Gönderen Konu: Silecek Gürültüsüne Çözüm  (Okunma sayısı 64383 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 130000
  • Model Yılı: '14
  • 506 kere teşekkür etti
  • 898 kere teşekkür edildi
Silecek Gürültüsüne Çözüm
« : Nisan 09, 2015, 20:48:25 »
arkadaşlar böyle bir konu olmadığı için yeni bir başlık açmak istedim.

Evet belki bir çok arkadaş muzdariptir ama benimki artık baş ağrısı yapmaya başladı.Hani mecazi anlamda söylemiyorum ama özellikle şiddetli yağmurlu havalarda silecekleri devamlı çalıştırmak zorunda kaldığım için dikkat ettim aracın içinde Baş Ağrısı oluşmaya başladı.
Bugün fark ettiğim konu ise silecekler normal hızda çalışırken özellikle camın sol tarafına doğru gelirken ses yaptıklarını fark ettim.
Cidden bu ses uzun süreli kullanımda bende rahatsızlık yaratmaya başladı özellikle yağmurlu havalarda.
Camda çizik filan yapmıyor silecekler,kendi orjinal silecekleri duruyor hala.AÇıkçası yağmurlu havalarda arabaya binince baş ağrım oluyordu sebebini bugün bulabildim.bu silecek sesi rahatsız ediyormuş meğerse.hatta yanımda oturan arkadaşta aynı şeyi söyledi.
silecekler sol tarafa gelirken künt bir gürültü oluyor.yani bildiğiniz sileceği kuru kuru çalışmasına benzeyen bir ses deği bu.
acaba sol tarafa fazlamı yaslanıyor silecek ondan mı oluyor bilemedim?

sizce çözüm nedir?
sileceği değiştirsem düzelirmi?ama silecekler kötü olsa camı çizerdi bunca zamandır yada kötü silerdi en azından!öylede bir durum yok.
acaba silecek kollarının açısımı bozuldu?tahmin sadece?
yada silecek motorumu acaba bu parçamı sesli çalışıyor benmi anlayamıyorum?

https://www.youtube.com/watch?v=RdkwksgnOAU   (şöyle bir ürün var ancak bizim ebatlarda varmı bilemiyorum.araştırıcam)
Gözünü açtın doğdun dediler,gözünü kapattın öldü dediler,bu ikisi arasındaki göz açıp kapamaya ise ömür dediler.(Hz.Mevlana)

Toyota Club Türkiye

Silecek Gürültüsüne Çözüm
« : Nisan 09, 2015, 20:48:25 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 333
  • Model Yılı: '15
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
Ynt: Silecek Gürültüsüne Çözüm
« Yanıtla #1 : Nisan 09, 2015, 20:50:50 »
arkadaşlar böyle bir konu olmadığı için yeni bir başlık açmak istedim.

Evet belki bir çok arkadaş muzdariptir ama benimki artık baş ağrısı yapmaya başladı.Hani mecazi anlamda söylemiyorum ama özellikle şiddetli yapmurlu havalarda silecekleri devamlı çalıştırmak zorunda kaldığım için dikkat ettim aracın içinde Baş Ağrısı oluşmaya başladı.
Bugün fark ettiğim konu ise silecekler normal hızda çalışırken özellikle camın sol tarafına doğru gelirken ses yaptıklarını fark ettim.
Cidden bu ses uzun süreli kullanımda bende rahatsızlık yaratmaya başladı özellikle yağmurlu havalarda.
Camda çizik filan yapmıyor silecekler,kendi orjinal silecekleri duruyor hala.AÇıkçası yağmurlu havalarda arabaya binince baş ağrım oluyordu sebebini bugün bulabildim.bu silecek sesi rahatsız ediyormuş meğerse.hatta yanımda oturan arkadaşta aynı şeyi söyledi.
silecekler sol tarafa gelirken künt bir gürültü oluyor.yani bildiğiniz sileceği kuru kuru çalışmasına benzeyen bir ses deği bu.
acaba sol tarafa fazlamı yaslanıyor silecek ondan mı oluyor bilemedim?

sizce çözüm nedir?
sileceği değiştirsem düzelirmi?ama silecekler kötü olsa camı çizerdi bunca zamandır yada kötü silerdi en azından!öylede bir durum yok.
acaba silecek kollarının açısımı bozuldu?tahmin sadece?
yada silecek motorumu acaba bu parçamı sesli çalışıyor benmi anlayamıyorum?

Cam cilası veya yağmur suyu kaydırıcı uygularsanız belki bir nebze düzelme olabilir. Lakin silecek lastikleriniz sertleşmişte olabilir.
"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3162 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Nisan 09, 2015, 20:55:43 »
Benim kalitesiz silecek lastikleri de ses yapıyor. Lastiklerle alakalı bence. Islak mendille lastikleri arada bir silince ses azalıyor bende.
Direk telli bosch silecek alın kurtulun. Bir de camı sirkeyle felan silmekte fayda vardır belki.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB-
  • Kilometre: 120000
  • Model Yılı: '09
  • 111 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Nisan 09, 2015, 22:17:05 »
Servisten 80liraya orjinal silecek lastigi degistirdim. 15gun dayanabildim. Daha sonra ses yuzunden komple silecegi sanayiden aldigim 20liralik silecekle degistirdim. Ne ses kaldi ne bisey...orjinal goruntu bozuldu ama sesi cekecegime yan sanayi kullanirim daha iyi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Nisan 09, 2015, 22:57:25 »
Silecek lastiği olsa her zaman ses yapmaz mı? Allah şükürler olsun böyle bir ses duymadım hiç, Kötü lastik tırr tırrr diye arada atlaya atlaya siler ve ses çıkartır, sona gelince ses yapması başka bir sıkıntı gibi.  :wacko:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 506 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Nisan 09, 2015, 23:02:34 »
Silecek lastiği olsa her zaman ses yapmaz mı? Allah şükürler olsun böyle bir ses duymadım hiç, Kötü lastik tırr tırrr diye arada atlaya atlaya siler ve ses çıkartır, sona gelince ses yapması başka bir sıkıntı gibi.  :wacko:

silecek gürültüsü konusunda skoda forumunda eski bir tarihte octaviası olan bir arkadaş şöyle bir yorum yapmış.

"silecekler sola dayandığında meğerse aracın ön camının kenarındaki plastiğe hafiften değme yapıyormuş.bununda sebebi sol sileceğin motor kısmına kol bağlantısının yerinden oynamasıymış.söküp tekrar monte ettiğimizde ses filan kalmadı" gibisinden bir yorum yazmış.

benimkinde  bir vurma yada değme yok ama sol tarafa yaslandığında nasıl desem böyle tuhaf bir ses sanki cama yapışıyor sonra zorla o bölgeden ayrılıyor gibi bir ses veriyor :argh: :argh:
Gözünü açtın doğdun dediler,gözünü kapattın öldü dediler,bu ikisi arasındaki göz açıp kapamaya ise ömür dediler.(Hz.Mevlana)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 150000
  • Model Yılı: '11
  • 183 kere teşekkür etti
  • 37 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Nisan 09, 2015, 23:04:53 »
Selamın Aleyküm
ses var diyorsunuz birde cama su sıkıp deneyin.Cam suyu katkınız var ise bir nebse cam kayganlaşacaktır o zamanda ses yapıyorsa lastikleri değiştirmek lazım.Şuda varki silecek lastiklerini biraz sağa sola eğerek açıyı değiştirin buda bir yoldur.Amerikanlarda biz öyle yapıyoruz baya fark ediyor.
selametle

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Nisan 09, 2015, 23:07:13 »
Şimdi en sona varırken mi yoksa en sondan dönerken mi ses yapıyor :) Dönerken sileceğin yönü değiştiğinden yırtılma falan varsa araya falan kısıyordur gibi bir yorum yapacağım , sanki eski aracımda başıma gelmişti ama o dandik bir silecekti. Sizin orjinal silecekte sıkıntı olmaz herhalde.
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 506 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Nisan 09, 2015, 23:20:26 »
Selamın Aleyküm
ses var diyorsunuz birde cama su sıkıp deneyin.Cam suyu katkınız var ise bir nebse cam kayganlaşacaktır o zamanda ses yapıyorsa lastikleri değiştirmek lazım.Şuda varki silecek lastiklerini biraz sağa sola eğerek açıyı değiştirin buda bir yoldur.Amerikanlarda biz öyle yapıyoruz baya fark ediyor.
selametle

Ve Aleyküm selam Ahmet bey.
Skoda forumunda dediğinize benzer bir öneri var.Silecek kolunun,motor kolundan ayrıldığı açı 90 derece olması gerekiyormuş.eğer bu açıda azalma varsa gürültülü çalışır filan denmiş.
yarın hazır yağmurda yağıyorken bir deneme yapayım.
teşekkürler.

Mesaj Birleştirildi: Nisan 09, 2015, 23:24:07
Şimdi en sona varırken mi yoksa en sondan dönerken mi ses yapıyor :) Dönerken sileceğin yönü değiştiğinden yırtılma falan varsa araya falan kısıyordur gibi bir yorum yapacağım , sanki eski aracımda başıma gelmişti ama o dandik bir silecekti. Sizin orjinal silecekte sıkıntı olmaz herhalde.

Murat hocam en sola giderken ses oluşuyor.yani o ses beni rahatsız eden ses.
Yani sol silecekten şüpheleniyorum özellikle.sanki o bölgeye geldiğinde camın orasında bir şey varmışta "vok vok" gibi bir ses veriyor.
halbuki camın orasınıda elledim hiç bir pürüz yok.
silecekler orjinal.
servise gitsem garantiye giren bir şey değil.
yeni sileceğe bi dünya para isteyecekler.hadi alayım ama yine aynısını takacalar.

@Kaan Kara (29002) 'nın demesine göre @Ufuk Sönmez (16363) 'te Toyoguardın Hybrid modeli silecekleri yüksek kaliteliymiş.
Olmadı en kötü ihtimal onlardan alıcam.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Nisan 09, 2015, 23:30:12 »
cam suyunuzda katki yoksa ses yapabilir sadece su ise, cam suyu katkisi koyarsaniz silecek kayganlasacaktir seside kesecektir

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 506 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Nisan 09, 2015, 23:41:18 »
cam suyunuzda katki yoksa ses yapabilir sadece su ise, cam suyu katkisi koyarsaniz silecek kayganlasacaktir seside kesecektir

cam suyu katkısı emin olun piyasadakinin en iyisi.
Katkının kralı var içinde  :rofl:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '07
  • 2229 kere teşekkür etti
  • 3428 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Nisan 09, 2015, 23:45:54 »
Bekir hocam,
Dediğin ses silecek süpürgesi açısı ile alakalı.
İsi bilen ustalar 2 tane kurbagacik ile kolun açısını değiştirerek çözüyorlar.

Ancak hatalı uygulamada, uygulama sırasında kol kırılıyor.

Burada ki sorun o sesin olduğu noktada silme açısı uygun değil ve atlama yapıyor.
Dediğim yöntem ile açı düzeltiliyor.
Avensis 1.8 A/T 2007 LPG (Tomasetto)
AP900 Cruise control
www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=50407.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • <<<Toyotasını Bırakan Genç>>>
    • Facebook
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 48048
  • Model Yılı: '06
  • 940 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Nisan 10, 2015, 00:07:19 »
Eğer sol silecek yapıyorsa sesi sağ sileceği deneme amaçlı sola takın ;)
Geç kaldı desinler, geçmiş olsun demesinler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • P R İ N S VSI2- Japan Keihin Corporation
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 220000
  • Model Yılı: '05
  • 572 kere teşekkür etti
  • 511 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Nisan 10, 2015, 00:21:28 »
Eğer sol silecek yapıyorsa sesi sağ sileceği deneme amaçlı sola takın ;)
İlke sağ ve sol silecek boyutları aynı olmayabiliyor,benimki öyle mesela.Bu sorunu camı iyice kireç ve kirden arındırıp yağmur kaydırıcı ile çözümlenebilir.Ben bir kaç kez uyguladım  sileceğe bile gerek kalmıyor seyir halinde.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • <<<Toyotasını Bırakan Genç>>>
    • Facebook
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 48048
  • Model Yılı: '06
  • 940 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Nisan 10, 2015, 07:40:50 »
İlke sağ ve sol silecek boyutları aynı olmayabiliyor,benimki öyle mesela.Bu sorunu camı iyice kireç ve kirden arındırıp yağmur kaydırıcı ile çözümlenebilir.Ben bir kaç kez uyguladım  sileceğe bile gerek kalmıyor seyir halinde.
Genelde sag taraf kucuk oluyor abi ama bazi araclarda degisiyor haklisin. Bende denemek amacli demistim
Geç kaldı desinler, geçmiş olsun demesinler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Nisan 10, 2015, 08:16:10 »
 Bence; önce iki kolu kaldır ve silecekleri öyle çalıştır, ses var mı dinle. Sonra tek kolu indir, yine çalıştır ve dinle, sonra diğeri için aynısını yap. Yalnız bu şekilde çalıştırmada kolların kaportaya değmediğinden emin olmak lazım.
 Ses silecek lastiğinden geliyorsa netleştirmiş olursun. Ses bir anlık, silecek lastiğinin yön değiştirmesinden kaynaklı tak sesi mi, sileceğin cama sürtünme sesi mi ondan da emin olmak lazım. Silecek kol yayı bile gereğinden fazla gergin olabilir.
 Ön cam açısına göre belli noktalarda silecek nispeten fazla ya da az basar ancak, bunu silecek süpürge gövdesi, cam şeklinde göre şekil alarak bertaraf eder.
 Diğer yandan; örneğin sürücü silecek lastiğinin alt tarafı, üst tarafından daha yavaş çalışır ve daha az yol kateder silecek lastiğinin üst tarafında göre. Dolayısı ile silecek lastiği üst tarafına, alt tarafından daha fazla yük biner. Yani silecek lastiği üst tarafının silmesinde problem olmasa bile lastiğin eklemi yıpranmış olabilir., kaliteli ve farklı lastik ile deneme yapılabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 506 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Nisan 10, 2015, 11:38:32 »
Bekir hocam,
Dediğin ses silecek süpürgesi açısı ile alakalı.
İsi bilen ustalar 2 tane kurbagacik ile kolun açısını değiştirerek çözüyorlar.

Ancak hatalı uygulamada, uygulama sırasında kol kırılıyor.

Burada ki sorun o sesin olduğu noktada silme açısı uygun değil ve atlama yapıyor.
Dediğim yöntem ile açı düzeltiliyor.

ahmet hocam galiba sorun senin dediğin gibi bir şey.
ayrıca bugün silecekleri havaya kaldırıp deneme yaptım.ama motordan ses filan gelmiyor.yani geriye suçlu silecek lastikleri yada açılarındaki sorun var gibi geliyor.

çünkü başka forumda da benzer sorunları olan elemanlar bunu kol açısını değiştirerek çözüme ulaşmışlar.
silecek lastiğinden olsa diyecemki kötü siliyor atlama yapıyor.
bugün öğleden sonra servise gidicem gibi gözüküyor.
Başka bir iki proje daha var onlarıda görüşücem kısmetse  :islik: :islik:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Nisan 13, 2015, 02:00:08 »
bi canlandırıp soralım :)
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 65000
  • Model Yılı: '12
  • 106 kere teşekkür etti
  • 142 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Nisan 13, 2015, 04:23:28 »
Bekir abi Bursa da metro markete git bi çift bosch muz silecek al keyfine bak :) tanesi 20 tl civarı olması lazım fiyatları çok uygun tanesini 50 ye satanı gördüm ben :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 506 kere teşekkür etti
« Yanıtla #19 : Nisan 13, 2015, 09:20:07 »
Öncelikle servise gidicem.durumu anlatıp silecek kol ayarlarında bir yanlışlık varmı yokmu onu öğrenicem.

eğer derlerseki sorun yok o zaman silecek değişiminden başka çara kalmıyo!