Gönderen Konu: rüzgar sesi sorunu !!!  (Okunma sayısı 3164 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Keşkesiz Yaşa !!! ;)
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 650
  • Model Yılı: '15
  • 8 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
rüzgar sesi sorunu !!!
« : Nisan 10, 2015, 16:51:24 »
merhaba arkadaşlar arcım daha 1100 km corolla 2015 ancak aklıma takılan bir kaç şey var. aracımla 120 km hızı geçtikten sonra rüzgar sesi almaya başlıyor normalde de 3000 devri aşında baya bi motor sesi geliyor. ve yol bilgisayarında geçenlerde ortalama 8.7 L iken birden 18 L gösterdi sonraları 9.4 e düştü bunların sebebi ne olabilir şimdiden çok teşekkür ederim.
Keşkesiz Yaşa !!! ;)

Toyota Club Türkiye

rüzgar sesi sorunu !!!
« : Nisan 10, 2015, 16:51:24 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: -
  • 504 kere teşekkür etti
  • 208 kere teşekkür edildi
Ynt: rüzgar sesi sorunu !!!
« Yanıtla #1 : Nisan 10, 2015, 17:04:37 »
Tek sorunların bunlar olur inşallah :)  ne sorunlar çıkabilir daha. Moralini bozmak istemiyorum ama C sınıfı arabalar böyle sanırım. Biz bize göre çok para verdiğimiz için, bir araç için 4,5 sene çalıştığımız için çok zor geliyor sanırım bize. Beklentimiz çoktu belki de arabadan. Ama maalesef araçta belli başlı sorunlar var evet
" Less English, more bike."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corona
  • Kilometre: 50000
  • Model Yılı: '94
  • 272 kere teşekkür etti
  • 77 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Nisan 10, 2015, 17:10:58 »
merhaba arkadaşlar arcım daha 1100 km corolla 2015 ancak aklıma takılan bir kaç şey var. aracımla 120 km hızı geçtikten sonra rüzgar sesi almaya başlıyor normalde de 3000 devri aşında baya bi motor sesi geliyor. ve yol bilgisayarında geçenlerde ortalama 8.7 L iken birden 18 L gösterdi sonraları 9.4 e düştü bunların sebebi ne olabilir şimdiden çok teşekkür ederim.

Malesef toyotalarda rüzgar sesi sorunu var.Aynalardan geliyor.Aracınız çok yeni yakıt rodaj döneminden sonra azalmaya başlar.Sanıyorum 18 litreyi sıfırladıktan sonra ilk kalkışta göstermiştir.Gayet normaldir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Nisan 10, 2015, 17:14:12 »
 Yol bilgisayarı anlık tüketimi gösterdiğinde gaz pedalı ve motora binen yük paralelinde bahsedilen tüketimleri göstermesi normal. Daha yüksek değerler de görülebilir, duruma göre. Ortalama tüketim ise geçilen mesafe ve tüketilen yakıt dikkate alınarak hesaplanır.
 Rüzgar sesi, araçtan araca farklı oranda olabilir, eğer aracınızın kapı ayarları uygun değilse bu ses daha artar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Corolla 1.33 Life / İnci beyazı
  • Kilometre: 22460
  • Model Yılı: '14
  • 1151 kere teşekkür etti
  • 735 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Nisan 10, 2015, 17:27:37 »
Bence hiç bir sorun yok, rahat olun. Bahsi geçen araba motor ve donanımına göre 50 - 85 bin lira fiyat aralığına sahip bir araba. Ve alan kitle donanım ve motoruna göre bir rakam ödeyip en ufak bir ses gelince "vay efendim o kadar para ödedim ben böyle bir ses kabul edemem" diyor. İyi de insan olan bizler de yemek yerken sesler çıkarabiliyoruz. Eminim ki diğer markaların emsal modellerinden de benzer sorunlar (ses, tıkırtı, vb. gibi) geliyordur. İnsan üretimi hiç bir şey sıfır hataya sahip değildir. 2013 model Mercedes A200'ün sunroof bölgesinden gacırtı şeklinde ses geliyordu mesela.
Daima Rock ve daima Erkin baba..!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '20
  • 252 kere teşekkür etti
  • 709 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Nisan 10, 2015, 18:50:26 »
Bence hiç bir sorun yok, rahat olun. Bahsi geçen araba motor ve donanımına göre 50 - 85 bin lira fiyat aralığına sahip bir araba. Ve alan kitle donanım ve motoruna göre bir rakam ödeyip en ufak bir ses gelince "vay efendim o kadar para ödedim ben böyle bir ses kabul edemem" diyor. İyi de insan olan bizler de yemek yerken sesler çıkarabiliyoruz. Eminim ki diğer markaların emsal modellerinden de benzer sorunlar (ses, tıkırtı, vb. gibi) geliyordur. İnsan üretimi hiç bir şey sıfır hataya sahip değildir. 2013 model Mercedes A200'ün sunroof bölgesinden gacırtı şeklinde ses geliyordu mesela.

Abi hakkaten nedir o A serisinin hali . resmen şok oldum. toyotada motor sesi yol sesi yok oyüzden rüzgar sesini duyuyorsunuz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Bir başkadır benim memleketim...
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '05
  • 533 kere teşekkür etti
  • 165 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Nisan 10, 2015, 19:31:22 »
her araçta belli hızlardan sonra yol sesi rüzgar sesi mevcut sadece Toyota'ya has bir durum değil ;)
Şimdi Avensis 1.6 Elegant
97, 1.3 XE A/C, DÜPLÜ:) ( Eskiden )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '11
  • 2592 kere teşekkür etti
  • 1513 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Nisan 10, 2015, 19:36:41 »

normal, avensiste 140 civarında alıyor. ama rüzgar durumuna göre deşiyor. sert rüzgara maruz kalırsan 110 da bile alıyor. kaldı ki d sınıfı araçların hemen hepsi 130-140 bandında rüzgar sesi alır. d sınıfı aracı olupta 140 ta rüzgar sesi almıyor diyen yalan söyler. c sınıfı japon bir otomobil için bu değer bence oldukça iyi
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
***25k(benzin) 75k (lpg) =105k+km....MaşaAllah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 9000
  • 24 kere teşekkür etti
  • 15 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Nisan 11, 2015, 08:30:40 »
Merhaba ruzgar sesini ıslık seklinde ve sag taraftan mi alıyorsunuz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • ŞAMPİYON GALATASARAY
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 4000
  • 166 kere teşekkür etti
  • 107 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Nisan 11, 2015, 08:53:31 »
merhaba,benim aracımda 1500 km. 2015 model geçen hafta 1000 bakımına götürdüm.ordaki ustaya sordum rüzgar sesi dışında yol seside alıyor sanki ama lastiklerden doalyı oldugunu ogrendim.çözüm için neyapılabilir diye sorduğumda 300 tl karşılığında aracın alt kısmına ve davlumbazlara würth marka köpük uygulaması yapıldığını ve bu uygulamanın sesi %60 civarında azalttığını söyledi.aynı uygulama ziebart tarzı firmalarda 700 -800 tl toyotanın bu sekilde uygun fiyat vermesi şaşırttı açıkcası:) ilerleyen zamanlarda düşünüyorum.
evet 110-120 km hızlanınca ses yapmaya başlıyor.
.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: C-HR
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 15000
  • Model Yılı: '17
  • 108 kere teşekkür etti
  • 148 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Nisan 11, 2015, 10:50:44 »
Yağmur+ıslak yol+lastik sesi+rüzgar sesi bir araya gelince corolla = disko

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Keşkesiz Yaşa !!! ;)
  • Kilometre: 650
  • 8 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Nisan 11, 2015, 17:16:14 »
Merhaba ruzgar sesini ıslık seklinde ve sag taraftan mi alıyorsunuz.
hayır ıslık şeklinde değil her iki taraftan bildiğiniz rüzgar sesi bir haftaya ilk 1000-3000kontrolü için servise gideceğim orada sorup öğrendiklerimisizlerle paylaşacağım
Keşkesiz Yaşa !!! ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Corolla 1.33 Life / İnci beyazı
  • Kilometre: 22460
  • 1151 kere teşekkür etti
  • 735 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Nisan 11, 2015, 17:52:39 »
Abi hakkaten nedir o A serisinin hali . resmen şok oldum. toyotada motor sesi yol sesi yok oyüzden rüzgar sesini duyuyorsunuz.

Aynen ve A200 teyzemin oğlunun olup 2013 model olarak yılbaşı haftası aldılar. 30 bin km'de. Arabayı test etmek için Kasımpaşa - Garipçe Köyü - Kasımpaşa yaptım ve o sun roof sesi beni kanser etti. Bir şey de demedim şimdi ayıp olmasın diye ve Mercedese pek yakıştıramadım bu A serisini. Dışarıdan iyi, şık duruyor en azından eski kasasına nazaran ama içi basit ve oyuncak gibi.

Yani Corolla bu arabaları göz önünde alırsak devede kulak.
Daima Rock ve daima Erkin baba..!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Nisan 11, 2015, 18:51:48 »
Rüzgar sesi için yakın zamanda çalışmam olacak bakalım :)
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara