvenmiyorum cunku on bitmeden arka balatalari degistirdiler
''Girmeden tefrika bir millete, düşman giremez;
Toplu vurdukca yürekler, onu top bile sindiremez''.
(Mehmet Akif ERSOY)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 71 kere teşekkür etti
  • 9 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Nisan 20, 2015, 08:08:09 »
Disklerin asiri olmamak kaydiyla incelmesinin net olarak mahzuru bilinmiyor gibi. Bu durumda tornaya da girmek sanki gereksiz?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • <<<Toyotasını Bırakan Genç>>>
    • Facebook
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 48048
  • Model Yılı: '06
  • 940 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Nisan 20, 2015, 08:11:17 »
Fotografdaki diskler tornaya girebilirdi.
Birde bu tornaya giren disklerinde bir mm siniri var. Onu astiktan sonra fren sistemini riske atmis oluruz. O mm siniri neydi acaba hatirlayan veya bilen varmi?
Geç kaldı desinler, geçmiş olsun demesinler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Nisan 20, 2015, 08:48:11 »
Ekte fren balataları ve disklerle ilgili bir döküman mevcut faydalı bilgiler içermekte.

Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 63000
  • Model Yılı: '20
  • 2023 kere teşekkür etti
  • 2545 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Nisan 20, 2015, 08:50:31 »
Bu disklerin değişimi için zamanlama güzel. Daha ötesi risk değildir ama gereksiz davranış olurdu.

Yeni disklerinizi iyi günlerde kullanın.

Fren hidroliğini de periyodlarında değiştirmeyi unutmayın.
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '17
  • 69 kere teşekkür etti
  • 77 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Nisan 20, 2015, 10:32:46 »
Bu disklerin değişimi için zamanlama güzel. Daha ötesi risk değildir ama gereksiz davranış olurdu.

Yeni disklerinizi iyi günlerde kullanın.

Fren hidroliğini de periyodlarında değiştirmeyi unutmayın.
Tekin Bey, öncelikle merhabalar...
Aracım 2007 E 12 Kasa Corolla Dizel Multimode. 155 bin km.  2. el almıştım. Aracımı genelde hafta içi kullanıyorum. 2 gün parktan sonra ilk çalıştırmada debriyaj/fren çok sertleşiyor, neredeyse kımıldamıyordu. Normalden çok daha fazla kuvvet uyguluyordum. Yetkili serviste fren hidroliğinin değişimini istedim.  Çünkü son değişimden bu yana  yapılan yol az  olsa da  aradan yıllar geçmiş.Değişim yapıldıktan sonra  3-4 gün geçtiği zamanlarda bile debriyaj/fren sertliği görmüyorum. Bu sertliğin giderilmesini fren hidroliğinin  değişimi sağladı sanırım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 71 kere teşekkür etti
  • 9 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Nisan 21, 2015, 11:51:34 »
Ekte fren balataları ve disklerle ilgili bir döküman mevcut faydalı bilgiler içermekte.

Doküman çok iyiymiş, sakin zamanda okumak lazım bayağı detaylı ve fotoğraflı çok güzel bir doküman.
Benim balatalar Bosch, diskleri de Fredo gibi bir marka dedi. Yaklaşık 500 TL tuttu.

Dökümanı yanlış anlamadıysam disk ve balata malzemesi arasında bile uyumdan bahsediyor. Biz ise ne geliyorsa onu takıyoruz, her işin ayrı detayı var :)

iyi forumlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Nisan 21, 2015, 11:54:35 »
Doküman çok iyiymiş, sakin zamanda okumak lazım bayağı detaylı ve fotoğraflı çok güzel bir doküman.
Benim balatalar Bosch, dikleri de Fredo gibi bir marka dedi. Yaklaşık 500 TL tuttu.

Dökümanı yanlış anlamadıysam disk ve balata malzemesi arasında bile uyumdan bahsediyor. Biz ise ne geliyorsa onu takıyoruz, her işin ayrı detayı var :)

iyi forumlar.

Teknik uyumluluk mutlaka vardır, araçlar bir çok mekanizması birilikte çalışan kompakt bir makine sonuçta. Ne kadar bakarsanız ve orjinal/uyumlu parça kullanırsanız size o kadar fazla hizmet eder.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Auris 1.6 132HP M/M
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • 54 kere teşekkür etti
  • 76 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Nisan 21, 2015, 12:42:08 »
Benim balatalar Bosch, diskleri de Fredo gibi bir marka dedi. Yaklaşık 500 TL tuttu.

iyi forumlar.

Genelde disklerin daha sert olmasi ve balatanin daha yumuşak bir marka olmasi iyidir derler. Sonucta balata daha çabuk biter ve degisim maliyeti daha ucuzdur. Boylelikle diskler gec aşınır ve daha tasarruflu olur. Malzeme uyumu hem frenleme performansina hemde maliyete etken.
Kalitenin fiyatı VARDIR..!!!