0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
hava sıcaklığı 20-23 dercede seyrediyo iki gündür ve araç 5-6 km lik yolda(biraz rampalı) fan açıyo.Sürüş normal değerlerde,şehiriçi,dur-kalk fazla yok,hararet göstegesi olması gereken yerde, ortaya yakın,bu seviyeden hiç yükselmiyo.Fanı bu kadar kısa sürede açması biraz garip geldi,soğutma sisteminde bi skıntı olsa hararet yükselir diye düşündüm.Fan ortalama kaç derecede açar E12 lerde bilmiyorum,anormal bi durum var mı sizce?
suda sıkıntı yok
aracı düşük viteste biraz sıkıştırıyorsanız ve rampa diyorsunuz fan açabilir sürekli fan çalışıyorsa o zaman sorun vardır devirdaim pompasını ve termostadı kontrol ettirmenizde fazda var lakin sürekli açmıyorsa gerek yoktur benim aracımda ara ara fan açar ve durur iyi bir gözlem gerekir, çontada ve üst kapakta sorun olsa suyu yedek su deposuna basması gerekir ve su eksiltir
Fan kısa süreli çalışıyor,sürekli değil.Contada sorun olsa suyu yedek depoya mı basıyor Ali Bey,bunu bilmiyodum.
toyotayı aldım ilk bu olay basıma geldi conta yaktım araç suyu yedek depoya basıyor ve ooradanda dışarı akıyordu su eksiltiyordu çonta kaçırdığı için suya hava basıyor buda suyyun devir daim etmesini engelliyor ve suyu dışarı atıyor
Bundan önceki aracımda (opel) iki kez conta yaktım ben,onun için su-fan-devirdaim arızalarından çok tırsarım ben,conta yandığı ile kalsa gene iyi,bi yığın sıkıntı da yanında geliyodu opelde.Araçta yedek su deposuna su basma filan yok Ali Bey,takip etmekte fayda var tabi.
Araçta dijital klima varsa ve klima devreye girerse de radyatör fanı açar bilginize.
Yok benim e 12 sol hb nin de termostati arizaliydi fan acmiyordu .Hararet göstergesi yükseliyordu.Ortayı geçince fan acar zaten.Bende klimayı açıp fani öyle calisiyordum .Abi toyota da sıkıntı yoksa hararet göstergesi ortada çakılı kalır kipirdamaz istedigin kadar yokuş çık .