Gönderen Konu: Kredi kartı ile ilgili sorunum var.Yardımcı olurmusunuz?  (Okunma sayısı 1753 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 50000
  • Model Yılı: '94
  • 272 kere teşekkür etti
  • 77 kere teşekkür edildi
Herkese iyi akşamlar diliyorum.Bir sorunum var.Yardımlarınıza ve önerilerinize ihtiyacım var. :saygi:

Dün öğlen saatleri de internet üzerinde otobüs bileti aldım.ödemeyi kredi kartıyla yaptım.Neyse kalkış bilgileri mesaj ve mail olarak geldi.Daha sonra yaklaşık 8-9 saat sonra biletimin iptal edildiğine dair mesaj geldi.Ben iptal etmediğim halde.otobüs firmasını arayıp sordum.Biletin internetten tekrar iptal edildiğini söylediler.En kısa sürede kredi kartına yansıyacağını söylediler.
Bugün sabah k.kartımı kontrol ettim iptal edilmemiş. >:(Firmayı tekrar aradım 24 saat geçmesi gerekiyor dediler.Bankayı aradım firmanın iptal etmesi gerekiyor diyorlar.
Şimdi ben napmalıyım

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: C-HR
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 95000
  • Model Yılı: '17
  • 156 kere teşekkür etti
  • 401 kere teşekkür edildi
Ynt: Kredi kartı ile ilgili sorunum var.Yardımcı olurmusunuz?
« Yanıtla #1 : Nisan 09, 2015, 22:37:06 »
Herkese iyi akşamlar diliyorum.Bir sorunum var.Yardımlarınıza ve önerilerinize ihtiyacım var. :saygi:

Dün öğlen saatleri de internet üzerinde otobüs bileti aldım.ödemeyi kredi kartıyla yaptım.Neyse kalkış bilgileri mesaj ve mail olarak geldi.Daha sonra yaklaşık 8-9 saat sonra biletimin iptal edildiğine dair mesaj geldi.Ben iptal etmediğim halde.otobüs firmasını arayıp sordum.Biletin internetten tekrar iptal edildiğini söylediler.En kısa sürede kredi kartına yansıyacağını söylediler.
Bugün sabah k.kartımı kontrol ettim iptal edilmemiş. >:(Firmayı tekrar aradım 24 saat geçmesi gerekiyor dediler.Bankayı aradım firmanın iptal etmesi gerekiyor diyorlar.
Şimdi ben napmalıyım

Bir kere banka kredi kartından yapılan bir işlemi durduk yere iptal etmez.. Eğer siz iptal etmediyseniz, bilet aldığınız kurum iptal etmiştir.  Eğer bileti iptal etmediyseniz ve biletiniz başkasına satıldı ise otobüs firması ile kavga edeceksiniz:) Siz iptal ettiyseniz / veya iptal sizin için sorun teşkil etmiyor ise iadenin kartınıza yapıldığına emin olun.. Belirttikleri gibi iade işlemi anında olmayabilir.. birkaç gün geçtikten sonra tekrar sorgulayabilirsiniz.. Ancak bankadan ziyade işler firmada bitiyor, eğer hakkitane işlem iptali yaptılarsa 1-2 gün içinde mutlaka kartınız yansır..

iyi akşamlar..
2017 C-HR Hybrid Diamond

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Nisan 09, 2015, 22:51:06 »
Amma garip bir durum aklıma DOLARI KİM ALDI espirisi geldi :) O almadı bu almadı kim aldı :) Kim nasıl iptal etmiş peki. Bana firma garip geldi, siz iptal işlemi yapmadıysanız peki nasıl iptal olmuş? Bunu hiç sordunuz mu? Firma hangi firmaysa bilelim de ona göre muamele edelim ama bir gariplik var.
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '11
  • 4 kere teşekkür etti
  • 164 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Nisan 09, 2015, 23:29:33 »
o bilet durup duruken iptal edilmez,muhtemelen otobüs firması iptal etmiştir büyük bir ihtimalle de daha önce satılmış olmasından yada aynı anda alış yapılmasından kaynaklanablir tabi sefer iptal olmadıysa....24 saat içinde hesabına geri ödeme yapılmış olması lazım,sen yaptığın tüm alış makbuzlarının çıktısını al elinde bulunsun şayet ödeme iade edilmezse tükatici hakem heyetine başvurruusn:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • P R İ N S VSI2- Japan Keihin Corporation
  • Araç: Rav 4
  • Kilometre: 220000
  • Model Yılı: '05
  • 572 kere teşekkür etti
  • 511 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Nisan 10, 2015, 00:25:16 »
İlginç bir olay..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "Bilgi Paylaşıldıkça Artar"
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '14
  • 134 kere teşekkür etti
  • 434 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Nisan 10, 2015, 10:03:36 »
Aslında çok kereler tanıdık bir kaç firmadan online bilet aldım hiç böyle bir durumla karşılaşmadım. Umarım sorununuz çözülür.
1998 Toyota Corolla 1.3 XL StationWagon 12V 2007-2020
2014 Nissan Qashqai 1.2 DıG-T   2020 -

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 272 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Nisan 10, 2015, 16:33:30 »
Amma garip bir durum aklıma DOLARI KİM ALDI espirisi geldi :) O almadı bu almadı kim aldı :) Kim nasıl iptal etmiş peki. Bana firma garip geldi, siz iptal işlemi yapmadıysanız peki nasıl iptal olmuş? Bunu hiç sordunuz mu? Firma hangi firmaysa bilelim de ona göre muamele edelim ama bir gariplik var.

Abi sorunu bugün hallettik onun için firmanın adını vermiyorum.Hala anlamadım ben iptal etmedim.Valla yurttaki arkadaşlardan şüphelenmeye başladım :)

o bilet durup duruken iptal edilmez,muhtemelen otobüs firması iptal etmiştir büyük bir ihtimalle de daha önce satılmış olmasından yada aynı anda alış yapılmasından kaynaklanablir tabi sefer iptal olmadıysa....24 saat içinde hesabına geri ödeme yapılmış olması lazım,sen yaptığın tüm alış makbuzlarının çıktısını al elinde bulunsun şayet ödeme iade edilmezse tükatici hakem heyetine başvurruusn:

Abi yorumun için teşekkür ederim.Seferide iptal etmemişler.Hatta aynı koltuğu tekrar satın aldım :)

Aslında çok kereler tanıdık bir kaç firmadan online bilet aldım hiç böyle bir durumla karşılaşmadım. Umarım sorununuz çözülür.

Üniversite öğrencisi olduğumdan ben de sürekli internet üzerinden alıyorum.İlk defa başıma geldi onun için biraz tedirgin oldum.60 lira benim için büyük para

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Model Yılı: '11
  • 4 kere teşekkür etti
  • 164 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Nisan 10, 2015, 17:37:43 »
ne yaptın hamet hesabına para yatmışmı??

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 272 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Nisan 11, 2015, 19:23:14 »
Aldım abi sorun olmadı.Hesaba geri yattı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 572 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Nisan 11, 2015, 19:53:34 »
Aldım abi sorun olmadı.Hesaba geri yattı
Ahmet kardeşim Sanal kart kullanmanı tavsiye ederim,İnternet üzerinden risksiz alışverişin bir yolu.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 272 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Nisan 11, 2015, 20:04:55 »
Ahmet kardeşim Sanal kart kullanmanı tavsiye ederim,İnternet üzerinden risksiz alışverişin bir yolu.

Tamam abi.En  kısa sürede halletcem

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 572 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Nisan 11, 2015, 20:11:29 »
Bildiğini düşünerek,yazıyorum bende bildiğim halde yeni başladım sanal kartımı kullanmaya.Kendi kredi kart hesabına endeksli belli miktar ve zaman girip alışverişinizi yapıyorsunuz net üzerinden.Şayet alışveriş GERÇEKLEŞMESSE o zaman süre içinde hesaba geri yatıyor.Kullanmayan arkadaşlar SANAL KARTSIZ netten alışveriş yapmasınlar,güvenilir o kadar site varken... :tamam:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 272 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Nisan 11, 2015, 23:05:49 »
Bildiğini düşünerek,yazıyorum bende bildiğim halde yeni başladım sanal kartımı kullanmaya.Kendi kredi kart hesabına endeksli belli miktar ve zaman girip alışverişinizi yapıyorsunuz net üzerinden.Şayet alışveriş GERÇEKLEŞMESSE o zaman süre içinde hesaba geri yatıyor.Kullanmayan arkadaşlar SANAL KARTSIZ netten alışveriş yapmasınlar,güvenilir o kadar site varken... :tamam:

Biliyordum ama yinede teşekkür ederim.Genelde ebay dan alıyorum.hiç sorun yaşamadım onun için gerek duymadım.tabi yinede tedbirli olmakta fayda var.