Gönderen Konu: Sürücülerin araçlarında ihtiyaç duymadığı 10 özellik  (Okunma sayısı 2726 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3164 kere teşekkür edildi
Kendi yorumumla faydalı düşündüğüm bir konuyu çevirdim. Umarım beğenirsiniz. Hızlıca çevirdim, hatam varsa, affola.
https://www.cars.com/articles/2013/02/top-10-features-drivers-dont-need/

Yeni bir araç arayışları, küçük aletleri seven kullanıcılar için tam bir baş belası olabilmektedir. Bir çok yeni oyuncakların ortaya çıkmasıyla, istek ve ihtiyaçlar arasındaki çizgi kolayca kaybedilebilmektedir. Bu özelliklerin bir çoğu kağıt üstünde harika gözükse de, kullanışlılığı kısıtlı kalmaktadır. Bu özellikler ya vadettiklerini tamamen sunamıyorlar ya da  becerikli akıllı telefon ve tabletlerin gereksiz hale getirdiği eski teknolojiler olmaktalar.

1) Araç içi kablosuz internet

Araç içi kablosuz internet, gençleri "eğlenceli" aile yolculuklarına çeken pahalı bir yol olabilmektedir. Otomobil üreticileri 400$'a varan fiyatlara mobil kablosuz internet sunmaktadır, halbuki bu fiyata kurulum/montaj ve aylık paket ücretleri dahil değildir. Daha basit bir alternatifi ise akıllı telefonu "hotspot" olarak kullanarak, telefonun 3g internetini diğer kullanıcılara açmasıdır. Bu sayede araç dışında da kullanım sağlayan bir çok yönlülük eklenebilir ve bir çok şey sadece araç içinde değil dışında da gerçekleştirilebilir olmaktadır. Ayrıca bu yöntemle aylık sabit giderlerden kurtularak, sadece ihtiyaç anında paket alımıyla ekonomi de sağlanabilir.

2) Direksiyon arkasındaki vites değiştirici kulakçıklar

Vites değiştirici kulakçıklar, kesinlikle  gelişmiş çift kavramalı otomatikleştirilmiş manuel şanzımanlı spor arabalara uygundur. Fakat sürekli değişken otomatik şanzımanlar? Pek değil. Vites değiştirici kulakçıklar sıklıkla, günümüz araçlarında yaygınlaşmaktadır ve vites değişimin manuel kontrolü sağlaması için spor paketlerle birlikte sunulmaktadır. Bunlar genellikle kulakçık kontrolü ve vites değişimi arasında kayda değer bir gecikme ile yetersiz bir biçimde uygulanmışlardır.

3) Daha büyük tekerlekler

Araba ne olursa olsun jant çapının büyümesi arabanın görünüşünü değiştirmektedir. Aynı zamanda lastik değişimi zamanı geldiğinde alacağınız lastik fiyatını da değiştirecektir. Niye? Daha büyük çaptaki jantlar, daha büyük ve daha pahalı lastikler demektir. Ayrıca Jant çapının büyümesi, çoğu durumda jantın ağırlığının artmasına, dolayısıyla tekerleği çevirmek için gereken eforun artmasına sebep olur; bu da yakıt ekonomisini ve hızlanmayı negatif etkiler. Artan direksiyon hissi, çoğu zaman düşük profilli lastik yüzünden oluşan daha sarsıcı sürüşe mal olur.

4) Entegre navigasyon ekranları

Çoğu insanın cebinde zaten becerikli navigasyon sistemleri vardır. Akıllı telefonlar doğru navigasyon sağlamaktadır ve çoğu, ses komutlarının anlaşılması için aracın ses sistemine bağlanabilmektedir.

5) Serinletici/havalandırmalı koltuklar

Isıtmalı koltuklar kış koşulları için tartışmasız yararlı iken, serinletici ve havalandırmalı koltuklar ayrı bir hikayedir. Verimleri fazlasıyla değişken olmakla birlikte çoğu kullanıcı beklenilen ölçüde bir ferahlıkla karşılaşamamaktadır.

6) Soğutmalı ve ısıtmalı bardak tutucular

Eğer doğru bir kupa olsaydı, soğutmalı ve ısıtmalı bardak tutucular çok işe yararlardı. Keşfedilesiye kadar, su şişelerinin, kahve kupalarının ve bardakların tutucunun alt kısmına değen çok küçük bir bölümleri ısınmakta ya da soğumaktadır. Yarı soğuk, yarı sıcak bir içecek kim ister?

7) Kapasitif dokunmalı tuşlar

Geleneksel fiziksel butonların ve düğmelerin yerini dokunmayla kontrol edilen pürüzsüz yüzeyler almışlardır. Bunlar genelde küçük ve sürerken bulması zordur ve genelde tepkisiz ya da yavaştırlar. Kapasitif kontrol, daha çok otomotiv üreticisinin İpod ve tabletleri taklit etmek amaçlı tasarladıkları bu arayüz
gün geçtikçe kaçınması zor hale gelmektedir.

8) Kör nokta uyarıcı

Doğruca ayarlanmış yan ve dikiz aynaları yeterli olmaktadır. Çoğu kör nokta uyarıcı sistemler ya ultra hassastır ya da teklike arz etmeyen araçları tespit etmektedirler; böylece kullanıcılar genelde ya bu uyarıları görmezden gelmektedirler ya da sistemi kapatmaktadırlar.

9) Ortam aydınlatması

Oturanların ayak ucunun etrafındaki aydınlatmanın rengini değiştirmek için 100$ ya da daha fazla harcamanın makul olduğunu düşünüyorsanız, açıkça tuvalete atılıp sifonu çekilmiş paranızın geri kalanının da gitmesini engelleyen tıkanıklığını açacak tuvalet açıcı pompa satın almanızı öneriyoruz.

10) Arka koltuk eğlence sistemleri

Arka koltuk ekranlı pahalı fabrika çıkışlı DVD sistemleri yerine daha ucuz ve daha çok yönlü bir alet öneriyoruz: iPad. iPad ya da benzeri bir tablet, arkadaki çocuklar için kolayca ön koltuk başlıklarının arkasına yerleştirilebilir. Fakat fabrika sistemleri kablosuz kulaklıklar, uzaktan kontroller gibi inceliklere sahipken, iPad hırsızlar için kolay bir hedef olabilir.

Mesaj Birleştirildi: Nisan 18, 2015, 18:25:44
Bunlara ek olarak araçlara sonradan daha ucuza eklenebilecek;
-Bluetooth araç kiti, (Yatour, bluetooth module)
-Bluetooth ile müzik aktarımı, (Yatour, bluetooth module)
-USB girişi olmayan araçlar için CD changer USB adapter,
-Geri görüş kamerası ve ekran, (Rearview camera and display)
-Isıtmalı, soğutmalı koltuk minderi, (cooled and heated seat cushion)
-Masaj minderi,
-Isıtmalı direksiyon kılıfı, (heated wheel cover)
-Araç içi kamera, (dashcam)
-Ortam aydınlatması,
-......
eklenebilir.

(Siz de önerilerinizi sunarsanız listeyi uzatabiliriz.)
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
Ynt: Sürücülerin araçlarında ihtiyaç duymadığı 10 özellik
« Yanıtla #1 : Nisan 18, 2015, 18:43:38 »
bunların hepsinin aracımda olmasını isterim :)

insan kendini şımartması çok iyi :)

mesela

1: şuan ülkemizde hizmet verilmiyor ama kendi aracımızdaki Touch 2 with Go ya internet paylaşınca çok iyi oluyor :)

2:direksiyondan vites değişimin zevki otomatik araç kullanmayı daha eğlenceli ve zevkli hale getirmek için , yazın yapacağım çalışma :)

3:Jant lastik boyutları kullanıcıya kalmış. Ben kendi aracım olsa ona göre büyüklere geçerim ama bunu yorum saymayın kendi aracıma daha çok var :)

4:Entegre navigasyon cep telefonlarındaki navigasyonlara taş çıkartır :) (iphone hariç)

5:Dünya kötü demişler, serin tutmak daha bir şımartma oluyor. hele masajlı deri koltuklar yok mu :)

6:Soğutmalı ve ısıtmalılar çok iyi çalışanları var, gerçekten uzun yol için gerekli. Şanlıurfadan Bursaya 2 kullanıcı 5 kişi geldik, Ankaraya varana kadar soğuk su kalmadı yazın sıcağında , bunu hesaba katmak lazım. Ben sıcak çayım olmadan araç kullanmaktan zevk alamıyorum

7: Corolla almadan C4 Picasso testi yaptık. hayran kalmanın ötesinde dibim düştü . Gösterge 12 inç kontrol paneli 7 inç ve dokunmatik. araba zaten Transformers gibi duruyor, o dokunmatik panelle sürekli kurcalayasım geliyor . Keşke alsaydık demedim değil

8:Kör nokta uyarı sistemi gerekli. uzun yolculuklarda fark edemeyebiliyor insan , dalıyor bazen

9:Ambians aydınlatması az da olsa Corollada var ve mükemmel bir görseli oluyor geceleri :)

10: Arka koltukta 2 kişi varsa gerekli. 3 kişide sıkıntı olabilir neden gerekli? sıkılan bir insanım ben, araç kullanmıyorsam arkaya otururum kol dayamasını indiririm ama yapacak birşey lazım telefonla oynamakta bir yere kadar

Bluetooth kiti kesinlikle gerekli. İphone varsa hele, hiç problemsiz kullanılıyor. ses kaliteside iyi oluyor bağlantı kaliteside. hele birde müzikleri direkt aktarınca ooooh mis :)

olmaması gereken olarak diye düşünürsek el frenide olmasın, düz bir zemine viteste bıraksın kullanıcı :)

ama bunlar asıl olması gerekenler :)
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
« Yanıtla #2 : Nisan 18, 2015, 18:49:26 »
bunların hepsinin aracımda olmasını isterim :)

insan kendini şımartması çok iyi :)

Kaan öyle de ben sadece websitesindeki haberi çevirdim. :) İhtiyaç, istek, para üçlemesine göre karar vermek gerek. :)
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Nisan 18, 2015, 18:51:57 »
Çok mantıklı şeyler, Teşekkürler Mutlu, :saygi:

24 saatin 16 saatini araba kullanarak 8 saatini araba içinde yatarak geçirenler için gerekli olabilir o özellikler  :islik:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 93000
  • Model Yılı: '12
  • 563 kere teşekkür etti
  • 298 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Nisan 18, 2015, 19:31:54 »
yağmur ve güneş sensörü çok gereksiz bence
geri görüş kamerası çok yararlı ama insanı çok tembelleştiriyor park konusunda.
navigasyon güzel ama çok daha hızlı ve akıcı olmalı,telefon gibi :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
« Yanıtla #5 : Nisan 18, 2015, 19:36:10 »
yağmur ve güneş sensörü çok gereksiz bence
geri görüş kamerası çok yararlı ama insanı çok tembelleştiriyor park konusunda.
navigasyon güzel ama çok daha hızlı ve akıcı olmalı,telefon gibi :)

@Baris Aydin (23950)

http://www.ebay.com/itm/One-Free-Rearview-Camera-w-HD-800-480P-7-LCD-Monitor-for-Car-Reverse-Parking-/131203039127?pt=US_Rear_View_Monitors_Cams_Kits&hash=item1e8c4f7f97

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 277 kere teşekkür etti
  • 406 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Nisan 18, 2015, 19:43:15 »
Havalandırmalı koltukları falan isterim ben. [emoji4] Ama dokunmatik ekranlar çok saçma gerçekten. Mesela ben bu mesajı dokunmatik bir telefondan bol hata ve düzeltme ile yazabiliyorum, arabada nasıl kullanayım allasen ya? [emoji4]

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 563 kere teşekkür etti

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Corolla 1.33 Life / İnci beyazı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 22460
  • Model Yılı: '14
  • 1151 kere teşekkür etti
  • 735 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Nisan 18, 2015, 20:25:36 »
Bunların hiç biri yok zaten bende. Ama mesela bu listede eksikliğini hissetmeyip olmasa da olur diyeceklerim ;

1 - Arabaya biniyorum internete değil. Veya bilgisayar değil araba alıyorum. İnternet bağlantılı multimedya ekranı, navigasyon vs. olmasa da olur.
2 - Sedan ve aile arabası kullandığım sürece bir veya iki büyük jant ve lastiklere ihtiyaç duymam.
4 - 40 yıllık İstanbullu ve 21 yıldır araba kullanan biri olarak navigasyon arabamda olmasa da olur. Eski usul bulurum adresi. Caminin yanından sağa gir, 100 metre git marketi geçince solda tarifi gibi.  :D Telefonumun navisini bile kullanmıyorum. 2 hat var bende ve I-Phone 5 ve LG G 2 Mini kullanıyorum.
7 - Dijital klimayı sevmiyorum ki dokunmatik tuşlara gerek duyayım. Manual klimayı elimle ayarlamak daha zevkli. Kafam daha fazlasını almıyor ve almasını da istemem.
9 - Ortam aydınlatması olmasa da olur. Arabanın içinde gece ışık açtın mı diye sorsan cevabım hayır olur. Zaten gece binişler de kapı açılırken aydınlatma yanıyor kendiliğinden ve binip kapı kapanınca sönüyor. Evin salonu değil ki bu lamba olsun. Gösterge ve orta konsol klima radyo/cd aydınlatması yeterli.
10 - Yahu gidin Allah aşkına, eve LCD televizyon almıyoruz, arabada TV olsa ne olur olmasa ne olur. Zaten arkaya binen yok. Binen tatile giderken biniyor o kadar. Zaten ikisi de uyur yol boyunca. Şahsen hareket halinde ki bir araba da bir şey izlemek midemi bulandırır benim başım döner.

Ve bu listeden olsun dediklerim ;
2 - Otomatik vites ise arabam direksiyon arkasında ki +/- kulakçığını isterim.
5 - Serinletici ve havalandırmalı ve ısıtmalı koltuk isterdim.
6 - Soğutmalı ve ısıtmalı bardak tutucu yazın uzun yolda güzel olurdu. Colanı veya suyunu koyacaksın ve soğukluğu kaybolmayacak.

Bu gerekli ve gereksiz listesi bana hitaben olup kendimce gerekli / gereksiz listemi bu şekilde yazdım. Ha, geri görüş kameram olsa emin olun açıp bakmam bile. Park sensörü hediye etti Nataş ve park sırasında çoğu zaman tınlamıyorum bile onu. Ötüyor o ve ben içimden sana iyi ötüşler diyorum ve aynalardan ve kafamı geri çevirip arabanın arkasının bittiği yeri ezberime aldığımdan zorluk yaşamıyorum.

Mesela bende yağmur ve far sensörü yok. Yok diye eksikliğini hissetmiyorum. Parmak ucum ile sileceklerimi çalıştıramıyor veya farlarımı açamıyorsam o zaman ben araba kullanmayayım. Fazla elektronik sistem bozar beni.  :)
Daima Rock ve daima Erkin baba..!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
« Yanıtla #9 : Nisan 18, 2015, 20:39:57 »
işlemci hızı nedir?göremedim

işlemci hızı? işletim sistemi olmayan bir alette işlemci hızının önemi nedir acaba?
Kameranın TVL'ini sorsanız anlardım.

Mesaj Birleştirildi: Nisan 18, 2015, 20:41:32
Bunların hiç biri yok zaten bende. Ama mesela bu listede eksikliğini hissetmeyip olmasa da olur diyeceklerim ;

Ve bu listeden olsun dediklerim ;
2 - Otomatik vites ise arabam direksiyon arkasında ki +/- kulakçığını isterim.
5 - Serinletici ve havalandırmalı ve ısıtmalı koltuk isterdim.
6 - Soğutmalı ve ısıtmalı bardak tutucu yazın uzun yolda güzel olurdu. Colanı veya suyunu koyacaksın ve soğukluğu kaybolmayacak.

Bu gerekli ve gereksiz listesi bana hitaben olup kendimce gerekli / gereksiz listemi bu şekilde yazdım. Ha, geri görüş kameram olsa emin olun açıp bakmam bile. Park sensörü hediye etti Nataş ve park sırasında çoğu zaman tınlamıyorum bile onu. Ötüyor o ve ben içimden sana iyi ötüşler diyorum ve aynalardan ve kafamı geri çevirip arabanın arkasının bittiği yeri ezberime aldığımdan zorluk yaşamıyorum.

Mesela bende yağmur ve far sensörü yok. Yok diye eksikliğini hissetmiyorum. Parmak ucum ile sileceklerimi çalıştıramıyor veya farlarımı açamıyorsam o zaman ben araba kullanmayayım. Fazla elektronik sistem bozar beni.  :)

Serinletici, ısıtıcılı, masaj yapan koltuk kılıfları mevcut abi.
Soğutmak için kaliteli bir soğuk tutan bez çanta ve bir miktar buz. Sıcak tutmak amaçlı termos, ya da uzun yolda, piknikte kullanmak amaçlı çakmaktan çalışan su kaynatıcı cattle iş görebilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 46000
  • Model Yılı: '13
  • 9 kere teşekkür etti
  • 47 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Nisan 18, 2015, 20:53:20 »
yukardaki listedeki özelliklere ihtiyaç duyanlar vardır mutlaka.
vites kulakcıklarını severek kullanıyorum.
entegre nav  makul fiyatla alınabilir.
bluetooth telefon bağlantısı çok kullanışlı. keşke  telefonla konuşmak dışında şeylerde yapabilse. mesela telefonun navigasyonunu ekranda görebilseydim.

büyük jantlar bence çok gereksiz, sadece görünümden ibaret şeyleri sevmiyorum

ben kesinlikle head up display isterdim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
« Yanıtla #11 : Nisan 18, 2015, 21:10:02 »
yukardaki listedeki özelliklere ihtiyaç duyanlar vardır mutlaka.
vites kulakcıklarını severek kullanıyorum.
entegre nav  makul fiyatla alınabilir.
bluetooth telefon bağlantısı çok kullanışlı. keşke  telefonla konuşmak dışında şeylerde yapabilse. mesela telefonun navigasyonunu ekranda görebilseydim.

büyük jantlar bence çok gereksiz, sadece görünümden ibaret şeyleri sevmiyorum

ben kesinlikle head up display isterdim.

Sygic navigasyon programı HUD özelliği sunuyor.
Bazı değişik programlar da devir ve hız bilgisini HUD olarak göstermekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 563 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Nisan 18, 2015, 21:35:14 »
işlemci hızı? işletim sistemi olmayan bir alette işlemci hızının önemi nedir acaba?
Kameranın TVL'ini sorsanız anlardım.

ben navigasyon cihazı sandım o yüzden işlemci hızını sordum