Merhabalar.
Son bir aydır gaza bastıkça araçta pıtırdı vardı. İlk önce egzoza yoğunlaştım.
Aslında ilk etapta hoş da bir sesti fakat daha sonra kaçıran yer büyüdü herhalde, ses iyice artmaya başladı.
Bu ayın başında, yağ bakımındayken liftte egzozu kontrol ettik, herhangi bir sorun gözükmüyordu.
Daha sonra ustam "Gaza bas, ben de ön tarafı dinleyeceğim" dedi ve teşhis yüksek ihtimalle manifold contası, düşük ihtimalle boğaz idi.
Ancak dün bu işe el atma fırsatı yakaladım. Ki yağ bakımından sonra 3.300 KM'ye yakın bir yol yapmıştım. Kaçıran yer iyice büyüyünce, ses de artmıştı.
Manifoldu söktük, problem manifold contasında idi. En sondaki gözün alt tarafı kararma yapmış, bu da manifold contasından kaçırdığına bir işaretti.
Halbuki, manifold contası, geçen yıl motora rekftefiye yaparken siparişini verdiğimiz orijinal tam conta takımının içerisinden çıkmıştı.
Ustama "Bu kadar zamanda su koyvermesi normal mi ?" diye sorduğumda, "Eşeğin üzerinde fazla redline yapmışsın" dedi.

Velhasıl, elime manifold contamı alıp, parçacı parçacı gezdim. Her parçacıda aynı cevap "Manifold contası tek satılmaz, takım contayla beraber satılır" idi. Tam Ufuk abiyi
@Ufuk Sönmez (16363) arayıp yardım isteyecekken, aklıma tanıdık egzozcuya uğramak geldi.
Egzozcum aşağıdaki Bosal marka sıvı egzoz contasını verdi. "Bunu manifold contasının çevresine sürün, sürdükten sonra aracı 3-4 DK rölantide çalıştırın, o sürülen conta şişecek. Sittin sene kaçırmaz" dedi.
Aşağıda malzemelerin fotoğrafını paylaşıyorum.nSizlerin de başına böyle bir durum gelirse istifade edersiniz.
Manifold contası

Kullanılan sıvı conta
