0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Merhabalar arkadaşlar. 2015 1.6 advanced corolla sahibiyim. İki sorum olacak araçta fark ettiğim özellik mi üretim hatası mı onu anlayamadım.1) Kemer uyarısı sesli olarak öterken yani kemer takılı değilken sinyali çalıştırdığımızda sinyal sesi olan cık cık cık ötmüyor kemer uyarısı bitince veya kemer takılı iken böyle bir durum söz konusu değil.2) El freni çekili iken arabayı çalıştırdığımızda gündüz farı yanmıyor, el frenini indirdiğimiz zaman yanmaya başlıyor. El freni çekik değilken arabayı çalıştırdığımızda ise gündüz farı 1 saniye sonra filan yanıyor.Bunlar hata mı yoksa herkeste mi böyle anlayamadım
Sinyal sesi nasıl bir şey?
Sinyali yaktığımız zaman sinyalin açık olduğunu belirten ikaz @Murat Köse (28015)
Toyota hiç bir özelliği boşuna yapmaz..
aciklayalim , ses cikartan buzzer 1 adet ayni anda 2 sesi cikaramaz , ayrica aracindan ayni amda 2 uyari sesi yelse sesler ust uste binecek ozaman ne anlayacaksin ? manrikli olani yapmislar bence . benim yaristede boyle bugune kadar kullandigim rum corollalardada boyleydi
Keşke sebebini de bilseydik....
Seyir halinde aktif olma özelliği bence dururken değil..
Uyarı sesi önem derecesine göre sıralanmış. Sinyal sesi kemer uyarı sesini bastırmasın ya da algılanmasını önlemesin diye bu şekilde. Yani işin içinde çok eskiye dayanan bir Japon felsefesi var Jidoka.
cidden mi ? " jidoka "