Gönderen Konu: 99 corolla..araç dururken frene basınca sol ön tekerden gelen gıcırtı sesi  (Okunma sayısı 2075 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 215000
  • Model Yılı: '99
  • 2 kere teşekkür etti
arkadaşlar merhaba.. sorun şöyle oluşuyor.aracımla 20-30 km yol yaptıktan sonra frene basınca sol ön tekerden bir gıcırtı geliyor sağ tekerde yok. arac 210 bin km de..usta baktı disk çok eskimiş dedi o bahaneyle ön diskleri  nibk marka disk ile balatalarıda orjinal toyota parçası nbk ile değiştirdim. araç önceden yuksek hızda biraz titrerken şimdi titreme kalmadı  frenaj süper oldu ama gel görki araç 20-30 km gittikten sonra frene basınca yine sol ön tekerde gıcırtı oluyor. iyice test etmek için aracı durdurup oyle frene bastım bıraktım frene basılırken gıcırtı sesi geliyor  yoksa başka bir zaman ses falan gelmiyor. tekrar ustama gösterdim o da ön tekerin merkezinde bir lastik var o eskimiş ordan  toz kaçıyor bu yuzden bu ses oluyor dedi. ilerde  kullana kullana geçer dedi ..şuan  bu ses gitmedi ne zaman gidecek bilemiyorum ayrıca sesin sebebi acaba bu mudur başka birşey olabilir mi uzmanlara sorayım dedim.cevaplar için şimdiden teşekkürler arkadaşlar.
toyota ile yola devam..

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Vazgeçemeyeceğiniz bir ilişki; TOYOTA! -
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '06
  • 836 kere teşekkür etti
  • 836 kere teşekkür edildi
Ynt: 99 corolla..frene basınca sol ön tekerden gelen gıcırtı sesi
« Yanıtla #1 : Nisan 16, 2015, 17:28:44 »
Fren kaliperlerinizi hiç boyamış mıydınız ?
1.6 VVT-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Nisan 16, 2015, 17:30:52 »
hayır hiç boyamadım orjinal haliyle duruyor..
toyota ile yola devam..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Vazgeçemeyeceğiniz bir ilişki; TOYOTA! -
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '06
  • 836 kere teşekkür etti
  • 836 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Nisan 16, 2015, 18:09:36 »
hayır hiç boyamadım orjinal haliyle duruyor..
Fren balatalarının şimlerine boya sıkışıp, frene bastıkça ses yaptırabiliyor. Belki ondan kaynaklı bir şey olmuştur diye sordum.

Aracınızı lifte kaldırtın, aracı vitese takıp liftte ön tekerleği döndürürken frene basın. Ustanız o zaman belki çözer.
1.6 VVT-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Nisan 16, 2015, 19:27:02 »
Fren balatalarının şimlerine boya sıkışıp, frene bastıkça ses yaptırabiliyor. Belki ondan kaynaklı bir şey olmuştur diye sordum.

Aracınızı lifte kaldırtın, aracı vitese takıp liftte ön tekerleği döndürürken frene basın. Ustanız o zaman belki çözer.
aracı zaten lifte kaldırıp dediğinizi ve başka şeyleri yaparak merkeze toz kaçmış geçer dedi..ama pek inandırıcı gelmedi forumdaki arkadaşlarla sorunu çözeriz inş.

Mesaj Birleştirildi: Nisan 17, 2015, 17:48:08
merkezi değiştirmek sorunu çözermi sizce ...birde bu merkezin satışı olmadıgını cıkmasını bulmak gerekir dedi usta ne dersiniz arkadaşlar..
toyota ile yola devam..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 100120
  • Model Yılı: '01
  • 17 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Nisan 28, 2015, 23:12:45 »
aracı zaten lifte kaldırıp dediğinizi ve başka şeyleri yaparak merkeze toz kaçmış geçer dedi..ama pek inandırıcı gelmedi forumdaki arkadaşlarla sorunu çözeriz inş.

Mesaj Birleştirildi: Nisan 17, 2015, 17:48:08
merkezi değiştirmek sorunu çözermi sizce ...birde bu merkezin satışı olmadıgını cıkmasını bulmak gerekir dedi usta ne dersiniz arkadaşlar..

hocam naptınız? bende de aynı sorun var...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
ustalar tam teşhis yapamadı en sonunda 2 hafta once sol ön teker kilitlenmeye yakın halde dumanlar içinde kaldık.. serviste bakınca sol ön kaliper pistonunun bozuldugunu tespit ettik(geçte olsa bulduk cok şukur).  tamiri için fren tamir kiti lazımmış onu bulmakta zor oldu ama  orjınal japon malı tamir kitini 130 tl ye aldım ve sorun giderildi ..aynı zamanda fren hortumunu ve fren hidroliğinide değiştirdim..cok şukur simdi iyiyiz arkadaşlar..
toyota ile yola devam..