Gönderen Konu: Egzoz manifold contası tamiri  (Okunma sayısı 13463 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Vazgeçemeyeceğiniz bir ilişki; TOYOTA! -
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '06
  • 836 kere teşekkür etti
  • 836 kere teşekkür edildi
Egzoz manifold contası tamiri
« : Nisan 17, 2015, 12:15:57 »
Merhabalar.

Son bir aydır gaza bastıkça araçta pıtırdı vardı. İlk önce egzoza yoğunlaştım.
Aslında ilk etapta hoş da bir sesti fakat daha sonra kaçıran yer büyüdü herhalde, ses iyice artmaya başladı.

Bu ayın başında, yağ bakımındayken liftte egzozu kontrol ettik, herhangi bir sorun gözükmüyordu.

Daha sonra ustam "Gaza bas, ben de ön tarafı dinleyeceğim" dedi ve teşhis yüksek ihtimalle manifold contası, düşük ihtimalle boğaz idi.

Ancak dün bu işe el atma fırsatı yakaladım. Ki yağ bakımından sonra 3.300 KM'ye yakın bir yol yapmıştım. Kaçıran yer iyice büyüyünce, ses de artmıştı.

Manifoldu söktük, problem manifold contasında idi. En sondaki gözün alt tarafı kararma yapmış, bu da manifold contasından kaçırdığına bir işaretti.

Halbuki, manifold contası, geçen yıl motora rekftefiye yaparken siparişini verdiğimiz orijinal tam conta takımının içerisinden çıkmıştı.
Ustama "Bu kadar zamanda su koyvermesi normal mi ?" diye sorduğumda, "Eşeğin üzerinde fazla redline yapmışsın" dedi.  :-[

Velhasıl, elime manifold contamı alıp, parçacı parçacı gezdim. Her parçacıda aynı cevap "Manifold contası tek satılmaz, takım contayla beraber satılır" idi. Tam Ufuk abiyi @Ufuk Sönmez (16363) arayıp yardım isteyecekken, aklıma tanıdık egzozcuya uğramak geldi.

Egzozcum aşağıdaki Bosal marka sıvı egzoz contasını verdi. "Bunu manifold contasının çevresine sürün, sürdükten sonra aracı 3-4 DK rölantide çalıştırın, o sürülen conta şişecek. Sittin sene kaçırmaz" dedi.

Aşağıda malzemelerin fotoğrafını paylaşıyorum.nSizlerin de başına böyle bir durum gelirse istifade edersiniz.

Manifold contası

Kullanılan sıvı conta

1.6 VVT-i

Toyota Club Türkiye

Egzoz manifold contası tamiri
« : Nisan 17, 2015, 12:15:57 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 103000
  • Model Yılı: '12
  • 1003 kere teşekkür etti
  • 1011 kere teşekkür edildi
Ynt: Egzoz manifold contası tamiri
« Yanıtla #1 : Nisan 17, 2015, 12:25:49 »
Yüksel seninkinde varmış benimkinden (önceki aracım)  hiç çıkmamıştı conta.Ufuktan orjinal conta alıp takmıştık.
Toyota avensis 1.6 elegant 2006 Tüplü
Toyota avensis 1.6 elegant extra 2012 BRC Tüplü

Öleceğiz birgün, gömecekler. Birkaç gün övecekler, sonra kalan malını bölecekler; Hatta memnun kalmayıp üstüne birde sövecekler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 836 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Nisan 17, 2015, 12:26:46 »
Yüksel seninkinde varmış benimkinden (önceki aracım)  hiç çıkmamıştı conta.Ufuktan orjinal conta alıp takmıştık.
Conta takımı orijinal miydi Cavit abi ?
1.6 VVT-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Kilometre: 6500
  • Model Yılı: '20
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2372 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Nisan 17, 2015, 12:43:57 »
Velhasıl, elime manifold contamı alıp, parçacı parçacı gezdim. Her parçacıda aynı cevap "Manifold contası tek satılmaz, takım contayla beraber satılır" idi. Tam Ufuk abiyi @Ufuk Sönmez (16363) arayıp yardım isteyecekken, aklıma tanıdık egzozcuya uğramak geldi.

Egzozcum aşağıdaki Bosal marka sıvı egzoz contasını verdi. "Bunu manifold contasının çevresine sürün, sürdükten sonra aracı 3-4 DK rölantide çalıştırın, o sürülen conta şişecek. Sittin sene kaçırmaz" dedi.

Manifold contası tek satılmaz diyen parçacı halt etmiş :)

Sıvı contayı aldığın kişide ürünü biraz abartmış sanırım, belli bir süre sızdırmazlık sağlayacaktır ancak orijinal manifold contasını yakabilen adama o sıvı conta vız gelir tırıs geçer Yükselim.

O sıvı contanın fiyatı nedir bilmiyorum ama orijinal manifold contası 60 lira civarında ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 836 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Nisan 17, 2015, 12:47:46 »
Manifold contası tek satılmaz diyen parçacı halt etmiş :)

Sıvı contayı aldığın kişide ürünü biraz abartmış sanırım, belli bir süre sızdırmazlık sağlayacaktır ancak orijinal manifold contasını yakabilen adama o sıvı conta vız gelir tırıs geçer Yükselim.

O sıvı contanın fiyatı nedir bilmiyorum ama orijinal manifold contası 60 lira civarında ;)
Bizim buradaki parçacıları biliyorsun abi.
Boşuna ben seni taa buralardan rahatsız etmiyorum, boşuna bütün parçaları -sis farından, yağa kadar- senden almıyorum.

Nasıl yaktım o contayı hala düşünüyorum.   :alkis:

Tekrar aynı ses gelirse orijinal manifold contası alırım artık senden abi.
1.6 VVT-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 103000
  • Model Yılı: '12
  • 1003 kere teşekkür etti
  • 1011 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Nisan 17, 2015, 14:22:39 »
Yüksel ufuktan sadece orjinal egsoz manifold contasını alıp taktık.
Toyota avensis 1.6 elegant 2006 Tüplü
Toyota avensis 1.6 elegant extra 2012 BRC Tüplü

Öleceğiz birgün, gömecekler. Birkaç gün övecekler, sonra kalan malını bölecekler; Hatta memnun kalmayıp üstüne birde sövecekler