0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Önce bluetooth ile şifre girerek bağlandınız mı? Bağlandıktan sonra Torque'u açınca otomatik görmesi lazım. Başka bir araçta deneme şansınız var mı? evet şifre girerek bağlantıyı yaptım önce. hem torque hem de dashcommand ile denedim bağlanamadı, program ayarlarını da kontrol ettim ama çözüm olmadı. bir de 2009 d4d corollamız var, onda deneyeceğim ilk fırsatta.ELM nin her araca uyumlu olmadığını okumuştum forumlarda, o yüzden belki 2007 yaris e uyumlu değildir diye düşündüm.Alıntı yapılan: (Gizli Üye) - Nisan 16, 2015, 15:59:44sahte elm piyasada fazlasıyla mevcut, onlardan denk gelmiş olma ihtimali olabilir.Ben 2011 1.33 ile çalıştırmıştım.ben de öyle düşünüyorum, corolla da denedikten sonra sahte olup olmadığını anlarım sanıyorum.
sahte elm piyasada fazlasıyla mevcut, onlardan denk gelmiş olma ihtimali olabilir.Ben 2011 1.33 ile çalıştırmıştım.ben de öyle düşünüyorum, corolla da denedikten sonra sahte olup olmadığını anlarım sanıyorum.
ELM terminal gibi program varsa AT AL diye komut yollayın bakalım OK diyecek mi?Mesaj Birleştirildi: Nisan 16, 2015, 16:40:14protokol sorunu olabilir, hangi cihazı aldınız?aşağıdaki linkteki cihazı almıştım, yorum çokluğuna bakarak sorun çıkma ihtimali düşük gibi geliyor. bu arada o programı bilmiyordum, bir deneyeyim.http://tr.aliexpress.com/item/100-Factory-Price2014-New-SUPER-MINI-ELM327-Bluetooth-OBD2-V2-1-Black-Smart-Car-Diagnostic-Interface/1640277217.html?recommendVersion=1
aşağıdaki linkteki cihazı almıştım, yorum çokluğuna bakarak sorun çıkma ihtimali düşük gibi geliyor. bu arada o programı bilmiyordum, bir deneyeyim.http://tr.aliexpress.com/item/100-Factory-Price2014-New-SUPER-MINI-ELM327-Bluetooth-OBD2-V2-1-Black-Smart-Car-Diagnostic-Interface/1640277217.html?recommendVersion=1
ELM 2.1 diyen çoğu cihaz çakma oluyor v 1.5 olanlardan alsaydınız keşke. Gerçi bende ELm 2.1 aldım ve kullanıyorum benim protokol yenilerden CAN lı olanlardan. Sizin aracın protokolünü biliyormusunuz? Torque programının araç profili tanımlama kısmında protokol seçim kısmı var onada bir bakın. Ayrca ELM CHAT - ELM terminal gibi programlar var manuel olarak komut yollayabiliyorsunuz. ATZ ve ATAL komutlarını yollayın bakın bakalım OK cevabımı gelecek ? mi çıkacak. Orada cihazın Versiyonunu da görebilirsiniz.
Dün biraz kurcalama fırsatım oldu ve sonunda çalıştı. Torque programında protokol ayarlarını kurcaladım biraz, bir de versiyonu eskiymiş onu güncelledim okumaya başladı. Dashcommand hala çalışmıyor fakat torque işimi görüyor zaten. ilgilenen arkadaşlara teşekkür ederim.Sırf soğutma suyu sıcaklığını görmek için almıştım. Mesela cool yazısı 65 derecede sönüyormuş. Sıkışık trafikte bir kez 94 dereceye ulaşmış olsa da hep 82-84 derece arasında geziyor. 80-90km/h hızlara çıkınca 80 dereceye kadar düştü, belki daha da düşecekti ama varacağım yere gelmiş oldum. Açıkcası motor bazen soğuk çalışıyormuş diye bir şüpheye düştüm. Uzun yolda deneyince emin olacağım artık.