Gönderen Konu: yardım!!!motor arıza ışığı ve yokuş kalkış desteği ışığı yanıyor  (Okunma sayısı 11524 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 7800
  • Model Yılı: '15
  • 22 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
merhabalar. 2015 corolla advance multidrive aracım var. bugün biraz gezintinin ardından parkta oturdum. ardından aracıma bindim ve çalıştırıp sürmeye başladım. ekrama bakınca motor arıza ışığı ve yokuş kalkış desteği ışığının hala yanıyor olduğunu gördüm. eco ışığı da yanmıyordu. aracı stop edip bekleyip tekrar çalıştırdım. ama nafile yine aynıydı. aracın motor sesinde gidişinde hiçbir problem yok. frene sert bastığımda yokuş kalkış devreye girmiyor. acaba sorun ne olabilir. araç daha 2350 km gibi. araca cuma tüp takıldı. tüpten olabilir mi. birkaç defa ykuş kalkış desteğini kullandım. devreye giriyordu. tüplü iken de kullandım problem olmamıştı. bugün aniden böyle oldu.
Sevgide güneş gibi ol,dostluk ve kardeşlikte akarsu gibi ol,
hataları örtmede gece gibi ol,
tevazuda toprak gibi ol,öfkede ölü gibi ol,
ya olduğun gibi görün,ya göründügün gibi ol.

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 50000
  • Model Yılı: '94
  • 272 kere teşekkür etti
  • 77 kere teşekkür edildi
merhabalar. 2015 corolla advance multidrive aracım var. bugün biraz gezintinin ardından parkta oturdum. ardından aracıma bindim ve çalıştırıp sürmeye başladım. ekrama bakınca motor arıza ışığı ve yokuş kalkış desteği ışığının hala yanıyor olduğunu gördüm. eco ışığı da yanmıyordu. aracı stop edip bekleyip tekrar çalıştırdım. ama nafile yine aynıydı. aracın motor sesinde gidişinde hiçbir problem yok. frene sert bastığımda yokuş kalkış devreye girmiyor. acaba sorun ne olabilir. araç daha 2350 km gibi. araca cuma tüp takıldı. tüpten olabilir mi. birkaç defa ykuş kalkış desteğini kullandım. devreye giriyordu. tüplü iken de kullandım problem olmamıştı. bugün aniden böyle oldu.

Benzinde kullanırken arıza lambası yakıyor mu?
büyük ihtimal lpg montajından dolayı.Lpg bağlantılarını kontrol ettirmekte fayda var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 22 kere teşekkür etti
benzinde aynı denedim. ilginiz için çok teşekkürler ahmet bey.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '07
  • 2229 kere teşekkür etti
  • 3428 kere teşekkür edildi
Büyük ihtimal ile LPG ayarı hatalı.
Bu nedenlede motor safe moda geçmiş ve ceşitli arızalara neden olmuş.
Avensis 1.8 A/T 2007 LPG (Tomasetto)
AP900 Cruise control
www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=50407.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 22 kere teşekkür etti
ahmet bey lpg ustasına ne söylemeliyim. yardımcı olursanız sevinirim. lpg ile test sürüşü yaptık. aracı biraz yokladık. cuma cumartesi ve bugün bindik. bi şey yoktu. ne olduysa birden oluverdi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '07
  • 2229 kere teşekkür etti
  • 3428 kere teşekkür edildi
LPG ayarları yapılır iken motor bilgileride arıza tespit cihazı ile takip edilmeli.
Benzine en yakın ayar yapılmalı.

Motorun çalışma karakterine müdahale ihtiyacı olmamalı.
Avensis 1.8 A/T 2007 LPG (Tomasetto)
AP900 Cruise control
www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=50407.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '13
  • 259 kere teşekkür etti
  • 825 kere teşekkür edildi
Benim arabada hiç görmedim ben eko isigini. Galiba Dizellerde yok
Gulumsemesini Bilmeyen Tukkan Acmasin
Kars Atasozu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 22 kere teşekkür etti
Ustama gidip LPG ayarlarına baktık. Yoksa sabahı zor edecektim. Sizlerin dediği gibi LPG ayarı fakir olmuş. Yeni ayar yapıldı. Düzeldi. Hepinize tekrar teşekkür ederim. Sagolun

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • 1 kere teşekkür etti
Merhabalar. Sitede yeniyim. Aktif auris 2013 1.6 Multidrive s otomatik benzin lpg kullanıcısıyım.Aracımda motor ışığı yanıyordu ve sebebi devamlı lpg den dolayı deniyordu. Her 15-20 güne bir gidip söndürtmekten bıktım ve artık umursamadım. Daha sonra Kayma ışığı yandı. O da yokuş kalkış desteği işaretiymiş. Sorun ne olabilir sizce. Bizim buralarda pek iyi usta yok. Ustaya yönlendirme yapmam gereken bir konu var mı sizce. Yardımlarınızı bekliyorum lütfen.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 58000
  • Model Yılı: '18
  • 67 kere teşekkür etti
  • 172 kere teşekkür edildi
Merhabalar. Sitede yeniyim. Aktif auris 2013 1.6 Multidrive s otomatik benzin lpg kullanıcısıyım.Aracımda motor ışığı yanıyordu ve sebebi devamlı lpg den dolayı deniyordu. Her 15-20 güne bir gidip söndürtmekten bıktım ve artık umursamadım. Daha sonra Kayma ışığı yandı. O da yokuş kalkış desteği işaretiymiş. Sorun ne olabilir sizce. Bizim buralarda pek iyi usta yok. Ustaya yönlendirme yapmam gereken bir konu var mı sizce. Yardımlarınızı bekliyorum lütfen.
arıza kodu ne? Bunu bilmeden yorum yapmak yanlış olur ancak büyük ihtimal lpg kaynaklı fakir karışım hatası vardır arıza kodunu öğrenip yazarsanız daha iyi yardımcı olunur

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 1 kere teşekkür etti
Abi bugün baktık  Evet sistem yetersiz diyor. Bu fakirlik oluyor galiba. Arıza kodlarını sildirdik, LPG ayarı yapılacak akşama doğru. Tekrar çıkmaması için ne yapmak gerek

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 67 kere teşekkür etti
Abi bugün baktık  Evet sistem yetersiz diyor. Bu fakirlik oluyor galiba. Arıza kodlarını sildirdik, LPG ayarı yapılacak akşama doğru. Tekrar çıkmaması için ne yapmak gerek
Lpg ayarını yapan kişi işinin ehli olmalı, yolda ayar ltft stft değerlerine göre ayar yapılmalı lpg haritasında ltft+stft toplamı her devir yükte  mümkün olduğunca  sıfıra yakın olmalı +5 -5 aralığı ideal aralıktır, yolda ayardan bahsettiğim sanayide atılan 3  5 tur değil uzun yolada çıkıp ayar yapmalı ustanız, siz arabayı kullanacaksınız oda yan tarafta ayar yapacak, aracın rolantide yapılıp bırakılan ayardan hayır beklemeyin

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 1 kere teşekkür etti
Çok teşekkür ediyorum abi , işinin ehli lpg ci burda zor ama araştıracağım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 67 kere teşekkür etti
Çok teşekkür ediyorum abi , işinin ehli lpg ci burda zor ama araştıracağım.
gerekirse benzinde kullanın şu yasaklar bitince başka bir şehirde işinin ehli yolda ayar yapan birine götürün aracınızı, bu haliyle lpg de kullanmanızı tavsiye etmem