0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Su kontrolu depodan yapılır.Su seviyesi eksildiginde oradan içeri su almaktadır.
Depodaki miktar full üzerinde gösteriyo,ben suyu full 'e çekeyim mi?
Radyatörün yanında plastik hortumla radyatöre bağlı olan depo.Araçtaki su seviyesinin kontrolünü radyatör kapağı açılarak mı yapılır yoksa bu depo su seviyesine bakılarak mı?Bu depodan, araçta su azalaınca araca su geçişi olmakta mıdır?
Konuyu daha sonra okuyacak arkadaşlar için yol göstermesi açısından yazıyorum. Aynı soru benimde aklıma geldiğinden ustama sordum ustam açıklamasını çok güzel yaptı ancak (arabanın motorundan zerre anlamadığımdan) burada nasıl anlatırım bilemiyorum. Netice itibari ile şunu söyleyebilirim kesinlikle radyatörden kontrol ediniz aracın suyunu.
Kesinlikle yanlış.Sogutma sisteminin hava yapmasına neden olabilir.
Sistem hava alır ise devir daim yapmaz.Yeni sstemlerde zaten havayı tahliye deposuna atacak ve tahliye deposundanda suyu çekecek şekilde geliştirilirler. O nedenle oradan bakmaya gerek yok.Ancak motor ve radyatörde su komple boşaltılır ise ilk dolumun radyatörden yapılması elzemdir.
bildiklerim ile katkıda bulunayım. ahmet güve üstadın söyledikleri kesinlikle katılıyorum, bizim ve diğer hemen hemen bütün marka ve son seri araçlar da soğutma sistemi kapalı devre olarak dizayn edilmektedir. bu yüzden bu tür uygulamalar ile sisteme hava aldırırsanız sistemde sıkışan hava, dolaşımda daha hızlı ısınacağından motor hararetinin çok hızlı yükseldiğini görürsünüz. motora geri dönülmez zararlar verebilirsiniz.ben bunun yanı sıra bir şey sormak istiyorum. taşırma kabı dediğimiz kabın kapağı da kabın içinde sıkışmış havayı atacak, basıncı azaltacak şekilde özel olarak imal edildiğini biliyoruz. ancak bazen bu kapağı araba çalışmaz iken servisteki ustalar kapağı gevşeterek sıkışan havanın boşaltmasını sağlıyorlar. bu uygulama ne kadar doğrudur?iyi geceler