0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
arkadaşlar böyle bir konu olmadığı için yeni bir başlık açmak istedim.Evet belki bir çok arkadaş muzdariptir ama benimki artık baş ağrısı yapmaya başladı.Hani mecazi anlamda söylemiyorum ama özellikle şiddetli yapmurlu havalarda silecekleri devamlı çalıştırmak zorunda kaldığım için dikkat ettim aracın içinde Baş Ağrısı oluşmaya başladı.Bugün fark ettiğim konu ise silecekler normal hızda çalışırken özellikle camın sol tarafına doğru gelirken ses yaptıklarını fark ettim.Cidden bu ses uzun süreli kullanımda bende rahatsızlık yaratmaya başladı özellikle yağmurlu havalarda.Camda çizik filan yapmıyor silecekler,kendi orjinal silecekleri duruyor hala.AÇıkçası yağmurlu havalarda arabaya binince baş ağrım oluyordu sebebini bugün bulabildim.bu silecek sesi rahatsız ediyormuş meğerse.hatta yanımda oturan arkadaşta aynı şeyi söyledi.silecekler sol tarafa gelirken künt bir gürültü oluyor.yani bildiğiniz sileceği kuru kuru çalışmasına benzeyen bir ses deği bu.acaba sol tarafa fazlamı yaslanıyor silecek ondan mı oluyor bilemedim?sizce çözüm nedir?sileceği değiştirsem düzelirmi?ama silecekler kötü olsa camı çizerdi bunca zamandır yada kötü silerdi en azından!öylede bir durum yok.acaba silecek kollarının açısımı bozuldu?tahmin sadece?yada silecek motorumu acaba bu parçamı sesli çalışıyor benmi anlayamıyorum?
Silecek lastiği olsa her zaman ses yapmaz mı? Allah şükürler olsun böyle bir ses duymadım hiç, Kötü lastik tırr tırrr diye arada atlaya atlaya siler ve ses çıkartır, sona gelince ses yapması başka bir sıkıntı gibi.
Selamın Aleykümses var diyorsunuz birde cama su sıkıp deneyin.Cam suyu katkınız var ise bir nebse cam kayganlaşacaktır o zamanda ses yapıyorsa lastikleri değiştirmek lazım.Şuda varki silecek lastiklerini biraz sağa sola eğerek açıyı değiştirin buda bir yoldur.Amerikanlarda biz öyle yapıyoruz baya fark ediyor.selametle
Şimdi en sona varırken mi yoksa en sondan dönerken mi ses yapıyor Dönerken sileceğin yönü değiştiğinden yırtılma falan varsa araya falan kısıyordur gibi bir yorum yapacağım , sanki eski aracımda başıma gelmişti ama o dandik bir silecekti. Sizin orjinal silecekte sıkıntı olmaz herhalde.
cam suyunuzda katki yoksa ses yapabilir sadece su ise, cam suyu katkisi koyarsaniz silecek kayganlasacaktir seside kesecektir
Eğer sol silecek yapıyorsa sesi sağ sileceği deneme amaçlı sola takın
İlke sağ ve sol silecek boyutları aynı olmayabiliyor,benimki öyle mesela.Bu sorunu camı iyice kireç ve kirden arındırıp yağmur kaydırıcı ile çözümlenebilir.Ben bir kaç kez uyguladım sileceğe bile gerek kalmıyor seyir halinde.
Bekir hocam,Dediğin ses silecek süpürgesi açısı ile alakalı.İsi bilen ustalar 2 tane kurbagacik ile kolun açısını değiştirerek çözüyorlar.Ancak hatalı uygulamada, uygulama sırasında kol kırılıyor.Burada ki sorun o sesin olduğu noktada silme açısı uygun değil ve atlama yapıyor.Dediğim yöntem ile açı düzeltiliyor.